30 Απρ 2024
READING

Η Adidas ανοίγει το νέο της σπίτι στην Κίνα

3 MIN READ

Η Adidas ανοίγει το νέο της σπίτι στην Κίνα

Η Adidas ανοίγει το νέο της σπίτι στην Κίνα

Η Adidas, ο κατασκευαστής αθλητικών ειδών άνοιξε πρόσφατα την πιο μεγάλη έδρα της στην Ασία. Η νέα έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας. Πολλοί παρατηρητές και αναλυτές της αγοράς ανέφεραν ότι η απόφαση της Adidas να επιλέξει την Κίνα ως το νεώτερο της σπίτι είναι μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της εταιρείας να κερδίσει την αγορά Ασίας-Ειρηνικού.

Η νέα περιφερειακή έδρα της Κίνας άνοιξε την τις προηγούμενες εβδομάδες. Η Adidas αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα έδρα για να εδραιώσει τη σημερινή της θέση στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία αθλητικών ειδών της Κίνας.

Το νέο μέγα αρχηγείο διαθέτει 21 ορόφους γραφείων και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Σαγκάης. Αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.500 υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με την επίβλεψη διαφόρων έργων και επιχειρήσεων στην περιοχή της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

Πριν από το επίσημο άνοιγμα της νέας έδρας στην Κίνα, η Adidas είχε μια εσωτερική ολοκλήρωση των αγορών της εταιρείας. Η διαδικασία ολοκλήρωσης τελείωσε νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Adidas για το οικονομικό έτος 2018. Πέρυσι, η Adidas άνοιξε επίσης ένα σταθμό-ορόσημο στη Σαγκάη. Αυτό ήταν το Asia-Pacific Brand Center και αποτελεί μέρος της “προγραμματισμένης επέκτασης στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού και της Κίνας”.

Φαίνεται ότι τα ασιατικά αναπτυξιακά έργα της Adidas πληρώνουν καλά για την εταιρεία. Όσον αφορά τις επιδόσεις της αγοράς, η Adidas ανέφερε ότι το 33% των παγκόσμιων καθαρών πωλήσεών της προέρχεται από τις επιχειρήσεις της Ασίας-Ειρηνικού οι οποίες είναι και η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά της εταιρείας. Σύμφωνα με δική της έκθεση, η ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας ξεπέρασε τις επιδόσεις της περιφερειακής αγοράς της εταιρείας και σημείωσε εντυπωσιακές καθαρές πωλήσεις 23%. Αυτό είναι μια εντυπωσιακή απόδοση στην αγορά, ειδικά σε σύγκριση με τη συνολική παγκόσμια μέση αύξηση της εταιρείας μόλις 8%.

Παρά την επιθετική προώθηση και επέκταση από ορισμένους από τους πιο κοντινούς ανταγωνιστές της, η Adidas παραμένει αισιόδοξη όσον αφορά τη σταθερότητα των δραστηριοτήτων της όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στην Ασία γενικότερα και ειδικότερα στην περιοχή του Ειρηνικού.

Σε μια δήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Kasper Rorsted, δήλωσε ότι “η Κίνα και η Βόρεια Αμερική αποτελούν το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών ειδών και η νίκη σε αυτές τις δύο αγορές είναι φυσικά η προτεραιότητά μας και σκοπεύουμε να διαφοροποιήσουμε τα προϊόντα για τους millennials συνδεόμενοι μαζί τους και διοργανώνοντας events με τοπικές διασημότητες “.

Η διεθνής εταιρεία έρευνας της αγοράς Mintel προβλέπει ότι η αγορά αθλητικών ενδυμάτων της Adidas στην Κίνα θα αυξηθεί στα 312 δισ. Γιουάν έως το 2023. Το 2018, η αγορά της Adidas στην Κίνα ανέρχεται σε 212 δισ. Γιουάν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.