30 Απρ 2024
READING

Η FedEx ανταγωνίζεται με το Amazon

2 MIN READ

Η FedEx ανταγωνίζεται με το Amazon

Η FedEx ανταγωνίζεται με το Amazon

Η FedEx παρουσίασε το FedEx E-Commerce Learning Lab, έναν εκπαιδευτικό πόρο για μικρούς λιανοπωλητές, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί το Amazon που βρίσκεται ήδη σε αυτή την διαδικασία.Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει διάφορους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει πέντε μήνες και θα παρέχει εντατική πρακτική μάθηση σε μια ομάδα 150 ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων σε όλες τις ΗΠΑ μέσω μιας σειράς εργαστηρίων και καθοδήγησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο από ειδικούς. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν τεχνική υποστήριξη για τη δημιουργία και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους, καθώς και υποστήριξη για το marketing, τη διαχείριση διαφημίσεων, την εξυπηρέτηση πελατών, τη διαχείριση παραγγελιών και πληρωμών και τη φωτογράφηση προϊόντων.

Αυτή είναι η τελευταία κίνηση της FedEx για ενίσχυση των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου και της σύνδεσης με τις εταιρείες, μικρές και μεγάλες.Το Amazon έχει αποφασίσει να μειώσει την συνεργασία με εταιρείες όπως οι FedEx και DHL καθώς θέλει να επενδύσει στα δικά της μεταφορικά μέσα και συστήματα.Προφανώς αυτή η εξέλιξη θα δημιουργεί πρόβλημα στις εταιρείες ταχυμεταφορών αφού το Amazon είναι ο μεγαλύτερος πελάτης σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η FedEx αγόρασε την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ShopRunner και έπειτα ενσωμάτωσε το ShopRunner με την Adobe Commerce τον Απρίλιο του 2021.Αυτες οι κινήσεις έρχονται σε συνέχεια της συνεργασίας με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου BigCommerce και στοχεύουν στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των εταιρειών σε υπηρεσίες FedEx.

Εν τω μεταξύ, το Amazon προσφέρει σε μικρούς εμπόρους λιανικής πώλησης που πωλούν στην πλατφόρμα της πρόσβαση σε περισσότερους από 150 επιχειρηματικούς πόρους και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής εκπαιδευτικής πύλης που ονομάζεται Seller University, από το 2019.

Οι συμμετέχοντες στο FedEx E-commerce Learning Lab θα λάβουν επιχειρηματική επιχορήγηση 2.000 $ για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον η FedEx θα αναπτύξei μια σειρά εικονικών σεμιναρίων για πιο προηγμένα θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και έναν διαδικτυακό κόμβο training ανοιχτό σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη επιδιώκει να επεκτείνει την γνώση του για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η εξάρτηση των εταιρειών ταχυμεταφορών με τις μεγάλες πλατφόρμες είναι κρίσιμη γιατί βασίζονται σε αυτές ώστε να έχουν πρόσβαση σε μικρότερους πελάτες.Επειδή λοιπόν το Amazon σχεδιάζει την σταδιακή απεξάρτηση από τις εταιρείες ταχυμεταφορών αυτές με την σειρά τους δημιουργούν μηχανισμούς υποστήριξης σε εταιρείες ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν πελάτες χωρίς την παρέμβαση του Amazon. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.