30 Απρ 2024
READING

Η ανακύκλωση χαρτιού είναι μεγαλύτερη ανάγκη μετά την πανδημία

3 MIN READ

Η ανακύκλωση χαρτιού είναι μεγαλύτερη ανάγκη μετά την πανδημία

Η ανακύκλωση χαρτιού είναι μεγαλύτερη ανάγκη μετά την πανδημία

Πολλοί άνθρωποι στην Αμερική αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο στέκονται μπροστά από τον κάδο απορριμμάτων με το χάρτινο ποτήρι των Starbucks η μιας άλλης εταιρείας αναρωτώμενοι για το αν θα το πετάξουν στα σκουπίδια ή στον κάδο ανακύκλωσης.

Μέχρι πρόσφατα, η σωστή κίνηση ήταν τα σκουπίδια. Μίας χρήσης ποτήρια καφέ, κουτιά γάλακτος, κουτιά για φαγητό και άλλες συσκευασίες τροφίμων έχουν πλαστική επένδυση προκειμένου τα υγρά και τα λάδια να μην διαρρέουν.

Αλλά τα περισσότερα συστήματα ανακύκλωσης στις Η.Π.Α. δεν έχουν σχεδιαστεί για την επεξεργασία αυτών των δοχείων με επικάλυψη από πλαστικό. Το πλαστικό μπορεί να μπλοκάρει τις μηχανές ανακύκλωσης και δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν. Η βιομηχανία ανακυκλωμένου χαρτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες επανασχεδιάζει τα συστήματά της για τη διάσωση του χαρτιού από αυτά τα δοχεία, την απολύμανση και την ανακύκλωσή του.

Αυτό δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Από την έναρξη της πανδημίας, η ανακύκλωση έχει αυξηθεί κατά 7% ενώ η ανακύκλωση χαρτιού γραφείου συγκεκριμένα, έχει μειωθεί δραματικά.

Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί παραγγέλνουν περισσότερο φαγητό στα σπίτια τους, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό να βρεθεί μια λύση ανακύκλωσης για τα δοχεία με πλαστική επένδυση.

Η Georgia Pacific , η οποία συλλέγει περίπου έξι εκατομμύρια τόνους χάρτινων προϊόντων ετησίως, εξοπλίζει δύο από τις δεκατέσσερις εγκαταστάσεις της για να διαχωρίσει το χαρτί από το πλαστικό.

Πριν από τρία χρόνια, επένδυσε 45 εκατομμύρια δολάρια για να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία σε τρεις περιοχές εγκαθιστώντας ένα φίλτρο στη μηχανή πολτοποίησης που αφαιρεί το πλαστικό πολυαιθυλενίου από το χαρτί.

Στη συνέχεια στέλνει το χαρτί μέσω της κανονικής ροής ανακυκλωμένου χαρτιού, όπου εμφανίζεται στα προϊόντα της Georgia Pacific, όπως χαρτοπετσέτες για εστιατόρια και ρολά χαρτιού για εμπορικά κτίρια.

Αυτή η τεχνολογία φιλτραρίσματος δεν είναι νέα. Μια μικρότερη εταιρεία που ονομάζεται Pratt Recycling το κάνει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά χρειάστηκε περισσότερος  χρόνος για τους μεγάλους παίκτες, όπως η Georgia Pacific, για την υιοθέτηση του επειδή είναι δαπανηρή επένδυση να επαναπροσδιοριστεί η υποδομή,  η οποία είναι μεγαλύτερη από τις άλλες εταιρείες .

Μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε προσδοκία για την απόδοση της επένδυσης. Η τιμή του μεικτού χαρτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε πέσει στα πιο χαμηλά  επίπεδα όλων των εποχών τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κίνα σταμάτησε να δέχεται πολλά ανακυκλωμένα υλικά από τις ΗΠΑ και οι αμερικανικοί όμιλοι θεωρούσαν αυτά τα υλικά αρκετά μολυσμένα.

Αυτό έθεσε πάρα πολύ μεικτό χαρτί στην αγορά, μειώνοντας την τιμή, αλλά καθιστώντας το την πιο προσιτή πρώτη ύλη. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που η εταιρεία άρχισε να επενδύει στην τεχνολογία.

Η πανδημία αύξησε περαιτέρω τη ζήτηση μικτού ανακυκλωμένου χαρτιού. Με τα γραφεία και τα σχολεία κλειστά, η ποσότητα απορριφθέντος χαρτιού γραφείου έχει μειωθεί. Ταυτόχρονα, η πανδημία έχει απαιτήσει περισσότερες διαδικτυακές αγορές, που σημαίνει περισσότερα κουτιά που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Αυτά τα κουτιά κάνουν πραγματικά το μεικτό χαρτί πιο πολύτιμο επειδή ενισχύουν τον πολτό. Αλλά για να πάρουν τα κέντρα ανακύκλωσης περισσότερο μεικτό χαρτί και να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο αποτελεσματική, έπρεπε να καταλάβουν τι να κάνουν με το πλαστικό πολυαιθυλενίου σε τόσα πολλά από τα προϊόντα χαρτιού.

Ακόμα, πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν συμβαίνουν παντού και το αν μπορεί κάποιος να ανακυκλώσει προϊόντα χαρτιού με επικάλυψη από πλαστικό πιθανότατα, εξαρτάται από το πού ζεί.

Το χαρτί έχει τεράστια χρήση και όσο η πανδημία περιορίζει τους ανθρώπους στο σπίτι τόσο μεγαλύτερη ανάγκη σε συσκευασίες υπάρχει.Παράλληλα είναι μεγάλο μέρος των απορριμμάτων που παράγονται παγκόσμια και η λύση της ανακύκλωσης είναι επιβεβλημένη για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.