30 Απρ 2024
READING

Λιγότερες συσκευασίες για περισσότερη βιωσιμότητα

3 MIN READ

Λιγότερες συσκευασίες για περισσότερη βιωσιμότητα

Λιγότερες συσκευασίες για περισσότερη βιωσιμότητα

Μέσα σε μια αποθήκη του Amazon, όταν μια παραγγελία ετοιμάζεται να αποσταλεί, ένας εργαζόμενος δεν λαμβάνει απλώς απόφαση σχετικά με το ποιο πακέτο φαίνεται καλύτερο.

Αντ ‘αυτού, μια σειρά εργαλείων μηχανικής μάθησης αναλύει τον συνδυασμό αντικειμένων που αποστέλλονται και επιλέγει το μέγεθος και τον τύπο της συσκευασίας – ή αν χρειάζεται ένα κουτί – ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της εταιρείας να μειώσει το τεράστιο αποτύπωμα συσκευασίας της.

Η εταιρεία δεν θα μοιραστεί με το κοινό πόσα χαρτόνια χρησιμοποιεί σε ένα χρόνο, αν και ως ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο, ο αριθμός είναι τεράστιος.

Μια πρόσφατη εκτίμηση δείχνει ότι το Amazon έστειλε 415 εκατομμύρια πακέτα τον Ιούλιο, για παράδειγμα. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, κατάφερε να μειώσει την ποσότητα συσκευασίας που χρησιμοποιήθηκε ανά αποστολή κατά περίπου το ένα τρίτο, εξαλείφοντας 915.000 τόνους υλικού συσκευασίας ή το ισοδύναμο των 1,6 δισεκατομμυρίων κουτιών που διαφορετικά θα χρησιμοποιούσε.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το λογισμικό της επέτρεψε στην εταιρεία να αποφύγει τη μεταφορά περισσότερων από 500.000 τόνων αποβλήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι παραγγελίες έρχονται τώρα σε επιστολόχαρτα αντί για κουτιά από χαρτόνι. Αυτό βοηθά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της παράδοσης, η οποία μειώνεται μαζί με το μέγεθος και το βάρος της συσκευασίας.

«Μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη της συσκευασίας και τον χώρο που καταλαμβάνει στα φορτηγά, γεγονός που μειώνει το συνολικό μας καύσιμο για μεταφορά στον πελάτη», λέει ο Kim Houchens, διευθυντής της εμπειρίας συσκευασίας πελατών της Amazon. «Και τότε, φυσικά, όταν φτάνει στο κατώφλι, ο πελάτης έχει λιγότερο υλικό για ανακύκλωση ή σπατάλη».

Οι φάκελοι φυσαλίδων δεν είναι τέλειοι: Το Amazon χρησιμοποιεί συνήθως πλαστικά κιβώτια που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν σε κάδους, και τα οποία μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν προβλήματα στα κέντρα ανακύκλωσης, εάν τοποθετηθούν στο σύστημα και μπλοκάρουν τον εξοπλισμό.

Οι αλγόριθμοι μπορούν επίσης να κρίνουν πώς τα προϊόντα μπορούν να συσκευαστούν μαζί – ποια είδη είναι ευέλικτα, για παράδειγμα, και μπορούν να συσκευαστούν γύρω από αντικείμενα που είναι άκαμπτα.

Σε μια άλλη προσπάθεια μείωσης των συσκευασιών, η εταιρεία προσφέρει στους Prime πελάτες την επιλογή «Amazon Day», που σημαίνει ότι πολλές παραγγελίες θα περιμένουν να αποσταλούν και θα παραδοθούν σε μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, κάτι που τους επιτρέπει να κατασκευάσουν λιγότερα πακέτα.

Η εταιρεία αναμένει ότι η ποσότητα συσκευασίας που χρησιμοποιεί ανά παραγγελία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται. Ωστόσο, η πρόκληση είναι τεράστια. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Fastmarkets λέει ότι οι online αγορές χρησιμοποιούν επτά φορές περισσότερο χαρτόνι από τις αγορές σε ένα κατάστημα.

Καθώς τα διαδικτυακά ψώνια συνεχίζουν να αυξάνονται, η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι λιανοπωλητές όπως η Amazon θα πρέπει να μετακινηθούν σε νέα επαναχρησιμοποιήσιμα μοντέλα συσκευασίας, όπως αυτά που πρωτοστατούν από εταιρείες όπως η Loop, τόσο για συσκευασίες προϊόντων όσο και για συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στη ναυτιλία.

Πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το ζήτημα της συσκευασίας μίας χρήσης είτε αυτό είναι πλαστικό, είτε χαρτόνι, είτε και χαρτί και να αγκαλιάσουμε την επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.