30 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Η τεχνολογία θα είναι ο καταλύτης αλλαγών στο retail

3 MIN READ

Έρευνα | Η τεχνολογία θα είναι ο καταλύτης αλλαγών στο retail

Έρευνα | Η τεχνολογία θα είναι ο καταλύτης αλλαγών στο retail

Σύμφωνα με έρευνα της CB Insights, καθώς οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και περισσότερο αγοραστές omnichannel, οι επενδύσεις στην τεχνολογία λιανικής αυξάνονται και έφτασαν τα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, ένα ποσό που είναι υπερτριπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό και αυξημένο κατά 4% από το πρώτο τρίμηνο. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιστροφή των καταναλωτών στις αγορές στα φυσικά καταστήματα, η επένδυση για την τεχνολογία εντός των καταστημάτων έφθασε το δεύτερο τρίμηνο το ποσό ρεκόρ των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αύξηση 46% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Η επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ισχυρή και αυξήθηκε κατά 31% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σε 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι επενδύσεις σε τεχνολογίες εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics αυξήθηκαν κατά 13% στα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η CB Insights αναφέρει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ, οι λιανοπωλητές στρέφονται στην τεχνολογία για να επιλύσουν μακροπρόθεσμες και κρίσιμες προκλήσεις. Η ζήτηση για ταχύτερη παράδοση, απρόσκοπτη διακαναλική εμπειρία αγορών και εξατομίκευση σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικού δυναμικού οδηγούν στην ανάγκη για τεχνολογικές καινοτομίες στο λιανεμπόριο.Η έρευνα δείχνει ότι οι λιανοπωλητές θα στηριχθούν σε εργαλεία όπως η ρομποτική και η μηχανική μάθηση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς η ανάγκη για εργατικό δυναμικό αυξάνεται. 

Τα εργαλεία που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες της αποθήκης, τις διαδρομές παράδοσης και άλλα κατά μήκος της αλυσίδας εκπλήρωσης θα αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα που συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την CB Insights.  

Το ενδιαφέρον για τις καινοτομίες στην εφοδιαστική αλυσίδα έχει ήδη αποδειχθεί σε ορισμένους τομείς του λιανικού εμπορίου. Η Target δήλωσε ότι δοκιμάζει νέες μεθόδους για την ταχύτερη παράδοση πακέτων τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, η Walmart επένδυσε ένα άγνωστο ποσό στην startup αυτόνομων οχημάτων Cruise περίπου την ίδια περίοδο και τα στελέχη της δήλωσαν ότι σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά σε ένα πιο αυτοματοποιημένο περιβάλλον εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Η CB Insights κατέγραψε επίσης στην έκθεσή της την άνοδο των αναεξάρτητων εμπόρων του Amazon, οι οποίοι απέσπασαν σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση κατά αυτό το τρίμηνο. Η αγορά για τις εταιρείες που επιθυμούν να εξαγοράσουν και να κλιμακώσουν τους ανεξάρτητους εμπόρους του Amazon φαίνεται να έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό, με την εταιρεία ψηφιακού εμπορίου Perch να συγκεντρώνει 775 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο για την ανάπτυξη των αντίστοιχων brand . Ομοίως, η Heyday συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο και η Foundry, η οποία υποστηρίζει και αποκτά ψηφιακά brands, συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο. 

Η έρευνα της CB Insights για το πρώτο τρίμηνο έδειξε ότι οι επενδύσεις τεχνολογίας λιανικής είχαν τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων εδώ και μισή δεκαετία και οι επενδύσεις δεν φαίνεται να επιβραδύνονται σύντομα. Οι λιανοπωλητές εκτός του Walmart και του Target εργάζονται για την ενίσχυση των τεχνολογικών και ψηφιακών δυνατοτήτων τους. Η Neiman Marcus, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια σειρά ψηφιακών και τεχνολογικών επενδύσεων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.