Καθαρά κέρδη 5,98 εκατ. ευρώ, έναντι 6,26 εκατ. ευρώ το 2024, κατέγραψε ο όμιλος Megaplast το 2025. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 2% σε 40,84 εκατ. ευρώ, κάτι που η διοίκηση αποδίδει κυρίως σε στρατηγική μείωση των τιμών πώλησης για την είσοδο σε νέες αγορές. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 8,70 εκατ. ευρώ, από 9,23 εκατ. ευρώ, λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων και του αυξημένου μισθολογικού κόστους.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,02 εκατ. ευρώ, από 6,42 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν σε 14,09 εκατ. ευρώ, από 11,26 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές περιορίστηκαν σε 6,44 εκατ. ευρώ, από 9,44 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο δεν προτείνει διανομή μερίσματος, με 3,41 εκατ. ευρώ από τα κέρδη να κατευθύνονται σε αφορολόγητα αποθεματικά. Η πρόταση απαιτεί την έγκριση της τακτικής γενικής συνέλευσης.
Η αμερικανική θυγατρική Megaplast USA κατέθεσε τον Απρίλιο αίτημα επιστροφής δασμών και εισέπραξε 629.000 δολάρια, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ότι οι δασμοί που επιβλήθηκαν βάσει του νόμου IEEPA από τον Απρίλιο του 2025 ήταν παράνομοι. Μέσα στη χρήση η εταιρεία μετέφερε έναν εξωθητή από τη μονάδα του Ηρακλείου σε εκείνη της Θήβας, με κόστος περίπου 410.000 ευρώ.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.