30 Απρ 2024
READING

Patagonia και REI και οι second-hand πωλήσεις

2 MIN READ

Patagonia και REI και οι second-hand πωλήσεις

Patagonia και REI και οι second-hand πωλήσεις

Η αγορά μεταχειρισμένων ειδών αυξάνεται με αλματώδη πρόοδο. Τα έσοδα από τη μεταπώληση ενδυμάτων αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν από τα 24 δισεκατομμύρια σε 51 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια σύμφωνα με έρευνα.Οι RealReal, Poshmark και ThredUp, οι οποίες πραγματοποίησαν την έρευνα, είναι αυτές που θα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της νέας αγοράς.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της μεταπώλησης, είναι εύλογη η ερώτηση γιατί κάθε μάρκα δεν την χρησιμοποιεί, αντί να αφήνει έναν άλλο έμπορο να βγάζει κέρδος από το εμπορικό σήμα της.Η απάντηση είναι απλή. Η υποστήριξη της υποδομής για την ανάκτηση μεταχειρισμένων αγαθών, η αποκατάστασή τους και η πώληση τους είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που το υπάρχον μοντέλο τους δεν μπορεί εύκολα να υποστηρίξει.

Η Patagonia και η REI έχουν υπογράψει συμφωνία με την  Yerdle να κάνει τη δύσκολη δουλειά στην εφοδιαστική τους  πλατφόρμα για να λαμβάνει, να επεξεργάζεται και να τιμολογεί τα επιστραφέντα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας white label e-commerce.Για την Patagonia και την REI είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι βιωσιμότητας και την προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας. Έχει αποδειχθεί θετικό το γεγονός ότι αυτά τα εμπορικά σήματα στέκονται πίσω από την ποιότητα των προϊόντων τους και την μεγαλη διαρκεια ζωής τους.

Η Patagonia προσφέρει στην ιστοσελίδα της τα Patagonia Worn Wear, τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι “καλύτερα από καινούρια”, επειδή τα χρησιμοποιημένα προιόντα έρχονται με την πατίνα και την ιστορία μιας καλής προηγούμενης χρήσης.

Τα Patagonia Worn Wear υποστηρίζει στο 100% της στάσης της εταιρείας που είναι διάσημη για τη διαφημιστική της καμπάνια “Do not Buy This Jacket”.

Για τη REI, η πώληση των Used Gear είναι σύμφωνη με τη συνολική co-op στάση της. Ξεκίνησε αρχικά με την πώληση ειδών που είχαν επιστραφεί μέσω του Yerdle, αλλά τώρα πειραματίζεται με την πώληση χρησιμοποιημένων αντικειμένων.Η εταιρεία βλέπει την πλατφόρμα μεταπώλησης της Yerdle όχι μόνο ως τρόπο να ενδυναμώσει τη σχέση της με τους πελάτες, αλλά και ως τρόπο ανύψωσης και ενίσχυσης της μάρκας στα μάτια του καταναλωτή.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η σχέση που χτίζουν αυτές οι δύο μάρκες  με τους πελάτες σε βάθος αλλά και με ορίζοντα στο μέλλον.Η στάση που έχουν αυτές οι εταιρείες μέσα από τα μεταχειρισμένα προϊόντα οδηγεί σε πιστότητα αλλά και σε νέους πελάτες στόμα με στόμα.Η πιο σημαντική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η ειλικρινή στάση των εταιρειών απέναντι σε σημαντικά θέματα όπως η βιωσιμότητα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.