02 Μάι 2024
READING

Οι διασημότητες βλέπουν όφελος από τη βιομηχανία ομορφιάς

4 MIN READ

Οι διασημότητες βλέπουν όφελος από τη βιομηχανία ομορφιάς

Οι διασημότητες βλέπουν όφελος από τη βιομηχανία ομορφιάς

Η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και να φτάσει τα 463,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Το επιτυχημένο marketing των brands έχουν μετατρέψει την ανάγκη για προϊόντα ομορφιάς, σε αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, τα έσοδα ενός beauty brand μπορεί να είναι τεράστια και κάποιος που γνωρίζει τον τρόπο δεν θα έχανε την ευκαιρία να κερδίσει έδαφος στον χώρο αυτό.

Και πράγματι, πολλές  διασημότητες έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στον χώρο, αναπτύσσοντας τα δικά τους προϊόντα ομορφιάς σε συνεργασία με κορυφαίους δερματολόγους, αισθητικούς και make up artists, τα οποία ξεπουλούν σχεδόν αμέσως, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών είναι κυρίως οι fans τους. Δημοφιλείς άνθρωποι του κινηματογράφου, της μουσικής, του modeling και του θεάματος βρίσκονται μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρηματιών του κόσμου της ομορφιάς.

Η πρώτη δουλειά της Beyonce ήταν στο κομμωτήριο της μητέρας της

Κάτι τέτοιο σκέφτηκε και η Beyoncé, όπως φαίνεται, και λανσάρει τη νέα, δική της σειρά περιποίησης μαλλιών που ονομάζεται Cécred στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε την περασμένη εβδομάδα στον λογαριασμό της στο Instagram.

Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τα προϊόντα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η εταιρεία τον Ιούνιο του 2022 υπέβαλε αίτημα εμπορικού σήματος στο γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ και εγκρίθηκε για την παραγωγή προϊόντων περιποίησης μαλλιών, κεριών και βιταμινών για την ανάπτυξη τους, ηλεκτρικών εργαλείων styling και άλλα.

Η Beyonce είχε προετοιμάσει τους θαυμαστές της τον Μάιο του 2023 για τη νέα της σειρά, όταν σε μια ανάρτηση της στο Instagram έλεγε «Ανυπομονώ να ζήσεις αυτό που έχω δημιουργήσει». Απευθυνόμενη σε περισσότερους από 319 εκατ. followers, η δημοφιλής τραγουδίστρια αποκάλυψε τις πρώτες εμπειρίες που είχε στο κομμωτήριο που διατηρούσε η μητέρα της στο Χιούστον, στο οποίο βοηθούσε και η ίδια.

«Πόσοι από εσάς ήξεραν ότι η πρώτη μου δουλειά ήταν το στέγνωμα μαλλιών στο κομμωτήριο της μαμάς μου;» ρώτησε τους θαυμαστές της και συνέχισε εξηγώντας την “κληρονομική” σχέση που έχει με την περιποίηση μαλλιών. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει, στο κομμωτήριο έβλεπε από πρώτο χέρι ότι οι άνθρωποι που φροντίζουν τον εαυτό τους νιώθουν καλά και αυτό είναι κάτι που ήθελε να συνεχίσει. Με διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τραγουδίστρια προετοιμάζει το κοινό της για τη σειρά που πρόκειται να κυκλοφορήσει, επαναλαμβάνοντας πως τα “Τα μαλλιά είναι ιερά” και προσκαλώντας τους να επισκεφθούν την ιστοστελίδα της εταιρείας.

Προϊόντα ομορφιάς από όμορφους ανθρώπους

Η Beyoncé δεν είναι η μόνη καλλιτέχνιδα που στρέφεται στη δημιουργία ενός brand ομορφιάς σε κάποια φάση της καριέρας της, Για την ακρίβεια προστίθεται σε μια αυξανόμενη λίστα διασήμων που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Σύμφωνα με έκθεση της JLL το 53% όλων των επώνυμων brands λιανικής εμπίπτουν στην κατηγορία ομορφιάς. Η Rihanna κυκλοφόρησε την Fenty Beauty, η Jessica Alba τη μάρκα Honest Co., η Selena Gomez τη Rare Beauty και η Jennifer Aniston το εμπορικό σήμα της Lolavie.

Ωστόσο, δεν έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες όλες οι απόπειρες των διασήμων να στραφούν στο χώρο της ομορφιάς και περιποίησης. Η Rem Beauty της Ariana Grande κήρυξε πτώχευση τον Ιανουάριο του 2023 με την Grande να καταλήγει να αγοράσει το brand της, ένα μήνα μετά, από τη Forma Brands έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

Όσο για την Beyoncé δεν είναι καινούρια στον χώρο της ομορφιάς, αφού το 2010 κυκλοφόρησε το άρωμά της Cé Noir που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα σε 15 διαφορετικές εκδόσεις.

Από το «The Good America» της Κλόε Καρντάσιαν, μέχρι την «Rare Beauty» της Σελίνα Γκόμεζ και την τεκίλα «Casamigos» του Τζορτζ Κλούνεϊ, μπορεί  να το έχουν επιχειρήσει πολλοί, ωστόσο δεν το κατάφεραν όλοι τους. Αρκετοί ήταν οι διάσημοι που αποφάσισαν να λανσάρουν την δική τους μάρκα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν λίγα χρόνια αργότερα, πως δεν ήταν τελικά και η καλύτερη επιλογή τους. Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν και εκείνα τα παραδείγματα, που αποδεικνύουν πως μπορούν να βρεθούν στην κορυφή, εκμεταλλευόμενοι σωστά τη φήμη τους και λανσάροντας το σωστό προϊόν, το οποίο τελικά αγαπούν οι θαυμαστές τους, και όχι μόνο.

Photo: Unpsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.