02 Μάι 2024
READING

Hellas Direct: Αλλάζοντας τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά

4 MIN READ

Hellas Direct: Αλλάζοντας τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά

Hellas Direct: Αλλάζοντας τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά

Η Hellas Direct, το δημιούργημα του Αλέξη Πανταζή και του Αιμίλιου Μάρκου, που μπήκε το 2012 στην ασφαλιστική αγορά, φτιάχνοντας ένα πρωτοποριακό για τα τότε δεδομένα μοντέλο, είναι πλέον μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο και όχι μόνο.

Στόχος των δύο ανδρών, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εταιρεία, ήταν να αλλάξουν μια αγορά που για χρόνια έμενε στάσιμη. Και αυτή η αλλαγή θα ερχόταν με βασικό όπλο την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν συνολικά το οικοσύστημα της κινητικότητας.

Η επιτυχία κάθε χρόνο μεγαλώνει, αυξάνοντας την πελατεία της και την παραγωγή ασφαλίστρων, ενώ λανσάρει νέα προϊόντα, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν τη ζωή του πελάτη.

Μάλιστα, στις αρχές της περυσινής χρονιάς, η Hellas Direct κατάφερε να μπει στη λίστα FT 1000 των Financial Times, με τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. Γεγονός που αποδεικνύει την σπουδαία δουλειά που γίνεται.

Στην Ελλάδα η Hellas Direct μεγαλώνει με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και βλέπει προοπτικές κερδοφόρας ανάπτυξης και στο digital (direct και aggregators), όπως και στα δίκτυα διαμεσολάβησης τα οποία εκσυγχρονίζονται και εξελίσσονται.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης

Αυτή τη στιγμή η Hellas Direct βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, διαθέτοντας πάνω από 250.000 πελάτες και 56 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια.

Το 2022 η ασφαλιστική έκλεισε με μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα γύρω στα 44 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27% σε σύγκριση με το 2021, έναντι του +0,4% που σημείωσε η εγχώρια αγορά αστικής ευθύνης οχημάτων στο ενδεκάμηνο του 2022, σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που αντιστοιχούν σε ένα στόλο περίπου 300.000 αυτοκινήτων.

Παράλληλα, έχει ανοίξει τα φτερά της και στην Ρουμανία. Η αγορά εκεί κρίνεται ως πολύ πιο «συγκεντρωμένη» από την ελληνική, σε ό,τι αφορά τόσο τις ασφαλιστικές εταιρείες όσο και τον χώρο των διαμεσολαβούντων.

Μαζί με την Hellas Direct στην Ρουμανία δραστηριοποιούνται μόλις οκτώ ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ στόχος είναι να κατακτήσει 2-3% της αγοράς στο πρώτο δωδεκάμηνο.

Στόχος για το 2024 είναι να συνεχίσει την πορεία της, να αυξήσει τον αριθμό των πελατών της καθώς και τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και την παραγωγή της. Παράλληλα στοχεύει στην αύξηση του αποτυπώματός της και στην ρουμανική αγορά, ενώ εξετάζει και την είσοδό της σε νέες αγορές.

Επίσης η ασφαλιστική έχει προσεγγίσει κορυφαίους επενδυτές όπως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), που προστίθενται στη μακρά λίστα υποστηρικτών της εταιρίας, όπως η Portage Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’ Neill.

Μάλιστα η Hellas Direct είναι η μοναδική εταιρία που πέτυχε μία μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία με τις αντασφαλιστικές Munich Re και Swiss Re. Με βάση αυτήν τη συνεργασία, οι εταιρίες αυτές καταβάλλουν το 50% της αποζημίωσης και το υπόλοιπο η HD.

Πώς πρωτοπορεί

Στην Hellas Direct εντοπίζεται το γεγονός ότι όλες οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν περισσότερο το digital κομμάτι. Ωστόσο αυτό που έχει κάνει θεωρείται…άφταστο.

Η Hellas Direct ήταν αυτή που πρόσφερε πρώτη ασφάλεια με ακρίβεια ημέρας. Όταν η εταιρεία εισήλθε στην αγορά, ο… κανόνας τότε στην ασφάλεια αυτοκινήτου ήταν 6μηνα ή ετήσια συμβόλαια. Και αυτό ήταν που οι κκ Πανταζής και Μάρκου ήθελαν να αλλάξουν. Και είπαν «Γιατί να είναι έτσι; Ας διαλέξει ο καταναλωτής ακριβώς πόσες ημέρες θέλει να διαρκέσει το συμβόλαιό του». Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ευελιξία και στον τρόπο που θέλει να ασφαλιστεί.

Με τον κλάδο να αλλάζει συνεχώς, προσπαθώντας όλοι να πάρουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, η Hellas Direct προχώρησε πριν από περίπου έναν χρόνο σε συνεργασία με την Cosmote Insurance, θέλοντας να δώσει νέα προϊόντα στους πελάτες της.

Άλλωστε και με τις δύο εταιρείες να ειδικεύονται στις online ασφάλειες, το… πάντρεμα δεν ήταν τόσο δύσκολο. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται σε κάθε είδος ασφάλισης και απευθύνεται σε όλους, ιδιοκτήτες, δανειολήπτες και ενοικιαστές.

Στα νέα ασφαλιστικά προγράμματα, σε συνεργασία με την COSMOTE Insurance, η Hellas Direct προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνολογική υποδομή της.

Επίσης η Hellas Direct εντείνει τις προσπάθειές της και στο μέτωπο της χρηματοδότησης των πελατών της, μέσα από τη συνεργασία της με τραπεζικά ιδρύματα. Ήδη έχει λανσάρει το wallet+ το οποίο μάλιστα χαίρει μεγάλη αποδοχής.

Το wallet+ είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Hellas Direct που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να καλύψει, με δάνειο-χρηματοδότηση μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών, όλες τις ανάγκες του οχήματός του όπως τέλη κυκλοφορίας, αλλαγή ελαστικών, επισκευή εξωτερικής ζημιάς, επισκευή μηχανικής/ηλεκτρολογικής βλάβης, σέρβις αυτοκινήτου.

Η χρηματοδότηση αξιολογείται, εγκρίνεται και προσφέρεται από συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα για ποσά μεταξύ €20 και €2.000 με βάση την εκάστοτε ισχύουσα πιστωτική πολιτική ενώ για ποσά από €20 έως €500 το επιτόκιο είναι μηδενικό.

Κέντρο βοήθειας της Hellas Direct

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.