15 Μάι 2024
READING

Απογειώστε το πρωινό σας και γίνετε πιο παραγωγικοί

4 MIN READ

Απογειώστε το πρωινό σας και γίνετε πιο παραγωγικοί

Απογειώστε το πρωινό σας και γίνετε πιο παραγωγικοί

Στρατηγικές για μια πιο ευτυχισμένη και παραγωγική μέρα

Ποιος δεν έχει κουραστεί από τα υποτονικά πρωινά που φαίνεται να δίνουν αρνητικό τόνο σε ολόκληρη την ημέρα του; Αν θέλουμε να ανεβάσουμε τα επίπεδα ευτυχίας και παραγωγικότητάς μας, ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε την πρωινή μας ρουτίνα με τρεις απλές αλλά αποτελεσματικές στρατηγικές.

Καθορισμός της σκηνής: Ξεκινώντας την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ

Η προετοιμασία για μια επιτυχημένη ημέρα ξεκινά συχνά από το προηγούμενο βράδυ. Πριν ολοκληρώσουμε την εργάσιμη ημέρα μας, καλό είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη ημέρα. Αυτό το μικρό βήμα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Έχοντας μια σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, το μυαλό μας μπορεί να προετοιμαστεί υποσυνείδητα, κάνοντας τις επερχόμενες εργασίες και τους στόχους μας να φαίνονται πιο εύκολα διαχειρίσιμες. Είτε πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση, είτε για μια εκκρεμότητα, η οπτικοποίηση των ευθυνών μας μπορεί να μας βοηθήσει να οργανωθούμε ψυχολογικά και να τονώσουμε την ετοιμότητά μας για την ημέρα.

Διαβάστε ακόμα: Η πρωινή ρουτίνα των 32 λεπτών, είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Αυτή η νοητική προετοιμασία μπορεί ακόμη και να πυροδοτήσει σχετικές ιδέες και λύσεις κατά τη διάρκεια μη δομημένων στιγμών, όπως ένας χαλαρός περίπατος ή το πρωινό μας ντους. Αυτές οι προετοιμασίες δεν θα εξαντλήσουν την ενέργειά μας- αντίθετα, θα μας βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε την ημέρα μας με αυτοπεποίθηση.

Ταξινόμηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το πρωί είναι μια προνομιακή ώρα για παραγωγική, εστιασμένη εργασία. Το μυαλό και το σώμα μας είναι ανανεωμένα και οι περισπασμοί είναι ελάχιστοι. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι σπαταλούν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο βουτώντας με τα μούτρα στα εισερχόμενα email τους. Για να αποφύγουμε αυτή την παγίδα, χρειάζεται να καθιερώσουμε μια νέα ρουτίνα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ξεκινώντας την εργάσιμη ημέρα μας, ας διαθέσουμε ένα σύντομο χρονικό περιθώριο 15 έως 20 λεπτών για να ταξινομήσουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα μόνο σε εκείνα που απαιτούν άμεση απάντηση και να ασχοληθούμε γρήγορα με αυτά. Μόλις ολοκληρωθεί η ταξινόμηση των email μας, είναι η ώρα να αφιερώσουμε την αμέριστη προσοχή μας σε εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση. Με την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ώρες αιχμής του πρωινού μας χρόνου για να εξασφαλίσουμε ότι η πιο κρίσιμη εργασία μας θα ολοκληρωθεί πριν μας αποσπάσουν την προσοχή οι περισπασμοί.

Ξεκινώντας δυναμικά: Η δύναμη μια πρώιμης νίκης

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε το πρωινό μας μπορεί να έχει βαθύτατο αντίκτυπο στην υπόλοιπη ημέρα μας. Ξεκινώντας με την αίσθηση της επίτευξης μπορεί να κάνουμε ακόμα και τα πιο τρομακτικά καθήκοντα να μοιάζουν εφικτά. Για να δώσουμε έναν θετικό τόνο, καλό είναι να οργανώσουμε τη λίστα με τις δουλειές μας ώστε να περιλαμβάνει μια γρήγορη εργασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχουν ρουτίνες για αυξημένη παραγωγικότητα;

Αυτή η “πρώιμη νίκη” όχι μόνο προσφέρει μια αίσθηση εκπλήρωσης αλλά ενισχύει επίσης την εμπιστοσύνη μας στην ικανότητά μας να φέρνουμε εις πέρας τις εργασίες μας, καλλιεργώντας μια θετική νοοτροπία. Η διαγραφή αυτής της πρώτης εργασίας από τη λίστα μας, μάς δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με αυτοπεποίθηση πιο δύσκολα και χρονοβόρα έργα αργότερα. Αυτή η πρώιμη νίκη θέτει τα θεμέλια για μια παραγωγική και επιτυχημένη ημέρα που ακολουθεί.

Αναβαθμίζοντας τα πρωινά μας για μια καλύτερη μέρα

Ενσωματώνοντας, λοιπόν, αυτές τις τρεις βασικές στρατηγικές στην πρωινή μας ρουτίνα, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια πιο ευτυχισμένη και παραγωγική μέρα. Η προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ, ο συνετός χειρισμός των mail μας και η εξασφάλιση μιας πρώιμης νίκης είναι απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να μας δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα πρωινά μας και να δώσουμε θετικό τόνο σε ολόκληρη την ημέρα.

Με πληροφορίες από Fast Company

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.