01 Μάι 2024
READING

Ergon: Στο πλάνο της ξενοδοχεία, εστιατόρια και φούρνοι

4 MIN READ

Ergon: Στο πλάνο της ξενοδοχεία, εστιατόρια και φούρνοι

Ergon: Στο πλάνο της ξενοδοχεία, εστιατόρια και φούρνοι

Φούρνοι, ξενοδοχεία, εστιατόρια. Αυτό είναι το επενδυτικό τρίπτυχο της Ergon House, των αδερφών Θωμά και Γιώργου Δούζη, εκ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πρόσφατα άνοιξαν ένα νέο κατάστημα «72Η», φούρνο με προϊόντα ζύμης αργής ωρίμανσης, στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το μεικτό project ξενοδοχείου και εστίασης, Ergon House, στον ίδιο δρόμο.

Πρόσφατα τα δύο αδέρφια δημιούργησαν ένα ακόμα εστιατόριο εκτός Ελλάδας, στο Άμπου Ντάμπι, όπου δημιουργήθηκε το νέο κατάστημα Ergon Foods στο πεντάστερο τουριστικό θέρετρο, Erth Resort. Το τουριστικό συγκρότημα Erth, περιλαμβάνει 237 δωμάτια, 42 σουίτες και 13 βίλες, ενώ προσφέρει για τους λουόμενους ιδιωτική παραλία, πισίνα, γυμναστήριο, έξι εστιατόρια, ειδικούς χώρους εκδηλώσεων. Βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από το κέντρο του Abu Dhabi.

To άνοιγμα στο Άμπου Ντάμπι

Το νέο κατάστημα της Ergon Foods προσφέρει θέα στην θάλασσα και το μενού του προσφέρει πιάτα με συνταγές από την μεσογειακή κουζίνα. Περιλαμβάνει ποικιλία πιάτων από επιλογές για πρωινό, μέχρι προτάσεις στην λογική των ελληνικών μεζέδων, ζυμαρικά, σαλάτες και κρεατικά. Φυσικά προσφέρονται και γλυκά καθώς και προσεχτικά επιλεγμένα ποτά και κρασιά. Αποτελεί μάλιστα το δεύτερο εστιατόριο Ergon Foods στην Μέση Ανατολή. Προηγήθηκε το 2022 εκείνο στην Ντόχα του Κατάρ, το οποίο που άνοιξε το δρόμο για τα επόμενα βήματα των δύο επιχειρηματιών.

Αναφέρουμε εδώ ότι η Ergon έχει προχωρήσει και στη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία εστιατορίου στο Μπαχρέιν, ακολουθώντας το μοντέλο του master franchise με σκοπό την επέκτασή της στη Μέση Ανατολή.

Το καινούργιο εγχείρημα στο Covent Garden

Νέο εγχείρημα ωστόσο αποτελεί και το καινούργιο ξενοδοχείο στο Convent Garden του Λονδίνου. Θα πρόκειται συγκεκριμένα για ένα μεγάλο νέο ξενοδοχείο που έρχεται να συστηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Το νέο Ergon House στο Λονδίνο, θα αξιοποιεί ένα ανακαινισμένο διατηρητέο κτίριο στην King Street (εκεί που ήταν το Covent Garden Carluccio’s). Και μαζί με το ξενοδοχείο θα υφίσταται ένα μεγάλο εστιατόριο με επιφάνεια πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο θα καταλάβει το χώρο στον τελευταίο όροφο του συγκεκριμένου ακινήτου. Θα προσθέσει επίσης μια βεράντα εκεί πάνω – καθιστώντας το έναν από τους λίγους υπαίθριους χώρους στον τελευταίο όροφο στην περιοχή.

Όσο για το φαγητό, θα είναι εμπνευσμένο και σε αυτή την περίπτωση από τη Μεσόγειο, αλλά αυτό είναι το μόνο που αποκαλύπτουν αυτή τη στιγμή οι ιθύνοντες της εταιρείας ως προς τον χαρακτήρα του εστιατορίου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μόνο στο μέτωπο των τροφίμων, καθώς σχεδιάζουν επίσης ένα αρτοποιείο, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλείο και σημείο πώλησης μαναβικής, τα οποία θα λειτουργήσουν κατά το πρότυπο μίας αγοράς όπως ήδη έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλα καταστήματά τους, όπως είναι το Ergon Αγορά της οδού Παύλου Μελά αλλά και στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη καθώς και το Ergon House της οδού Μητροπόλεως στην Αθήνα.

Η επιλογή της τοποθεσίας του Covent Garden έγινε με κριτήριο της ισχυρής φήμης του στο λιανικό εμπόριο και τα καταστήματα εστίασης, γεγονός που εκτιμάται από τους επικεφαλής της Ergon, ότι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες σε ένα ιδιαίτερα κεντρικό εμπορικό σημείο της λονδρέζικης πρωτεύουσας.

Ανάμεσα σε άλλα η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στο Λονδίνο, όπου το ERGON London είναι το υποκατάστημα της Ergon Τρόφιμα στο κέντρο του Λονδίνου, στην οδό Maddox. Είναι ένα κατάστημα delicatessen και καφέ με ευρεία γκάμα από ελληνικά προϊόντα διατροφής και πιάτα φτιαγμένα αποκλειστικά από αυτά τα προϊόντα. Στο Λονδίνο διατηρεί επίσης κατάστημα στο Westfield στη Stratford City.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία δημιούργησε το 2022 ένα νέο project σε έκταση 10.419 στη Νικήτη Χαλκιδικής, με εστιατόριο, κινηματογράφο, παντοπωλείο και beach bar, ενώ η εταιρεία εισήλθε σε διαδικασία για τη δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στο νησάκι του Διαπόρου, απέναντι από τον κόλπο Βουρβουρού στη Σιθωνία, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, με συνολικό επιλέξιμο κόστος 5,77 εκατ. ευρώ και διασφαλίζοντας επιχορήγηση ύψους 3 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Συνολικά, στο πλάνο της επιχείρησης είναι να λειτουργήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα, Νικήτη και ενός ακόμη στο εξωτερικό, πιθανότατα στο Λονδίνο, όπως λέει ο Θωμάς Δούζης. Τον Ιανουάριο του 2022 ξεκίνησε τη λειτουργία του το τέταρτο franchise της Ergon στην Κύπρο. Για φέτος είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες του και ένα ακόμη ξενοδοχείο στη Νικήτη της Χαλκιδικής.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.