01 Μάι 2024
READING

«React Docuseries»: Η ουσία της «αντίδρασης» στη νέα, digital σειρά της Κωτσόβολος

4 MIN READ

«React Docuseries»: Η ουσία της «αντίδρασης» στη νέα, digital σειρά της Κωτσόβολος

«React Docuseries»: Η ουσία της «αντίδρασης» στη νέα, digital σειρά της Κωτσόβολος

Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Τί κάνουμε όμως στην πραγματικότητα για αυτό; Οι πράξεις – μικρές ή μεγάλες –  είναι πλέον αναγκαίες. Σε έναν κόσμο που ζητά υποστήριξη, η απάθεια δεν έχει θέση πια. Η κοινωνία αλλάζει, αλλά χρειάζεται και την απαραίτητη ώθηση και ένα κίνητρο που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και μία μικρή πράξη έχει τη δυναμική να φέρει μικρές, αλλά και μεγάλες αλλαγές.

Ένα τέτοιο κίνητρο αποτελεί και το ESG πρόγραμμα «React» της εταιρείας Κωτσόβολος, το οποίο ξεκινά από το ίδιο της το «σπίτι» για να επηρεάσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Το δικό της κίνητρο αποτελεί η επιδίωξη «να ενδυναμώνει τους ανθρώπους να ζήσουν μία καλύτερη ζωή με την τεχνολογία». Έτσι, λοιπόν, «αντιδρά» σε όλα όσα συμβαίνουν, ενσωματώνοντας δράσεις για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο στο λειτουργικό της μοντέλο και στην καθημερινότητά των ανθρώπων της, επιδιώκοντας την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και έμπνευση του κοινού με στόχο έναν Καλύτερο Κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η Κωτσόβολος δημιουργεί και παρουσιάζει τη νέα, digital σειρά «React Docuseries».

Με την αξιοποίηση data, videos, trends, quotes, puns, συνεντεύξεων με πρόσωπα-κλειδιά και όχι μόνο, το «React Docuseries» επικεντρώνεται κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο θέμα αναλύοντας κάθε πλευρά του. Αναπηρία, κυκλική οικονομία, περιβάλλον, εθελοντισμός, συμπερίληψη είναι κάποια από τα επεισόδια που έρχονται στο YouTube κανάλι της Κωτσόβολος για να μας υπενθυμίσουν ότι μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε να φέρουμε μεγαλύτερη και πιο επιδραστική αλλαγή.

Με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα, στη νέα σειρά που παρουσιάζει η Κωτσόβολος, η εταιρεία έχει ως βασικό στόχο να αφυπνίσει το κοινό, και να το προτρέψει να αντιδράσει, για μια Καλύτερη Ζωή! Κάτι που επιδιώκει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, θέτοντας στο επίκεντρο το ζήτημα της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στην πόλη.

Η Γεωργία Καλτσή είναι η πρώτη καλεσμένη της σειράς και μιλά για την καθημερινότητα και τις εμπειρίες της κινούμενη με αμαξίδιο μέσα στην πόλη, ενώ απαντά σχετικά με τον με το αν βιώνει τη διάκριση, τι θέλει από τον κόσμο γύρω της, τι βήματα έχουμε κάνει για την προσβασιμότητα ως κοινωνία και ποια συμβουλή θα έδινε στον κόσμο για να τον κινητοποιήσει να κάνει «REACT» στην καθημερινότητά του.

Το επεισόδιο φέρνει στην επιφάνεια δεδομένα που οι περισσότεροι από εμάς ενδεχομένως να αγνοούν. Γιατί είναι γεγονός ότι αν κανείς ερωτηθεί, δεν μπορεί να απαντήσει στο πόσοι άνθρωποι με αναπηρία αντιμετωπίζουν άδικη μεταχείριση ή δεν έχουν ίσες ευκαιρίες, πόσοι δεν έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πόσοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Δυστυχώς οι αριθμοί δείχνουν ότι η  κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που αντιλαμβανόμαστε.

Η Κωτσόβολος έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα καιρό τώρα και έχει αναλάβει δράση για να συμβάλει στην αντιμετώπισή του. Μέσα από το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» και κεντρικό μήνυμα «Ίδιοι στις ανάγκες, Ίσοι στην τεχνολογία», η εταιρεία έχει ξεκινήσει να κάνει «REACT» εξασφαλίζοντας ότι η τεχνολογία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους. Πώς το καταφέρνει αυτό; Με μία σειρά πρωτοβουλιών, η Κωτσόβολος έχει καταφέρει να ενσωματώσει τη φιλοσοφία της στο λειτουργικό της μοντέλο. 14 καταστήματα του δικτύου της έχουν αναβαθμιστεί, ώστε να είναι φιλικά για άτομα με κινητική δυσκολία σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και άλλα 11 σε συνεργασία με την ομάδα TheHappyAct, έχουν χαρτογραφηθεί και διαθέτοντας αισθητηριακές πληροφορίες γι’ αυτά μέσα από το site της, όπως τους αισθητηριακούς χάρτες, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή περιήγηση στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα. Παράλληλα, προσφέρει ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση και μέσα από το website της kotsovolos.gr, όπου μέσω του chat, τα άτομα με δυσκολίες στην ακοή ή την ομιλία, μπορούν να εξυπηρετηθούν μιλώντας με έναν εκπρόσωπό της με μία κλήση video, στη Νοηματική Γλώσσα. Επίσης, έχει φροντίσει και για τη συμπερίληψη ατόμων με προβλήματα όρασης μεταφράζοντας ενημερωτικά ασφαλιστικά έντυπα και το Πλάνο Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Braille υπό την επιμέλεια της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών. Τα e-shops σε Ελλάδα και Κύπρο διαθέτουν υποστηρικτικές τεχνολογίες σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς, ενώ μία από τις πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες της είναι η επένδυση σε συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί με το βέλτιστο τρόπο ανθρώπους με αναπηρίες.

Με σύνεση, σχεδιασμό και προσήλωση, συνεχίζει να ενδυναμώνει το όραμά της καλώντας κι όλους εμάς να γίνουμε μέρος του μέσα από μικρές-μεγάλες πράξεις που κάνουν τη διαφορά και μας φέρνουν λίγο πιο κοντά σε μία Καλύτερη Ζωή για Όλους.

Ας γίνουμε, λοιπόν, οι ίδιοι, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε κάνοντας «REACT». Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο!

Δείτε εδώ το trailer της σειράς και stay tuned για τα επόμενα επεισόδια που έρχονται!

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.