02 Μάι 2024
READING

Κωνσταντίνος Γεράρδος: Aπό 8 ετών στα καταστήματα Πλαίσιο 

4 MIN READ

Κωνσταντίνος Γεράρδος: Aπό 8 ετών στα καταστήματα Πλαίσιο 

Κωνσταντίνος Γεράρδος: Aπό 8 ετών στα καταστήματα Πλαίσιο 

Ο Κώστας Γεράρδος αποτελεί το είδος του επιχειρηματία που παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μία οικογένεια με επιτυχίες στο επιχειρείν, εκείνος προσπαθεί να παραμείνει αυτόφωτος. Άλλωστε, όσοι τον γνωρίζουν θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και εργασιομανή, που δεν θέλησε ποτέ να είναι «γιος του μπαμπά του» μέσα στην εταιρεία του.

Για τον λόγο αυτό, φρόντισε από πολύ μικρή ηλικία να έρθει σε επαφή με όλα τα πόστα μέσα στο Πλαίσιο. Για τον λόγο αυτό, από την ηλικία των 18 ετών άρχισε να εργάζεται -και- επισήμως στην επιχείρηση του πατέρα του, Γιώργου. Η λέξη επισήμως έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ανεπισήμως πολλές είναι οι ιστορίες με πρωταγωνιστή τον -μικρό τότε- Κώστα που εμφανιζόταν στα καταστήματα της επιχείρησης με όρεξη για να μάθει και να προσφέρει κι εκείνος. Δε θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι από τα εφηβικά του χρόνια ήδη είχε φτάσει σε ένα επίπεδο να γνωρίζει τη δουλειά «από μέσα» και να είναι ικανός να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες. Πώς θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά όταν από 8 ετών ζητούσε από τον μπαμπά του να βοηθάει κι εκείνος τα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια.

Aνεβαίνοντας σκαλί-σκαλί στην ιεραρχεία

Άλλωστε, κανείς δε θα μπορούσε ποτέ να του καταλογίσει ότι θεώρησε έστω για μία στιγμή οτιδήποτε για δεδομένο. Αντιθέτως, είχε στο μυαλό του τη φράση του πατέρα του, που του υπενθύμιζε ότι: «Για να γίνεις στρατηγός και να πάρεις γαλόνια θα πρέπει να ξεκινήσεις ως στρατιώτης». Έτσι λοιπόν, το 1995, με την ολοκλήρωση των μαθητικών του υποχρεώσεων, ξεκίνησε και η επίσημη σχέση του με το Πλαίσιο. Αρχικά, από τα καταστήματα και στη συνέχεια στα τμήματα e-shop, HR και Marketing αποκτώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία του εμπορικού και δημιουργικού κομματιού της επιχείρησης.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αμέλησε το κομμάτι των σπουδών του, αφού είναι απόφοιτος του Eckerd College των Η.Π.Α., γνώριζε όμως ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τα μυστικά στη διοίκηση μιας μεγάλης εταιρείας είναι η πράξη. Αφού πήρε το πτυχίο του στα διεθνή οικονομικά, ηγήθηκε, το 2003, την προσπάθεια δημιουργίας του site της εταιρείας. Η συμβολή του ήταν καθοριστική προκειμένου η ιστοσελίδα να φτάσει στην πρώτη θέση από πλευράς traffic σε όλη την Ελλάδα.

Το εγχείρημα της Βουλγαρίας

Με την πάροδο των ετών αναλαμβάνει ακόμη περισσότερα καθήκοντα, καθώς θα οριστεί υπεύθυνος για το training και monitoring σύστημα της επιχείρησης, το οποίο διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Ακόμα, το 2005 ανέλαβε όλες τις διαδικασίες σχετικά με την ίδρυση της θυγατρικής της εταιρείας στη Βουλγαρία, μία προσπάθεια που αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη λόγω την συνθηκών που επικρατούσαν στη βουλγαρική αγορά εκείνη την περίοδο. Ο ίδιος, μιλώντας για την συγκεκριμένη του εμπειρία, την χαρακτήρισε ως μία από τις πλέον σημαντικές της επαγγελματικής του ζωής: «Ήταν το καλύτερο σχολείο. Και αυτό διότι ήμουν άγνωστος μεταξύ αγνώστων σε μια πιο ανώριμη αλλά και πιο δύσκολη αγορά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Από το 2012, ο Κώστας Γεράρδος έχει αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers, μίας από τις πρώτες και κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με δραστηριότητα στην συναρμολόγηση και εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην εμπορία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, στην εμπορία ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου και ειδών εξοπλισμού γραφείου καθώς και στην εμπορία οικιακών συσκευών, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 350 εκ. ευρώ και περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους. Μια θέση που την πήρε με το «σπαθί» του, καθώς πάλεψε πολλά χρόνια προκειμένου να αποκτήσει τα απαιτούμενα εφόδια και την εμπειρία.

Υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης

Ο Κώστας Γεράρδος δεν χαρακτηρίζεται μόνο για το ανήσυχο εμπορικό του πνεύμα αλλά και για την ευαισθησία του σε θέματα που σχετίζονται με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Στο επίκεντρο των ενεργειών του βρίσκεται η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μέσω στήριξης της εκπαίδευσης, με αυτό που γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα, την τεχνολογία. Η 1η Stem βιβλιοθήκη σε Δημόσιο Ελληνικό σχολείο και η πλήρης στήριξη παιδιών εργαζομένων που πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο αποτελούν δύο από τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του. Επίσης, έχει δημιουργήσει την εθελοντική ομάδα προσφοράς της Πλαίσιο, #plai_sou.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος από νεαρή ηλικία, ενώ με τη σύζυγό του έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.