02 Μάι 2024
READING

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας

5 MIN READ

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας

Σημαντικές επενδύσεις πραγματοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας, καθώς ολοκληρώνονται στη διάρκεια της φετινής χρονιάς αρκετές νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Επενδυτές, κυρίως διεθνούς βεληνεκούς αλλά και εγχώριοι, είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τα νέα τους project, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τον εγχώριο τουριστικό χάρτη.

Η Grivalia Hospitality θα παρουσιάσει εντός της φετινής χρονιάς το πρώτο project αυτής της μορφής, με ένα κάμπινγκ πολυτελείας (Glamping) που θα λειτουργήσει στη Βούλα. Το «91 Athens Riviera» θα αποτελέσει συνδυασμό ενός αποκλειστικού Club Members και την επιτομή της εμπειρίας Glamping. Μέσω αυτού του εγχειρήματος, η Grivalia Hospitality επιδιώκει να καθιερώσει το πρώτο υβριδικό μοντέλο ολιστικών εμπειριών τρόπου ζωής και πολυτελών καταλυμάτων, φέρνοντας τα μέλη και τους επισκέπτες της κοντά, μέσω της κοινής τους επιδίωξης για ηρεμία, ευεξία και πολυτέλεια, όπως προκύπτει από σχετικές αναφορές για τον κλάδο και τις επενδύσεις στο αναλυτικό market report της travelworks.

Tα πλάνα της Hilton με το βλέμμα στην Ελλάδα

Η Hilton διαθέτει επί του παρόντος οκτώ ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με σχέδια να ανοίξει έξι ξενοδοχεία στο προσεχές μέλλον. Τα τελευταία χρόνια, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας τα εμπορικά σήματα τόσο σε τοποθεσίες των πόλεων όσο και σε όλους τους προορισμούς των νησιωτικών θερέτρων της χώρας, ανοίγοντας ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Ρόδο. Τα επερχόμενα εγκαίνια ξενοδοχείων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τα brands Conrad Hotels & Resorts στην πρωτεύουσα, καθώς και το πρώτο ακίνητο Curio Collection by Hilton στην ηπειρωτική χώρα. Ένα ακόμα πρόσφατο άνοιγμα για τη Hilton αποτελεί το Chania Flair Boutique Hotel Tapestry Collection στα Χανιά, που έχει στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση για ξενοδοχεία πόλης, τα οποία εξυπηρετούν τόσο επαγγελματίες όσο και ταξιδιώτες αναψυχής.

Νέα ξενοδοχεία για τη Marriott

Από την πλευρά της, η Marriott για φέτος εστιάζει στην ανάπτυξη της ήδη επιτυχημένης παρουσίας της στον τομέα της πολυτέλειας και του lifestyle, τόσο στην Αθήνα – που ως ξενοδοχειακή αγορά καταγράφει σημαντικά λειτουργικά αποτελέσματα τους τελευταίους 24 μήνες – όσο και στα ελληνικά νησιά, όπου το 2023 ήταν ίσως η καλύτερη εποχή για την πλειοψηφία των ελληνικών προορισμών αναψυχής. Η εταιρεία θα ανοίξει επίσης φέτος τρία νέα παραλιακά θέρετρα. Μεταξύ αυτών είναι το Patmos Aktis, ένα Luxury Collection Resort στην Πάτμο και το Alai Beach Resort, ένα Tribute Portfolio Resort στην Κρήτη.
Επιπλέον, μετά την παγκόσμια επανεμφάνιση της τάσης της αγοράς all-inclusive, οι προσπάθειες της Marriott στοχεύουν επίσης στην εδραίωση της παρουσίας της στον ελληνικό τομέα all-inclusive, με τη χρήση οκτώ brands και δύο premium (Autograph Collection – Marriott) καθώς και στον τομέα της πολυτέλειας και του lifestyle (Ritz Carlton – W).

H επέκταση της Wyndham

Το 2024 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας φάσης επέκτασης της Wyndham Hotels & Resorts στην Ελλάδα, με επίκεντρο την ενίσχυση της παρουσίας της τόσο σε κοσμοπολίτικες τοποθεσίες όσο και σε αναδυόμενους προορισμούς με πολλά υποσχόμενες δυνατότητες ανάπτυξης. Τα σχόλια από την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με ενεργό ενδιαφέρον για νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων Wyndham Hotels & Resorts.

Τα πλάνα της Hyatt

Η Hyatt έχει φιλόδοξα σχέδια με τα εγκαίνια του Zoëtry Halkidiki να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο. Αυτό το πολυτελές θέρετρο, με 104 δωμάτια, στοχεύει να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία μπουτίκ all-inclusive, επιδεικνύοντας την αφοσίωση της Hyatt στη διαφοροποίηση εντός της σειράς all-inclusive στη διεθνή σκηνή.
Η στρατηγική επέκτασης εκτείνεται πέρα από τις υπάρχουσες τοποθεσίες και εστιάζει σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Πάρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος αλλά και προορισμοί όπως η Χαλκιδική και η Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Νέο boutique hotel για τον όμιλο Λάμψα

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, o όμιλος Λάμψα πρόκειται να επεκτείνει την παρουσία του στην Αθήνα με το άνοιγμα ενός boutique ξενοδοχείου στην οδό Ζαλοκώστα. Αυτό το νέο εγχείρημα, με επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα περιλαμβάνει 19 σουίτες. Θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Accor με το brand MGallery και έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώσει το υπάρχον Athens Capital Hotel– MGallery στην οδό Κριεζώτου, ενισχύοντας την παρουσία του brand στην καρδιά της πόλης.

Η Grecotel

Το Roc Club, η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Grecotel, πρόκειται να ανοίξει τον Μάιο του 2024 στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση του πρώην 4 αστέρων Vouliagmeni Suites από την Grecotel. Τοποθετημένο κοντά στη Λίμνη Βουλιαγμένης, το ξενοδοχείο υπόσχεται μια οικεία ατμόσφαιρα με 35 δωμάτια και σουίτες, όλα διακοσμημένα με γαλήνια λευκά ελληνικά στοιχεία. Σχεδιασμένο για να προσφέρει κομψότητα και αποκλειστικότητα, το κατάλυμα θα διαθέτει πισίνα και θα προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης.

Τα νέα ξενοδοχεία της Brown στην Αθήνα

Το Brown Museum είναι ένα ακόμα εγχείρημα του ομίλου Brown Hotels, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2024. Αυτό το ξενοδοχείο 93 δωματίων βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας και σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Πλατεία Ομονοίας, ενώ παλαιότερα ήταν μέλος του ομίλου Hotels of Athens. Έχει υποβληθεί σε πλήρη ανακαίνιση για να ευθυγραμμιστεί με τα χαρακτηριστικά αισθητικής και φιλοξενίας της Brown Hotels.

Επίσης, το Domino Brown έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2024 και να προστεθεί στο διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της Brown στην καρδιά της Αθήνας. Το boutique ξενοδοχείο 46 δωματίων, που βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους, ενισχύει περαιτέρω την ισχυρή παρουσία της εταιρείας στην πόλη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.