Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα αποφασίσουν οι μέτοχοι της Ελ. Δ. Μουζάκης για το μέλλον της κλωστοϋφαντουργικής δραστηριότητας, μετά την πρόταση του βασικού μετόχου για πλήρη παύση της. Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 29ης Οκτωβρίου, ο Ελευθέριος-Ίων-Ερίκος Μουζάκης-Γκάγκνουμ έθεσε το ενδεχόμενο να σταματήσει οριστικά η παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στον κλάδο. Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε το θέμα να επανέλθει σε νέα συνέλευση, ώστε να ληφθεί οριστική απόφαση.
Το διοικητικό συμβούλιο, μέσω του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ενημέρωσε ότι η εταιρεία εξετάζει εναλλακτικές αναδιάρθρωσης, διερευνώντας προοπτικές συνεργασίας με παράγοντες στο εξωτερικό. Η ίδια συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,72 εκατ. ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,50 σε 0,41 ευρώ, για τον συμψηφισμό σωρευμένων ζημιών 3,45 εκατ. ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο διαμορφώνεται πλέον σε 16,93 εκατ. ευρώ.
Το πρώτο εξάμηνο του 2026 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10,5% σε 2,28 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 300.625 ευρώ, από 281.691 ευρώ. Το 2025 ο κύκλος εργασιών είχε αυξηθεί κατά 1,6% σε 4,83 εκατ. ευρώ. Τον Απρίλιο η εταιρεία συμφώνησε με την Cepal την καταβολή 2,1 εκατ. ευρώ σε δόσεις, για οφειλή που προέκυψε από την εγγύησή της υπέρ της ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Πλεκτικής.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.