02 Μάι 2024
READING

To «χρυσοφόρο» iPhone και ο ρόλος της Apple στην Ελλάδα

3 MIN READ

To «χρυσοφόρο» iPhone και ο ρόλος της Apple στην Ελλάδα

To «χρυσοφόρο» iPhone και ο ρόλος της Apple στην Ελλάδα

Ένα δυνατό χαρτί που συνεχίζει να αναπτύσσεται αποτελούν τα iPhone στην Ελλάδα, τα οποία εμπορεύεται ο όμιλος Quest μέσω της θυγατρικής του εταιρείας iSquare, ενώ τα διαθέτει και μέσα από το δίκτυο καταστημάτων λιανικής iStorm.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2023 η iSquare έκλεισε με αύξηση πωλήσεων 17% ξεπερνώντας τα 401 εκατομμύρια ευρώ και κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται με ηγέτη της ανάπτυξης το iPhone το οποίο και κατέγραψε αύξηση πωλήσεων στα επίπεδα του +28% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Μάλιστα το 2023 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για την Apple στην ελληνική αγορά. Να σημειωθεί ότι η iSquare συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο στο δίκτυο λιανικής των συνεργατών της με νέα σημεία και χώρους Apple στα καταστήματα των μεγάλων retailers τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πρόσθεσε ακόμα 28 νέα σημεία Apple Programs, με το σύνολο πλέον των Apple Programs σημείων να ανέρχεται σε 131 χώρους υψηλής αισθητικής, λειτουργικότητας και εμπειρίας. Επίσης εκπαίδευσε και πιστοποίησε πολλούς νέους ανθρώπους πωλήσεων και πλέον το 2023 ξεπεράσαμε τους 200 Apple Champions & iPros σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο β’ εξάμηνο του 2024 τα νέα προϊόντα Apple

Για το 2024 είναι προγραμματισμένο και θα συνεχίσει το επενδυτικό της πλάνο με τις αναβαθμίσεις των σημείων πώλησης στα καταστήματα λιανικής, τις εκπαιδεύσεις των πωλητών με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας Apple για τους καταναλωτές. Στην Κύπρο θα συνεχιστεί η επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου της μέσω των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών, κάτι το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της iSquare και στην Κύπρο. Τέλος, αναμένονται κυρίως κατά το 2ο εξάμηνο όπως κάθε χρόνο, τα νέα προϊόντα της Apple, τα οποία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της iSquare.

Από την άλλη πλευρά η iStorm Α.Ε. δραστηριοποιείται στην αγορά από το 2010 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία προτύπων καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple. Σήμερα λειτουργούν δεκαπέντε συνολικά καταστήματα iStorm, εκ των οποίων έντεκα στην Ελλάδα και τέσσερα στην Κύπρο. Το 2023 ήταν έτος εκρηκτικής ανάπτυξης πωλήσεων. Πέτυχε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αύξηση πωλήσεων κατά 26,5% ξεπερνώντας τα 93 εκατ. ευρώ. Η επέκταση του δικτύου της με ένα νέο κατάστημα στο Mall of Athens και 15ο του δικτύου της στην Ελλάδα, συνέβαλε στην αναπτυξιακή πορεία.

Θα συνεχιστεί η πορεία των καταστημάτων iStorm και το 2024

Για το 2024 εκτιμάται ότι θα είναι μια ακόμα θετική χρονιά με περαιτέρω ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Η εταιρεία εκτιμά ότι η αγορά θα είναι σταθερή με πιθανή βελτίωση του οικονομικού κλίματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω του τουρισμού κυρίως που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της αγοράς γενικότερα.

Η εταιρεία στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων της με την προσθήκη δύο νέων καταστημάτων στην Ελλάδα ώστε να επιτύχει καλύτερη κάλυψη περιοχών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο και το brand iStorm σε Ελλάδα και Κύπρο. Ταυτόχρονα η iStorm σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα όπως και σε νέες υπηρεσίες που σχεδιάζει να λανσάρει τους επόμενους μήνες οι οποίες θα βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη.

Για το 2024, με την προσθήκη νέων σημείων πώλησης και αναβάθμιση της παραγωγικότητας της, προβλέπεται ότι η εταιρεία θα έχει μια ακόμα θετική χρονιά με περαιτέρω αύξηση όλων των μεγεθών της τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και ισχυροποίησης έναντι του ανταγωνισμού, μεριδίων αγοράς και αύξησης κερδοφορίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.