09 Μάι 2024
READING

Η Δέλτα χτίζει συμμαχίες με στόχο να ενισχύσει την δύναμη της καλής διατροφής

5 MIN READ

Η Δέλτα χτίζει συμμαχίες με στόχο να ενισχύσει την δύναμη της καλής διατροφής

Η Δέλτα χτίζει συμμαχίες με στόχο να ενισχύσει την δύναμη της καλής διατροφής

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γεύση, ευκολία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα σου. Ένα λαχταριστό σνακ που σου δίνει ενέργεια ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε κίνηση. Ένα θρεπτικό ρόφημα που σε ενυδατώνει και σου προσφέρει ευχαρίστηση χωρίς να σε επιβαρύνει με περιττά σάκχαρα. Και πολλές ακόμη αγαπημένες τροφές που διατηρούν όλη τους τη γεύση και ταυτόχρονα είναι υγιεινές για όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, και ανταποκρίνονται στην ανάγκη μας για ευέλικτη, ισορροπημένη αλλά και απολαυστική διατροφή.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους στόχους της ΔΕΛΤΑ, η οποία κάνει πράξη το όραμα της καλής διατροφής, μέσα από ένα προϊοντικό χαρτοφυλάκιο που συνδυάζει τις διατροφικές συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας με τις σύγχρονες ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών, θέλοντας να κάνει την καλή διατροφή προσβάσιμη, εύκολη και απολαυστική για όλους.

Σε αυτή την προσπάθεια, η ΔΕΛΤΑ ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις της με τους επαγγελματίες διαιτολόγους και διατροφολόγους, προκειμένου να ενισχύσουν τη συμβολή της καλής διατροφής στην επίτευξη των εθνικών στόχων δημόσιας υγείας, μέσα από κοινές δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Αυτή δεν είναι η μόνη συμμαχία που έχει χτίσει, αφού μέσα στο 2023:

-ένωσε τις δυνάμεις της με γνωστές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ ενάντια στη σπατάλη τροφίμων,

-δημιούργησε, σε συνεργασία με τη Why Community, ένα νέο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την καλή διατροφή για παιδιά 4-6 ετών,

-συνέχισε την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης ΓΑΙΑ, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα,

ενώ στις αρχές του 2024 λάνσαρε τη σειρά podcast “Good Food for Thought”, σε συνεργασία με το pod.gr, με στόχο να αναδείξει τις σωστές διατροφικές συνήθειες σε ένα πλαίσιο ρεαλιστικό, όπου όλα χωράνε στο πιάτο μας αρκεί να γνωρίζουμε πώς να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και τρόπους να ξεπερνάμε τα προφανή και λιγότερο προφανή εμπόδια.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΣΔΔ

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΛΤΑ υπέγραψε τριετές μνημόνιο συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και άμεσα, ανοίγει τα εργαστήριά της και την τεχνογνωσία της στη γνώση, την εφευρετικότητα και τις δεξιότητες των επιστημόνων διατροφής.

 

Η κοινή δράση της ΔΕΛΤΑ με τον ΠΣΔΔ, «ξεδιπλώνεται» σε τρεις άξονες:

  • Την εφαρμοσμένη έρευνα, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης, καινοτόμων συστατικών τροφίμων και νέων τεχνολογιών για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, μέσα από την πρακτική εξάσκηση αποφοίτων και τελειόφοιτων επιστημόνων διατροφής & διαιτολογίας σε θέματα τροφίμων στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ.
  • Την εκπαίδευση των επιστημόνων διατροφής και διαιτολογίας, σε θέματα διατροφικής καινοτομίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας και δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.
  • Τη διοργάνωση κοινών δράσεων, με στόχο να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της καλής διατροφής στην υγεία των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

70+ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΛΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Η ΔΕΛΤΑ, έχοντας εντάξει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στον πυρήνα του επιχειρηματικού της μοντέλου, παράγει τρόφιμα κορυφαίας ποιότητας και διατροφικής αξίας, με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί σημαντική κοινωνική και οικονομική υπεραξία για το σύνολο του οικοσυστήματος στο οποίο δραστηριοποιείται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία απέσπασε πρόσφατα πλατινένια διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση EcoVadis για τις επιχειρηματικές της πρακτικές στους τομείς βιώσιμης ανάπτυξης. Η βαθμολογία αυτή την κατατάσσει στο κορυφαίο 1% των επιχειρήσεων που αξιολογεί ο οργανισμός παγκοσμίως!

Η σημαντική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τη διαρκή προσπάθεια της εταιρείας να ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών για νέα και βελτιωμένα προϊόντα καλής διατροφής, μέσα από ένα οικοσύστημα καινοτομίας που βασίζεται σύγχρονες τεχνικές και μεθοδολογίες lean innovation και fast prototyping.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, αφού η ΔΕΛΤΑ μέσα στα δύο τελευταία χρόνια:

-Μείωσε μέχρι και 30% την περιεκτικότητα σε σάκχαρα στα βρεφικά και παιδικά προϊόντα Advance και Smart.

-Δημιούργησε νέες συνταγές βρεφικών προϊόντων Advance μόνο με φυσικά σάκχαρα από φρούτα και δημητριακά.

-Διασφάλισε ότι πάνω από το 75% των φυτικών ροφημάτων, χυμών και τσαγιών δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα.

-Ανέπτυξε επιδόρπια γάλακτος και γιαουρτιού Vitaline για ενήλικες, πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλά σε λιπαρά, χωρίς ζάχαρη.

Μάλιστα, η σειρά Vitaline Puddings βραβεύτηκε πρόσφατα από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2024.

-Δημιούργησε δύο νέους φυσικούς, λειτουργικούς (functional) χυμούς Life με ποικιλία φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιους σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, που προσφέρουν ενέργεια και ευεξία, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Αυτή η κουλτούρα καινοτομίας της ΔΕΛΤΑ έρχεται από πολύ μακριά και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του παρόντος και του μέλλοντος της εταιρείας

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει καινοτομία για τη ΔΕΛΤΑ, αρκεί να θυμηθούμε ότι ήταν αυτή που έφερε:

-το πρώτο ομογενοποιημένο φρέσκο γάλα

-το γάλα χωρίς λακτόζη – το πρώτο για μικρά παιδιά

-την πρώτη επαγγελματική σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων

-τα πρώτα γιαούρτια ενηλίκων με φρούτα

-τα πρώτα βρεφικά γιαούρτια με έγκριση του ΕΟΦ που άλλαξαν τα δεδομένα στη βρεφική διατροφήτο κρεμώδες στραγγιστό με την πατενταρισμένη τεχνική της διπλοστράγγισης

-την πρώτη συσκευασμένη φέτα σε άλμη

-τους πρώτους χυμούς ψυγείου

-τον πρώτο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

-και το πρώτο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στη βιομηχανία τροφίμων

Οι διαχρονικές επιδόσεις της εταιρείας στην καινοτομία βραβεύτηκαν από τον Economist με το Beyond Innovation Award το 2023.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο μεγάλος στόχος της ΔΕΛΤΑ ήταν πάντοτε ο ίδιος: να αλλάζει διαρκώς το τοπίο και τα δεδομένα στη διατροφή μας, για να βελτιώνει την υγεία και την ποιότητα ζωής μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.