30 Απρ 2024
READING

Τα αποθέματα των ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος

2 MIN READ

Τα αποθέματα των ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος

Τα αποθέματα των ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος

Τα αποθέματα ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος, σύμφωνα με τον Daniel Ives, τον αναλυτή της Wedbush, ο οποίος πιστεύει ότι υπάρχει αρκετός χώρος στην αγορά για ακόμη περισσότερες εταιρείες σε αυτόν τον κλάδο πέρα από την Tesla. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αναλυτής έκανε λόγο για ένα «πράσινο» κύμα που σαρώνει σε παγκόσμια βάση, υπονοώντας φυσικά την αυξημένη προσοχή που δίνεται σε θέματα βιωσιμότητας, η οποία εκτιμάται ότι θα τροφοδοτήσει σημαντικά την ηλεκτροκίνηση. 

Ακόμη, σύμφωνα με την προαναφερθείσα εταιρεία η βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να εξελιχθεί σε μία αγορά των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη δεκαετία. Αυτή η αύξηση θεωρείται εκπληκτική εάν κανείς αναλογιστεί ότι το 2020, η Fortune Business Insights, η εταιρεία έρευνας της αγοράς αποτίμησε τον συγκεκριμένο κλάδο σε μία αξία των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ταυτόχρονα, οι εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά αισιόδοξες και για τις προοπτικές των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών μαζί με τους κατασκευαστές των ηλεκτρικών οχημάτων όπως είναι η Tesla, λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη και την πορεία εταιρειών όπως η General Motors και η Ford.

Φυσικά, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις δεν αγγίζουν μόνο τις αυτοκινητοβιομηχανίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, καθώς στην παραγωγή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων εμπλέκονται κι άλλες βιομηχανίες. Έτσι, οι αναλυτές της Goldman επεσήμαναν, για παράδειγμα, έξι εταιρείες παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης. 

Η ραγδαία ανάπτυξη των βιομηχανιών που εμπλέκονται στην ηλεκτροκίνηση θεωρείται ότι θα είναι μια από τις πιο μετασχηματιστικές τάσεις ανάπτυξης για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Tesla και οι επενδύσεις σε bitcoin

Ένα παράγοντας που θέτει σήμερα την Tesla εκτός συναγωνισμού σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων είναι τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει επενδύσει στο πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, τα bitcoin.

Οι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι μια έξυπνη στρατηγική κίνηση για την Tesla η επένδυση σε Bitcoin και οι συστηματικές δράσεις της εταιρείας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου το 3% με 5% των αμερικανικών εταιρειών θα έχουν υπό την ιδιοκτησία τους bitcoin ή κάποιο άλλο είδος κρυπτονομίσματος τους επόμενους 12-18 μήνες.

Φαίνεται, ότι οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα θα συνεχιστούν με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι να επιβληθεί κάποιο περισσότερο ακριβές ρυθμιστικό πλαίσιο. Έως τότε, τόσο οι βιομηχανίες των αυτοκινήτων και της ηλεκτροκίνησης όσο και ποικίλες άλλες εταιρείες θα επιδεικνύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Με πληροφορίες από το Charged Retail

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.