02 Μάι 2024
READING

Τι «βλέπει» το Πλαίσιο πίσω από τις πωλήσεις σε επαγγελματίες

3 MIN READ

Τι «βλέπει» το Πλαίσιο πίσω από τις πωλήσεις σε επαγγελματίες

Τι «βλέπει» το Πλαίσιο πίσω από τις πωλήσεις σε επαγγελματίες

Από την εποχή που το Πλαίσιο πουλούσε σε μηχανικούς είδη σχεδίου στα πρώτα χρόνια της διαδρομής του στην οδό Στουρνάρη 24, πέρασαν πάνω από 50 χρόνια. Ωστόσο η αφοσίωσή του στο επαγγελματικό κοινό δεν ήταν κάτι άγνωστο για τη νοοτροπία της επιχείρησης από τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

Με το πέρασμα των ετών προστέθηκαν πολλά νέα προϊόντα στη γκάμα του, ήρθαν στην πορεία τα own brands όπως η μάρκα προϊόντων τεχνολογίας Turbo X και η μάρκα ειδών γραφείου Sentio, που έδωσαν νέα εικόνα και νέες επιλογές στους πελάτες της αλυσίδας. Πολλά χρόνια αργότερα μπήκαν στο παιχνίδι και οι οικιακές συσκευές, οι οποίες υπολογίζεται ότι σήμερα φέρνουν ένα σημαντικό ποσοστό που υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή αγγίζει ακόμα και το 15% του τζίρου της εταιρείας και ένα σημαντικό μέρος πωλήσεων των συγκεκριμένων συσκευών διοχετεύεται στους Β2Β πελάτες. Οι επαγγελματικοί πελάτες δεν ήταν λοιπόν ποτέ κάτι μακρινό από την επιχείρηση.

Στον τομέα των λευκών συσκευών το Πλαίσιο τοποθετείται ήδη από το 2019 και ο όμιλος βλέπει απτά και άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αποτελεί ένα omnichannel εγχείρημα που εκτός από τα φυσικά σημεία πώλησης, έχει ισχυρό έρεισμα και στα ηλεκτρονικά κανάλια διάθεσης της αλυσίδας. Με πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών παραγγελιών την δυνατότητα που έχει ο πελάτης να καθορίσει το συγκεκριμένο δίωρο της ημέρας που τον εξυπηρετεί να παραλάβει το κάθε προϊόν στο χώρο του. Να σημειωθεί ότι το Πλαίσιο αποκομίζει περί το 15% του τζίρου που πραγματοποιεί από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Ποσοστό στο οποίο δείχνει να σταθεροποιείται το μερίδιο πωλήσεων του plaisio.gr, που ήταν 20% το 2021, έχοντας ενισχυθεί από τα επίπεδα προ πανδημίας (8-9% το 2019).

Η πλατφόρμα αποκλειστικά για επαγγελματίες

Μία από τις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας όμως ήταν και να δημιουργήσει την πλατφόρμα Πλαίσιο pro που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και μέσω αυτής μπορούν να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους. Διαθέσιμοι στην πλατφόρμα αυτή είναι περίπου 28.000 κωδικοί προϊόντων που έρχονται να καλύψουν πολυποίκιλες ανάγκες των πελατών της επιχείρησης, που με τα χρόνια μπορεί να άλλαξε αλλά συνέχισε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να εξελίσσεται.

Nα αναφέρουμε ότι ο τομέας του B2B για το Πλαίσιο έχει στη διάθεσή του πελατολόγιο με πάνω από 360.000 επιχειρήσεις, με ένα μερίδιο 23% στις διαδικτυακές πωλήσεις αλλά με βάση τις πωλήσεις που γίνονται με ΑΦΜ και μέσω του δικτύου καταστημάτων αυτό ξεπερνά οριακά το 50%, κάτι που είχε αναφέρει σε πρόσφατη σχετική παρουσίαση και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Γεράρδος. Εκτός των άλλων όμως στόχος της διοίκησης του Πλαισίου είναι η είσοδος στις κάθετες αγορές.

Ο καθοριστικός ρόλος του τουρισμού στην Ελλάδα

Τι βλέπει το Πλαίσιο και επενδύει και στον συγκεκριμένο τομέα εκτός από αυτόν της λιανικής; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός. Με πάνω από 19 εκατομμύρια επισκέπτες να εισέρχονται στην Ελλάδα το 2023, οι προβλέψεις για φέτος μιλούν για ένα νέο ρεκόρ τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα που θα προέλθουν από το διαρκώς αναπτυσσόμενο τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας.

Μάλιστα η επιχείρηση συμμετείχε φέτος για μία ακόμα χρονιά στην έκθεση HoReCa, επιμένοντας στον συγκεκριμένο κλάδο της αγοράς τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την εστίαση και τα ξενοδοχεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.