30 Απρ 2024
READING

Η Huawei ανοίγει το μεγαλύτερο flagship store στον κόσμο και ξεπερνά την Apple

5 MIN READ

Η Huawei ανοίγει το μεγαλύτερο flagship store στον κόσμο και ξεπερνά την Apple

Η Huawei ανοίγει το μεγαλύτερο flagship store στον κόσμο και ξεπερνά την Apple

Όταν η Angela Ahrendts προσχώρησε στην Apple ως επικεφαλής λιανικής πώλησης το 2014, είχε φέρει την εμπειρία της από την Burberry και μετέτρεψε το ηλεκτρονικό κατάστημα με μια αίσθηση υψηλότερης τεχνολογίας αναμορφώνοντας την εικόνα πολυτέλειας του.

Η Ahrendts και ο επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ive μετέτρεψαν τα, ψυχρά και από ανοξείδωτο ατσάλι, σχέδια καταστημάτων σε φωτεινά, ξύλινα “town squares” – και επίσης φυτεύτηκαν πολλά δέντρα.

Εν τω μεταξύ, η κινεζική εταιρεία κατασκευάστρια smartphone, Huawei άνοιξε τις πόρτες της στο μεγαλύτερο flagship της στη Σαγκάη μετά την πανδημία.

Η μάρκα υπερτερεί της Apple και είναι γνωστή ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, ακολουθώντας τη Samsung.

Μετά το πρώτο παγκόσμιο ναυαρχικό ντεμπούτο της στο Σενζέν πέρυσι, το κατάστημα της Σαγκάης στεγάζεται σε ένα κτίριο αρτ ντεκό , ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον Βρετανό μεγιστάνα ακινήτων Silas Aaron Hardoon το 1935, όπου η αρχική του μορφή διατηρήθηκε.

Η κατασκευή της ναυαρχίδας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της αρχικής εκδήλωσης του κορονοϊού και λέγεται ότι κόστισε πάνω από 42 εκατομμύρια δολάρια.

Στο παρελθόν, το Forever 21 κατείχε τον ίδιο χώρο και βρίσκεται απέναντι από Apple, Samsung, Gucci και αντίστοιχες premium μάρκες στον δρόμο Nanjing East.

Το τριώροφο κατάστημα εκτείνεται σε περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά μέτρα ισοδύναμο με το μέγεθος ενός μικρού έως μεσαίου εμπορικού κέντρου, καθιστώντας το μεγαλύτερο από τα περισσότερα καταστήματα της Apple στον κόσμο.

Μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες εύρος της γκάμας καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, που κυμαίνεται από τα κινητά τηλέφωνα έως τα φορητά, όπως η συλλογή έξυπνων γυαλιών ηλίου Gentle Monster.

Πουλώντας lifestyle

Το All Product Zone στον πρώτο όροφο εμφανίζει την πλήρη γκάμα της Huawei.

Εκτός από έναν πλήρη όροφο αφιερωμένο στα ηλεκτρονικά τους προϊόντα, υπάρχουν αμέτρητα βιωματικά στοιχεία στο κατάστημα λιανικής που ξεχωρίζει και ξεπερνάει το χαρακτηριστικό glass box ενός καταστήματος της Apple.

Η Apple δεν διαθέτει τη δική της σειρά έξυπνων συσκευών, ενώ ο δεύτερος όροφος του καταστήματος της Huawei είναι ένα functioning home που περιλαμβάνει την τεχνολογία Internet of Things.

Ο δεύτερος όροφος του καταστήματος της Σαγκάης που ονομάζεται “Seamless AI Life Zone” έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει ένα έξυπνο σπίτι με διαφορετικές ρυθμίσεις, όπως ένα κινητό γραφείο, ένα γυμναστήριο και ένα τμήμα ταξιδιών και ψυχαγωγίας.

Τα προϊόντα είναι ειδικά διαμορφωμένα σε σενάρια, για να επιτρέπουν στους επισκέπτες να βιώσουν το Internet of Things, σε συνδυασμό με την αποκλειστική τεχνολογία 5G της Huawei.

Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τη λειτουργία παρακολούθησης καρδιάς στο έξυπνο ρολόι της της Huawei , ενώ κάνουν διάδρομο.

Οι Multi-functional experience zones επίσης διπλασιάζονται ως εκθεσιακός χώρος για ταινίες, πίνακες και έργα τέχνης. Εκτός από τη συνηθισμένη γκαλερί που εμφανίζει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τηλέφωνο Huawei, ένας “Ecosystem Corridor” παρουσιάζει μάρκες και προϊόντα με τα οποία συνεργάστηκε η Huawei.

