29 Απρ 2024
READING

Τα τρίποντα των αδελφών Αντετοκούνμπο στις επενδύσεις

3 MIN READ

Τα τρίποντα των αδελφών Αντετοκούνμπο στις επενδύσεις

Τα τρίποντα των αδελφών Αντετοκούνμπο στις επενδύσεις

Οι επενδυτικές κινήσεις του family office των Αντετοκούνμπο έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη δεκαετία, ωστόσο το ελληνικό κοινό δεν είχε αποκτήσει γνώση αυτών.

Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, οπότε τα αδέλφια Αντετοκούνμπο αποφάσισαν να επεκταθούν στη λιανική ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, με δεύτερο κατάστημα της Antetokounbros επί του εμπορικότερου δρόμου της χώρας. Το δεύτερο κατάστημα του brand φέρει την υπογραφή των κορυφαίων αθλητών και το οποίο βρίσκεται στην Ερμού 23-25, ενώ φιλοξενείται στο κατάστημα της Zoulovits. Το ταξίδι των Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ  Αντετοκούνμπο στη μόδα ξεκίνησε το Μάιο του 2022, όταν άνοιξε το πρώτο Antetokounbros στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ ακολούθησε το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Trade Hotel του Μιλγουόκι, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο. 

«Η απόφασή μας να κατασκευάσουμε στην Ελλάδα πηγάζει από την έντονη επιθυμία να υποστηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Συνεργαζόμενοι με εξειδικευμένους Έλληνες τεχνίτες και κατασκευαστές, συμβάλλουμε στη διατήρηση των παραδοσιακών δεξιοτήτων και στη ζωτικότητα της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, καθώς περίπου το 80% των πρώτων υλών των αθλητικών ειδών της μάρκας προέρχεται από Έλληνες προμηθευτές. 

Είχε προηγηθεί η συμμετοχή στην Ελληνικά Οινοποιεία, την εταιρεία που ίδρυσε η Sterner Stenhus των Ελληνοσουηδών αδελφών Γεωργιάδη, με αρχικό στόχο να διασώσουν την ιστορική οινοποιία Μπουτάρη. Η ANTE Inc., το family office των αδελφών Αντετοκούνμπο εξαγόρασε με τη σειρά της το 10% της εταιρείας, η οποία έχει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της τη Boutari Winery, το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη (προηγουμένως ανήκε στηνΑθηναϊκή Ζυθοποιία) και 50% συμμετοχή στη Navarino Vineyards (κοινή εταιρεία με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου). Η κίνηση αυτή αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για τη γεωργία και την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς όπως και για την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη επένδυση των αθλητών με καταγωγή από τη Νιγηρία στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Ο Greek Freak και η οικογένειά του επένδυσαν το καλοκαίρι του 2022 στην καναδική εταιρεία ζαχαρωτών Candy Funhouse, καθώς και στην Ready Nutrition, με το ενεργειακό ποτό Ready Premium Sports Drink να διατίθεται και στην Ελλάδα από τη The Love Company Hellas σε σημεία μικρής λιανικής και σούπερ μάρκετ. 

Από τον NYSE στην Ερμού

Στις σημαντικότερες επενδύσεις του σταρ του ΝΒΑ ανήκει η δημιουργία των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μιας δέσμης κεφαλαίων ESG που θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές, έπειτα από συμφωνία με τον Ελληνοαμερικανό John Koudounis, επικεφαλής της Calamos Investments. Μάλιστα, Koudounis και Αντετοκούνμπο χτύπησαν την περασμένη άνοιξη το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ξεκίνησε να διαπραγματεύεται το ETF.

Επιπλέον, στο portfolio των Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται η συμμετοχή στη Flexpower, εταιρεία που εμπορεύεται την ομώνυμη θερμαντική αλοιφή και χρησιμοποιείται από προπονητές και φυσιοθεραπευτές ολυμπιονικών, ομάδες των NBA, NFL και NCAA. Παλιότερα, Γιάννης και Θανάσης  Αντετοκούνμπο είχαν επενδύσει στην Catalio Capital Management, επενδυτικό όμιλο που τοποθετεί κεφάλαια σε εταιρείες βιοτεχνολογίας και υγείας και ιδρύθηκε το 2020 από τον Γιώργο Πετρόχειλο. 

Στο κάδρο είναι και οι φιλανθρωπικές κινήσεις, όπως η συνεργασία του Deree – The American College of Greece με το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF), που έχει ως στόχο την επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Antetokounbros Academy, ενός pro bono προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 νέοι και νέες χαμηλού εισοδήματος κάθε χρόνο.

Η εν λόγω συνεργασία θα προσφέρει 24 υποτροφίες σε άτομα με περιορισμένους πόρους, καθώς και σε γυναίκες και άντρες πρόσφυγες, με στόχο να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.