15 Μάι 2024
READING

Medusa: Πώς δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα κομμωτηρίων στην Ελλάδα

3 MIN READ

Medusa: Πώς δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα κομμωτηρίων στην Ελλάδα

Medusa: Πώς δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα κομμωτηρίων στην Ελλάδα

Ταχύτατη είναι η εξάπλωση που έχει να επιδείξει ως προς το δίκτυό της η αλυσίδα κομμωτηρίων, Medusa, ιδρυτής της οποίας είναι ο 28χρονος Λευτέρης Ελευθεριάδης.

Μεγάλωσε στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, μία από τις κατεξοχήν εργατικές συνοικίες της πόλης και από μικρή ηλικία μπήκε στα βαθιά. Ο επιχειρηματίας θα έλεγε κανείς ότι ακολούθησε μία διαδρομή ιδιαίτερα περιπετειώδη, καθώς στα 16 του εγκατέλειψε το σχολείο, ενώ σε ηλικία 19 ετών, μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, έζησε για δύο χρόνια στη Σουηδία. Εκεί έκανε αρκετές διαφορετικές δουλειές όπως αυτή του διανομέα, του καθαριστή και άλλες. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε δεν άφησε ποτέ τον εαυτό του να πέσει στην παγίδα της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης. Πεποίθησή του αποτελεί ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί, εφόσον είναι υγιής, να καθορίσει τη φορά των γεγονότων της ζωής του.

Αναφορικά με τη φιλοσοφία του, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει: «Πράγματι, είναι αλήθεια ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου είναι πολύ σημαντικά – όμως όπως πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν αποδείξει στην πράξη, η αφετηρία σου δεν επιβάλλει ούτε τη διαδρομή σου, ούτε το που θα καταλήξεις να βρίσκεσαι κάποια χρόνια αργότερα. Επιτυχία στη ζωή για μένα σημαίνει να σπας τα όρια, να φτιάχνεις τους δικούς σου δρόμους και να τους ακολουθείς. Για μένα, αυτή η συνειδητοποίηση ήρθε πάρα πολύ νωρίς: Όταν σε ηλικία 16 ετών αναγκάστηκα να δουλέψω σαν διανομέας 8, 9 10 ώρες κάθε μέρα. Ως ένα παιδί της 3ης Γυμνασίου, η μετάβαση από την ανέμελη σχολική ζωή στη δύσκολη πραγματικότητα μιας τέτοιας δουλειάς ήταν κάτι που μου έμαθε πολλά».

Η ίδρυση της αλυσίδας κομμωτηρίων, Medusa, ήρθε το 2016, ενώ από τότε συνέχισε να αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα το δίκτυό της αγγίζει τα 24 καταστήματα Θεσσαλονίκη Αθήνα και Καβάλα. Αυτό που προσπάθησε από την πρώτη στιγμή ήταν να προσφέρει ένα πλέγμα υπηρεσιών ομορφιάς σε προσιτή τιμή. Η αλυσίδα όμως παρουσιάζει διττό χαρακτήρα, αφενός με τους πολυχώρους ομορφιάς και περιποίησης που προσφέρουν υπηρεσίες κομμωτηρίου, μασάζ, λέιζερ και solarium και αφετέρου με τα barber shops που απευθύνονται στο ανδρικό κοινό. Οι δύο κατηγορίες καταστημάτων μοιράζονται μισές-μισές, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος καταστημάτων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με 20 σημεία, στην Καβάλα με δύο σημεία και ακόμα δύο βρίσκονται στην Αττική, το ένα στο Κολωνάκι και το δεύτερο στη Γλυφάδα. Στόχος είναι η επέκταση σε ακόμα περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας το προσεχές διάστημα, για την επιχείρηση που βασίζεται στο μοντέλο του franchise. Oρισμένα από τα καταστήματα, 7 τον αριθμό, τελούν υπό την διαχείριση του ιδρυτή της αλυσίδας, Λευτέρη Ελευθεριάδη και τα υπόλοιπα βρίσκονται υπό καθεστώς franchise. Ο κύκλος εργασιών αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.

Τι πληρώνουν οι franchisees

Για τους δικαιοδόχους το τίμημα ανέρχεται σε entry fee 15.000 ευρώ για τα barber shops και στα 20.000 είναι το αντίστοιχο ποσό για τους πολυχώρους ομορφιάς. Υπολογίζεται αυτή τη στιγμή ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων πελατών στο δίκτυο της αλυσίδας κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης, υπερβαίνει τα 100.000 άτομα.

Ο Ελευθεριάδης δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, έχοντας επεκταθεί τελευταία και στον τομέα της εστίασης, όπου ήδη έχει λειτουργήσει καταστήματα καφεστίασης στη Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

O ίδιος έχει δηλώσει κατά καιρούς αναφορικά με το μοντέλο λειτουργίας της επιχείρησής του ότι: «το franchise λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία, οπότε ήμουνα σίγουρος πως αυτό μπορεί να ευημερεύσει και στη χώρα μας και ειδικά στον κλάδο της ομορφιάς. Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να στήνουμε λειτουργικές και βιώσιμες επιχειρήσεις, δίνοντας ουσιαστικά έτοιμο το manual στον επενδυτή. Στόχος μας είναι να εδραιωθούμε σε όλη την Ελλάδα αλλά πρώτα αυτό θα συμβεί από την Αθήνα, που είναι και το μεγάλο μας στοίχημα».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.