02 Μάι 2024
READING

Nespresso Bars: Από τις κάψουλες, στον καφέ με σνακ στο χέρι

4 MIN READ

Nespresso Bars: Από τις κάψουλες, στον καφέ με σνακ στο χέρι

Nespresso Bars: Από τις κάψουλες, στον καφέ με σνακ στο χέρι

Σε ένα στρατηγικό βήμα επέκτασης της δραστηριότητάς της προχώρησε η Nespresso στον διεθνή χώρο, καθώς πριν από μερικές ημέρες άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το πρώτο κατάστημα Nespresso Bar, ακριβώς δίπλα στον σταθμό Liverpool Street του Λονδίνου. Να σημειώσουμε πως, όπως είναι ήδη γνωστό στον χώρο του επιχειρείν και του εμπορίου, αυτό δεν είναι το πρώτο κατάστημα Nespresso που «φτιάχνει» καφέ για το κοινό του.

Ειδικότερα, τα καταστήματα Nespresso On The Go έχουν καταφέρει να λανσάρουν ήδη, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, ένα υβριδικό μοντέλο πώλησης καφέ για το σπίτι, αλλά και έτοιμο καφέ «στο χέρι». Ωστόσο, το «Nespresso Bar» του Λονδίνου είναι το πρώτο που αφορά αποκλειστικά αυτή την υπηρεσία, διαφοροποιώντας μάλιστα την επωνυμία του και ανοίγοντας ένα νέο πεδίο για την εταιρία.

Pit stop για καφέ Nespresso απολαμβάνουν πια οι Λονδρέζοι – Πού στοχεύει η εταιρία

Mέσα από αυτή την κίνηση, ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα στον κόσμο του καφέ εισέρχεται ουσιαστικά σε μία νέα αγορά και μάλιστα σε μία πόλη που αγγίζει τους 9.002.488 κατοίκους, και στην οποία εδρεύουν εταιρίες με εκατοντάδες εργαζομένους, με τη φιλοσοφία του «καφέ στο χέρι» να αποτελεί βασικό πυλώνα της καθημερινότητας. Με αυτή της την κίνηση η εταιρία έχει τρεις στόχους. Αρχικά, να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερο τους υφιστάμενους, σταθερούς πελάτες της και λάτρεις του καφέ, παρέχοντάς τους μία ακόμη υπηρεσία για την οποία, μέχρι πρότινος, απευθύνονταν αλλού, ισχυροποιώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη σχέση της με αυτούς. Δεύτερον, να ενισχύσει το brand awareness, προσεγγίζοντας ένα νέο κοινό, το οποίο μέχρι τώρα δεν επιλέγει καφέ για το σπίτι, συνεπώς ούτε τη Nespresso. Συνολικά, στόχος είναι να εξυπηρετήσει περίπου το 80% των καταναλωτών που επισκέπτονται ένα coffee spot, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σε μία τεράστια βιομηχανία, η οποία μετρά αξία 19 δισεκατομμυρίων λιρών, απώτερος σκοπός της εταιρίας είναι να αποκτήσει μία πιο ολιστική προσέγγιση στον καφέ, να επεκτείνει τα «σύνορα» και τη δραστηριότητα και, συνεπώς, το πελατολόγιο και τα έσοδά της.

Παράλληλα, έρχεται να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τους πιο ισχυρούς «παίκτες» της αγοράς έτοιμου καφέ, όπως τα Starbucks, τα Costa, αλλά και την αλυσίδα Pret. Εταιρίες – ηγέτες στον χώρο, οι οποίες μέσα στα χρόνια έχουν καταφέρει να εδραιώσουν τόσο μία υψηλή θέση στο μυαλό του καταναλωτή σε καθημερινό επίπεδο, δημιουργώντας μάλιστα για αυτόν μία συνήθεια που δεν παραλείπεται, ενώ βέβαια μετρούν την επιτυχία τους και σε αριθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προϊόν προσφέρεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, σε σχέση με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις, με έναν ζεστό καφέ latte, για παράδειγμα, να προσφέρεται για 4,15 λίρες, δεδομένου μάλιστα ότι αναφερόμαστε σε ένα premium brand. Το γεγονός ότι η ποιότητα Nespresso γίνεται προσιτή στην καθημερινότητα των Λονδρέζων για pit stop πριν την εργασία στο γραφείο και όχι μόνο, δίνει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα στην εταιρία.

Ισχυρή θέση και στην Ελλάδα

Η κουλτούρα του είναι ιδιαίτερα «ριζωμένη» και στα ελληνικά δεδομένα. Όσον αφορά την περίπτωση της Nespresso, το brand ακολουθεί μία σταθερή, ανοδική πορεία που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνοντας σύμβουλος της Nespresso Hellas, Αντώνης Αυγερόπουλο, η εταιρία την τριετία 2020-2022 αύξησε τις πωλήσεις της κατά 50%, ενώ το 2023, κατάφερε να κλείσει το έτος με διψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την επέκταση των καταστημάτων με μία ακόμη μπουτίκ στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι, όπως ανακοινώθηκε. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Αντώνης Αυγερόπουλος, έχοντας ήδη «κατοχυρώσει» θέσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα τα νότια προάστια με το κατάστημα Nespresso On The Go στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας, αλλά και τα βόρεια προάστια, μέσω του The Mall Athens που προαναφέρθηκε, το επόμενο βήμα της επέκτασης θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αττική. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρία έχει βγει και εκτός των συνόρων της Αθήνας,  καθώς Nespresso on the go κατάστημα λειτουργεί και στο Mediterranean Cosmos, καθώς και στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

Το εγχείρημα αυτό της εταιρίας έχει καταφέρει να δώσει μία άλλη φυσιογνωμία στην ταυτότητα του brand, χωρίς να αλλοιώνει, ταυτόχρονα, τον αρχικό της στόχο, δεδομένου ότι το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια έχει «αγκαλιάσει» την αγορά κάψουλας καφέ για το σπίτι, προσφέροντας καθημερινά μία premium εμπειρία καφέ από την άνεση του χώρου του, χωρίς μεγάλο κόστος και χωρίς καμία μετακίνηση. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται πως ανταποκρίνονται στο νέο service της εταιρίας, καθώς απολαμβάνουν τον καφέ που προσφέρει στα σταντς των μπουτίκ της στα διάφορα σημεία της πόλης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.