02 Μάι 2024
READING

Πολυκαταστήματα Attica: «Στροφή» στη… προσιτή πολυτέλεια

4 MIN READ

Πολυκαταστήματα Attica: «Στροφή» στη… προσιτή πολυτέλεια

Πολυκαταστήματα Attica: «Στροφή» στη… προσιτή πολυτέλεια

Σε μία νέα εποχή έχουν μπει για τα καλά τα πολυκαταστήματα Attica, μετά και την εξαγορά τους από τον όμιλο Ideal Holdings, πριν από μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση έχει θέσει στο επίκεντρο των κινήσεών της την διεύρυνση εμπορικών συνεργασιών με νέα διεθνή brands, τα οποία δραστηριοποιούνται τόσο στον τομέα της ένδυσης όσο και σε αυτόν των καλλυντικών, όπως και την αναβάθμιση των εμπορικών χώρων των πολυκαταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, από τις αρχές του 2024, τα Αττικά Πολυκαταστήματα έχουν προχωρήσει σε νέες εμπορικές συνεργασίες, έχοντας ως σκοπό την επέκταση του διαθέσιμου καταλόγου παρουσίας εταιρειών που πρωταγωνιστούν σε είδη ένδυσης και υπόδησης που απευθύνονται και στα δύο φύλα. Οι συνεργασίες αυτές πραγματοποιούνται με βασικό σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση επιλογών σε είδη που ανήκουν στην κατηγορία entry level luxury. Με λίγα λόγια, πραγματοποιείται μία στροφή στη λεγόμενη «προσιτή πολυτέλεια», αφού τα συγκεκριμένα προϊόντα βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, που προσπαθούν να συνδυάσουν την ποιότητα με την προσιτή τιμή.

Οι… νέες παρουσίες

Οι πελάτες που επισκέπτονται τα καταστήματα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι στα ράφια έχουν προστεθεί αρκετά νέα brands. Στην κατηγορία των ανδρικών ειδών συναντάμε γνωστές παρουσίες όπως Givenchy και Amiri, ενώ στις επιλογές που απευθύνονται στις γυναίκες έχουν προστεθεί οι συλλογές των Rabanne, Jacquemus, Simkai, Dries Van Noten και Woera. Οι προσθήκες δεν σταματούν εδώ, καθώς εντός των επόμενων μηνών είναι προγραμματισμένες οι αφίξεις προϊόντων και στον τομέα των καλλυντικών, καθώς έχουν συμφωνηθεί αποκλειστικές συνεργασίες με γνωστούς οίκους. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρονται επιπλέον επιλογές στους πελάτες που ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.

Εργασίες ανακαίνισης

Εκτός από τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στα… ράφια, αλλαγές πραγματοποιούνται και στους χώρους πώλησης των προϊόντων. Σκοπός της εταιρείας είναι η σημαντική αναβάθμιση των εμπορικών χώρων των πολυκαταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης στον πέμπτο όροφο του πολυκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, στο Citylink. Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει τη νέα χωροταξική διάταξη ειδών έσω ένδυσης και μαγιό αλλά και τη βελτίωση του φωτισμού.

Ακόμα, εργασίες πραγματοποιούνται και στους χώρους που διαθέτει το Attica στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το πλάνο που υλοποιείται περιλαμβάνει την εκ βάθρων αναδιαμόρφωση των χώρων του πολυκαταστήματος. Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί η μετατόπιση της εισόδου του σε άλλο σημείο, αλλά και η αναδιάταξη των χώρων του ισογείου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ανασχεδιασμός των δοκιμαστηρίων, αναβάθμιση του φωτισμού αλλά και η δημιουργία χώρων premium multibrand για ανδρικά και γυναικεία είδη στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο.

Εργασίες έχουν προγραμματιστεί και για το Attica που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί εντός του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos. Κι εκεί η βελτίωση του φωτισμού βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς από τη μία αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων κι από την άλλη θα συμβάλλει καθοριστικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Αύξηση των πωλήσεων

Αυτή τη στιγμή το κλίμα στα Αττικά Πολυκαταστήματα είναι θετικό, καθώς το 2023 ολοκληρώθηκε με πωλήσεις συνολικού ύψους 213,1 εκατ. ευρώ, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 12%. Ακόμα, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 25% συγκριτικά με το 2022, αγγίζοντας τα 12,1 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένα κατά 34% ήταν και τα κέρδη προ φόρων, στα 16,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, κατά 18% διευρύνθηκαν τα κέρδη EBITDA, τα οποία έφτασαν στα 39,1 εκατ. ευρώ.

Στόχος της διοίκησης είναι οι κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όχι μόνο να διατηρήσουν την ανοδική τάση που επικρατεί αλλά να την αυξήσουν, με σκοπό το 2024 η κερδοφορία να ανέλθει σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η Attica Department Stores διαθέτει μία πολύ ισχυρή παρουσία στον κλάδο του λιανεμπορίου, μέσω πέντε καταστημάτων, συνολικής εμπορικής επιφάνειας 62.000 τ.μ. σε πολύ καλές τοποθεσίες σε Αθήνα (City Link, Golden Hall, The Mall και Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos, Tsimiski), ενώ οι καταγεγραμμένοι πελάτες ξεπερνούν τους 350.000.  Η Attica έχει έρθει ήδη σε συμφωνία και έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Lamda Development για την μίσθωση 7.700 τ.μ. στο Vouliagmenis Mall, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη μίσθωση 500 τ.μ. στο εμπορικό κέντρο της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά (Riviera Galleria).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.