02 Μάι 2024
READING

Ιουλία Τσέτη: Καθοδηγώντας έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της φαρμακοβιομηχανίας

3 MIN READ

Ιουλία Τσέτη: Καθοδηγώντας έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της φαρμακοβιομηχανίας

Ιουλία Τσέτη: Καθοδηγώντας έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της φαρμακοβιομηχανίας

Mε ισχυρή παρουσία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, η Ιουλία Τσέτη ήρθε να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας της και φαρμακοποιός, Κλέωνας Τσέτης. Η ίδια είναι αυτή που καθοδηγεί τα βήματα της επιχείρησης, μαζί με την αδελφή της Ειρήνη, η οποία έχει σπουδάσει οικονομικά.

Τα θεμέλια της Uni-Pharma, της πρώτης από τις εταιρείες του ομίλου, τέθηκαν το 1963. Η Ιουλία Τσέτη ανέλαβε το 2010 πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma, InterMed, την πρότυπη μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών ελληνικής βιοποικιλότητας στα Οινόφυτα Uni-Herbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο PharmaBelle.

H πορεία της Uni-Pharma, μίας από τις κυρίαρχες φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα, ταυτίστηκε έντονα στη διάρκεια της πορεία της με το αντιθρομβωτικό Salospir. Άλλα φάρμακα που χαρακτηρίζουν τη Uni-Pharma είναι το Τ4, που συνταγογραφείται για την θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, αλλά και το Apotel, το οποίο κατά την εισαγωγή του στην αγορά το 1992 αποτέλεσε το πρώτο παγκοσμίως ενέσιμο σκεύασμα παρακεταμόλης.

Σημαντικές επενδύσεις από το 2010 και ύστερα

Στην διαδρομή της στον όμιλο έχει λάβει αρκετά βραβεία από ελληνικούς και ξένους πιστοποιημένους φορείς καθοδηγώντας τον όμιλο σε σημαντικές κινήσεις και πρωτοβουλίες όπως την υλοποίηση διαρκών επενδύσεων, τη συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, την εμπορική δραστηριότητα σε πέραν των 66 χωρών του εξωτερικού, την αύξηση των θέσεων εργασίας, την κοινωνική προσφορά της αλλά και την απόκτηση σημαντικού αριθμού διακρίσεων, εθνικών και διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνία.

Στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα υλοποιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις που άγγιξαν τα 80 εκατ. ευρώ με απόφαση της Ιουλίας Τσέτη, η οποία έβαλε στόχο να εκσυγχρονίσει πλήρως τις μονάδες της επιχείρησης στο χρονικό διάστημα 2010-2020. Σχετικά με την απόφασή της να προχωρήσει στις συγκεκριμένες επενδύσεις, η ίδια είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε μία από τις συνεντεύξεις της ότι «νιώθω περήφανη που επένδυσα στη χώρα µου και είµαι ιδιαίτερα συγκινηµένη που έδωσα την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους να δουλέψουν µαζί µας. Στις δύσκολες στιγµές που πέρασε η Ελλάδα θεώρησα χρέος µου να το κάνω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της Uni-Pharma, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Επίσης, αγοράστηκε νέα αποθήκη στην Κάτω Κηφισιά για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων του Ομίλου, ενώ ξεκίνησαν και νέες γραμμές παραγωγής στην InterMed. Η παραγωγική ικανότητα των μονάδων ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δισκία και 50 εκατ. μονάδες ενέσιμα το χρόνο.

Με τζίρο που ξεπερνάει τα 130 εκατομμύρια ευρώ
Ο ετήσιος ενοποιημένος κύκλος εργασιών ξεπερνάει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθώντας πορεία διψήφιου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης τα τελευταία 15 έτη.Σήμερα στο δυναμικό του ομίλου απασχολούνται περισσότερα από 700 άτομα.

Η Ιουλία Τσέτη έχει να παρουσιάσει και ένα πλούσιο κοινωνικό έργο καθώς έχει συστήσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κλέων Τσέτης για την προώθηση των επιστημών υγείας και του πολιτισμού, υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο των πανεπιστημίων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων, όπως επίσης και τις νέες γενιές επιστημόνων με χορηγίες υποτροφιών. Το 2020 στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, υλοποίησε τέσσερις σημαντικές δωρεές προς το ελληνικό και κυπριακό υγειονομικό σύστημα καθώς και προς τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, προσφέροντας συνολικά εκατομμύρια δόσεις Unikinon με δραστική ουσία την χλωροκίνη και χιλιάδες λίτρα αντισηπτικών.

Παράλληλα ο Όμιλος Τσέτη έχει υλοποιήσει μία σειρά από ανθρωποκεντρικές δράσεις που εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, με άξονες την προστασία του περιβάλλοντος, την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων και την στήριξη της νέας γενιάς και της επιστήμης.

logo uni-pharma - The MasterMind Group - Οργάνωση Ιατρικών συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων - Σύγχρονη Ιατρική Εκπαίδευση | Organizing your success...

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.