Παρόμοια με τη Xiaomi, η Huawei έχει επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της με μια γκάμα τρόπου ζωής που συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές, όπως ψυγείο Bosch, καθαριστικό ρομπότ της Midea και άλλα που έχουν δυνατότητα AI και μπορούν να συνδυαστούν με τα smartphone της Huawei.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να βιώσουν την τεχνολογία HiCar που συνδέεται με το αυτοκίνητο της Huawei, το ντεμπούτο της μετά την ανακοίνωσή της στο νέο συνέδριο για την κυκλοφορία προϊόντων που πραγματοποιήθηκε από την Huawei τον Απρίλιο.

The Third Space

Το “The Third Space” είναι μια διαδεδομένη και κοινή ιδέα που παρατηρείται σε όλα τα flagships – ουσιαστικά μια ημι-δημόσια εγκατάσταση όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί και να χαλαρώσει, όμοια με την ιδέα “Town Square” της Apple.

Η Huawei ονόμασε τη δική τους “City Square”, με μια μεγάλη μεγάλη σκάλα που συνδέει όλους τους ορόφους, ενεργώντας ως μέρος για μάθηση, κοινή χρήση και καινοτομία.

Πάνω από 220 σύμβουλοι τεχνολογίας βρίσκονται στο κατάστημα με συγκεκριμένες δεξιότητες και εξειδίκευση, όπως μουσική, χορό, vlogging και άλλα – όλοι για να μοιραστούν τα ίδια ενδιαφέροντα και χόμπι με τους πελάτες, προκειμένου να παρέχουν πιο προσαρμοσμένες προτάσεις και τεχνική υποστήριξη.

Το προσωπικό είναι επίσης σε θέση να παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερες από 10 γλώσσες.

Παίρνοντας έμπνευση από τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα του “Today at Apple”  η Huawei φέρνει περισσότερες από 60 διαλέξεις κάθε εβδομάδα που θα διατίθενται δωρεάν καθημερινά στο κατάστημα της, καλύπτοντας θέματα όπως παραγωγή βίντεο, προγραμματισμός, γυμναστήριο και μουσική.

Δημιουργοί και ειδικοί τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, καθώς και τοπικοί καλλιτέχνες, θα προσκαλούνται για σαλόνια τέχνης, κοινές συναντήσεις και ομιλίες προγραμματιστών κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ συζητείται ότι η Apple θα κάνει το ντεμπούτο του “Next Generation Video Walls”, τα οποία είναι λεπτές οθόνες φωτισμού LED για να δημιουργήσουν μια πιο κομψή και πιο δυναμική εμφάνιση στις “Town Square”.

Αν και η Huawei έχει πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά και πτυχές με τα καταστήματα της Apple τελικά η Huawei όχι μόνο διαθέτει μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων, αλλά συνολικά παρέχει πιο προσαρμοσμένες υπηρεσίες και εκδηλώσεις, εξατομικευμένες στους πελάτες και την πόλη τους.

Ανεξάρτητα από όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις σχετικά με τη μάρκα, το νέο retail setup της Huawei ξεπερνά κατά πολύ την Apple.

Η Apple βρίσκεται στη μέση της επαναλειτουργίας και κλεισίματος καταστημάτων και θα περάσει λίγος καιρός πριν να καλωσορίσει πλήρως τους φανατικούς οπαδούς της αφήνοντας την Huawei να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία.

Τα καταστήματα της Apple που γνωρίζουμε σήμερα είναι καταστήματα προορισμού – αλλά μόνο όταν κυκλοφορεί το καινούργιο iPhone, ή όταν υπάρχει ανάγκη από ένα “Genius”.

Αλλά εκτός από αυτό, τα καταστήματα της Apple εξακολουθούν να μην έχουν το “αγκίστρι”  που θα κάνει τους “πιστούς” της να επιστρέφουν τακτικά.

Στην πραγματική ζωή, με ζητήματα ζωής και θανάτου όπως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, θα χρειαστεί αρκετός καιρός προτού η λιανική βιομηχανία της Αμερικής να ανακάμψει και να επικεντρωθεί στο βιωματικό λιανικό εμπόριο. 

Επί του παρόντος, η λιανική αγορά της Κίνας ξεπερνά τα υπόλοιπα κράτη, λόγω της ταχείας ανάκαμψης και αναμένεται να ανακτήσει την ηγετική της θέση τα επόμενα δύο χρόνια.

Προς το παρόν, η Δύση θα πρέπει να παρακολουθήσει στο περιθώριο και να παρατηρήσει πώς η Ασία επανεκκινεί τη σκηνή λιανικής της, με ασφάλεια, μετά τον COVID,  για να ανακτήσει την ομαλότητά της. 

https://www.youtube.com/watch?v=7TXUOxHaEFI

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.