30 Απρ 2024
READING

Περισσότεροι από το 50% των πελατών επιλέγουν brands που έχουν στόχους βιωσιμότητας

2 MIN READ

Περισσότεροι από το 50% των πελατών επιλέγουν brands που έχουν στόχους βιωσιμότητας

Περισσότεροι από το 50% των πελατών επιλέγουν brands που έχουν στόχους βιωσιμότητας

Οι πρωτοβουλίες βιωσιμότητας καθίστανται όλο και πιο ζωτικής σημασίας για τους retailers, καθώς η πλειοψηφία των αγοραστών δηλώνουν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στους λιανοπωλητές που έδειξαν συνεπή προσπάθεια να είναι βιώσιμοι.

Περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές ηλικίας 16 έως 34 ετών δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να ψωνίσουν από μια εταιρεία που έχει επιδείξει συνεπή προσπάθεια να είναι βιώσιμη σε σχέση με μία που δεν είχε, σύμφωνα με νέα έρευνα της Censuswide.

Κινήματα για την βιωσιμότητα, οι εκστρατείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι ειδικοί για αυτό το θέμα είχαν βαθύτατες και θετικές επιπτώσεις στην ψυχική συμπεριφορά του καταναλωτή όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές υιοθετούν κάτι σαν μια «μεταπολεμική» νοοτροπία, δεδομένου ότι τώρα κάνουν πολύ πιο συνετές και συνηδειτές αγορές.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης και τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να επιδιώκουν να είναι μέσα σε αυτό, βελτιώνοντας τις εμπειρίες τους για να δώσουν στους πελάτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη για να αγοράσουν το σωστό για αυτούς και να μειώσουν την πιθανότητα επιστροφής.

Οι νεαροί αγοραστές βρέθηκαν να ανησυχούν περισσότερο για τη βιωσιμότητα από ό, τι οι μεγαλύτεροι αγοραστές, ενώ το 52% των αγοραστών ηλικίας μεταξύ 16 και 24 δήλωσαν ότι προτιμούν να αγοράζουν από τους βιώσιμους λιανοπωλητές, σε σύγκριση με το 48% των άνω των 55 ετών.

Οι αγοραστές θα ήθελαν να δουν από τους λιανοπωλητές μια σαφή στρατηγική που να αναφέρει λεπτομερώς τις βιώσιμες μεθόδους παραγωγής (37%), παράλληλα με μια σαφή δέσμευση για μια διαδικασία βιώσιμης απόδοσης (29%).

Οι καταναλωτές πλοηγούνται σε μια πληθώρα επιλογών προϊόντων γρήγορα και εύκολα και έχουν εμπιστοσύνη στα κριτήρια τους γεγονός που αυξάνει την πιθανότητας αγοράς και μειώνει την πιθανότητα επιστροφής.

Αυτό βοηθά τους οργανισμούς να δώσουν έμφαση στη δεοντολογία της μάρκας και το μήνυμα βιωσιμότητας σχετικά με την αγορά που πραγματοποιήθηκε μέσω της εξατομίκευσης. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.