02 Μάι 2024
READING

Οι χρήστες του Apple Watch ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

5 MIN READ

Οι χρήστες του Apple Watch ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

Οι χρήστες του Apple Watch ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

Χρειάστηκαν έξι περίπου χρόνια για τους χρήστες που περιλαμβάνονται στις βάσεις δεδομένων του Apple Watch να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ η τροχιά ανάπτυξης της βάσης αυτής δεν ήταν σταθερή ή επίπεδη κατά τη διάρκεια των ετών. Αντ ‘ αυτού, ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται στο πεδίο χρήσης του Apple Watch συνεχίζει να επιταχύνεται.

Πιο συγκεκριμένα, οι 30 εκατομμύρια χρήστες που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Apple Watch το 2020 ξεπέρασαν τον αριθμό των νέων Apple Watch χρηστών για το 2015, το 2016 και το 2017 μαζί!

Από το τέλος του 2020, περίπου το 10% των χρηστών iPhone φορούσαν ένα Apple Watch και αυτό θεωρείται ένα αρκετά υψηλό ποσοστό δεδομένων των διαφορετικών τεχνολογικών επιθυμιών και αναγκών των χρηστών ενός iPhone.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θεωρούνται ένα προπύργιο του Apple Watch εδώ και χρόνια, η εφαρμογή και η αγορά των ρολογιών στη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα παγκόσμια στοιχεία. Στα τέλη του 2020, περίπου το 35% των χρηστών iPhone στις ΗΠΑ φορούσαν Apple Watch. Αυτό είναι ένα συγκλονιστικά ισχυρό ποσοστό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ως έκκληση αφύπνισης στους ανταγωνιστές της Apple που ενδιαφέρονται για το χώρο των wearables. 

Έτσι, με 100 εκατομμύρια χρήστες, το Apple Watch συνιστά την τέταρτη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση προϊόντων της Apple μετά από το iPhone, το iPad και το Mac. Επιπλέον, με βάση την τρέχουσα τροχιά πωλήσεων, η εγκατεστημένη βάση των Apple Watch εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την εγκατεστημένη βάση των Mac το 2022. 

Η δυναμική της ανάπτυξης

Ενώ τα στοιχεία εφαρμογής του Apple Watch δείχνουν ότι το προϊόν κερδίζει αποδοχή και μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο, οι ίδιοι αριθμοί μιλούν επίσης για την δυναμική της αύξησης των πωλήσεων του προϊόντος. Σε γενικές γραμμές εκτιμάται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το Apple Watch από το να κατοχυρώσει πολύ υψηλότερη θέση στην αγορά με την πάροδο του χρόνου. 

Έτσι, με μερικούς απλούς υπολογισμούς, εάν το 35% των χρηστών ενός iPhone σε όλο τον κόσμο φορά μια μέρα ένα Apple Watch -το ίδιο δηλαδή ποσοστό που συναντάται τώρα στις ΗΠΑ- η βάση των χρηστών του Apple Watch θα ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια άτομα και αυτό το νούμερο είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο από την τρέχουσα εγκατεστημένη βάση.

Το Apple Watch έχει την δυναμική να φορεθεί από ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό χρηστών iPhone. Ωστόσο, η πιο σημαντική εξέλιξη για το μέλλον του Apple Watch είναι η επέκταση του ρολογιού της Apple σε χρήστες κινητών συσκευών εκτός του iPhone γεγονός που θα επεκτείνει την αγορά του Apple Watch κατά 2, 5  φορές σε ανύποπτο χρόνο. Ενδεικτικά, ένα ποσοστό νέων χρηστών της τάξεως του 10% μεταξύ όλων των χρηστών smartphone σε όλο τον κόσμο θα ανερχόταν σε 350 εκατομμύρια ανθρώπους που θα φορούσαν ένα Apple Watch.

Που οφείλεται η ανάπτυξη; 

Όσον αφορά τους παράγοντες πίσω από τη σταθερή αύξηση της εφαρμογής και της χρήσης του Apple Watch, οι κυριότερες αιτίες θεωρούνται οι εξής: 

  • Η δύναμη των wearables 

Αξιοποιώντας τους νέους κανόνες του σχεδιασμού και της εφαρμογής τα wearables είναι σε θέση να κάνουν την τεχνολογία πιο προσωπική. Οι άνθρωποι προσελκύονται από την ικανότητα της Apple Watch να χειρίζεται ορισμένες εργασίες που δίνονται σήμερα σε πιο ισχυρές συσκευές όπως τα iPhones και τα iPads, καθώς και να πραγματώνει παράλληλα εντελώς νέες εργασίες. Δεδομένου του σχεδιασμού του, δεν υπάρχει τίποτα που να εκτελεί με μειωμένες αποδόσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες κινητές συσκευές.

  • Διαρκής εποπτεία

Όλες οι λειτουργίες, από μια μεγάλη αλληλεπίδραση για την εμφάνιση αποσπασμάτων κειμένου και δεδομένων έως την ευκαιρία για την επιτυχή παρακολούθηση της δραστηριότητας και των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού, καθιστούν την χρήση του συγκεκριμένου ρολογιού και την εφαρμογή του στον καρπό των χρηστών πολύτιμη. 

  • Το στυλ 

Οι άνθρωποι θέλουν να τους δουν να φορούν ένα Apple Watch, καθώς το Apple Watch έχει εξελιχθεί ούτως ώστε να είναι παράλληλα cool αλλά και σχετικά προσιτό. Η συσκευή έχει ευρεία εφαρμογή χωρίς περιορισμούς φύλου, επαγγέλματος, ηλικίας και κοινωνικής θέσης. Ταυτόχρονα, οι χρήστες των ρολογιών της Apple είναι σε θέση να προσθέσουν διαφορετικές ζώνες στο ρολόι ανάλογα με την διάθεση τους ή την περίσταση στην οποία βρίσκονται και αυτό σαφώς βοηθάει ούτως ώστε να μπορούν να φορεθούν τα συγκεκριμένα gadget όλες τις ώρες της ημέρας.

  • Το οικοσύστημα της Apple. 

Ένα από τα μυστικά του Apple Watch για την επιτυχία είναι το πώς στην ουσία αποτελεί ένα μόνο ένα μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου οικοσυστήματος της Apple που έχει ήδη κατοχυρώσει ένα ισχυρό όνομα στην βιομηχανία. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα απρόσκοπτης εργασίας με άλλα εξαρτήματα της Apple όπως τα AirPods καθώς και άλλες συσκευές που κυμαίνονται από iPhones έως HomePods κάνει το Apple Watch ακόμα πιο ελκυστικό.

Μία γέφυρα για το μέλλον

Πίσω στις αρχές του 2018, οι ειδικοί αποκαλούσαν το Apple Watch μια «γέφυρα προς το μέλλον».Τρία χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι αυτή η προφητεία επιβεβαιώνεται. Επιπλέον, το γεγονός ότι το Apple Watch ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων και δεν στοχεύει σε εξεζητημένες και περίπλοκες φουτουριστικές δράσεις αυξάνει το ενδιαφέρον των χρηστών. Έτσι, μετά τους 100 εκατομμύρια χρήστες, το Apple Watch μπορεί τώρα να στραφεί στον επόμενο στόχο του και στην περαιτέρω αύξηση της βάσης του.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.