30 Απρ 2024
READING

To Powerade συνεργάζεται με τη Simone Biles και άλλους αθλητές σε μία καμπάνια για την ψυχική υγεία

2 MIN READ

To Powerade συνεργάζεται με τη Simone Biles και άλλους αθλητές σε μία καμπάνια για την ψυχική υγεία

To Powerade συνεργάζεται με τη Simone Biles και άλλους αθλητές σε μία καμπάνια για την ψυχική υγεία

Στη νέα καμπάνια του brand αθλητικών ποτών Powerade, συμμετέχουν καταξιωμένοι αθλητές, όπως είναι η γυμνάστρια Simone Biles, ο πρώην αρχηγός της Γιουβέντους και τώρα προπονητής Antonio Conte, ο ολυμπιονίκης δύτης Tom Daley, ο βετεράνος του NBA Chris Webber και o επίσης μπασκετμπολίστας Jason Williams, προωθώντας την αξία της ψυχικής υγείας και ισορροπίας. 

Ο χώρος του αθλητισμού είναι ίσως από τους πιο πιεστικούς και απαιτητικούς, κάτι που καθιστά το ζήτημα της ψυχικής υγείας και ευεξίας εξαιρετικά σημαντικό. Αφορμή για την ανάδειξη ενός ζητήματος για το οποίο δεν υπήρχε αξιόλογη συζήτηση, αποτέλεσαν ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν στους αγωνιστικούς χώρους, όπως η αποχώρηση της Αμερικανίδας γυμνάστριας-φαινομένου Simone Biles, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του περασμένου έτους και η αποχώρηση της κορυφαίας Γιαπωνέζας τενίστριας Naomi Osaka από το Wimbledon, θέλοντας χρόνο για τον εαυτό της. Το να καταφέρει να φτάσει κάποιος στην νίκη δεν είναι εύκολο, απαιτεί χρόνο, υπομονή και επιμονή. Η νίκη δεν είναι όμως το παν.

Αυτό το μήνυμα θέλει να επικοινωνήσει και η καμπάνια της Powerade. Όπως εξηγεί η Simone Biles, είναι πολύ σημαντική η δύναμη της «παύσης», του να διακόψει κανείς και να πάρει μια ανάσα, να ξεκουραστεί, να ανακτήσει δυνάμεις. «Πιέζουμε τους εαυτούς μας σκληρά, σωματικά και συναισθηματικά, για να πετύχουμε τα όνειρά μας, αλλά αν δεν είμαστε στα καλύτερά μας νοητικά, τότε δεν μπορούμε να ξεδιπλώσουμε στο μέγιστο τις δυνατότητές μας», σημειώνει, καλώντας μας να είμαστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό μας.

H Biles έδωσε μια σημαντική αφορμή να συζητηθεί η ψυχική πίεση στην οποία υποβάλλονται οι αθλητές, όταν, ενώ ήταν το μεγάλο φαβορί της Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποσύρθηκε. Τελικά επέστρεψε για το τελευταίο αγώνισμα, τη δοκό ισορροπίας, όπου κέρδισε μάλιστα το χάλκινο μετάλιο. Είχε όμως, με την απόφασή της, αναδείξει το ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλητών.

Διαβάστε επίσης: Μια καμπάνια χρησιμοποιεί τη σιωπή για να μιλήσει για την έμφυλη βία

Η καμπάνια με τίτλο «Pause is Power» η οποία άρχισε να προβάλλεται στη τηλεόραση στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, θίγει αξίες που έχουν να κάνουν με την ηρεμία και την ευεξία σε ψυχικό επίπεδο. Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πιέζονται είτε σωματικά είτε ψυχικά, έχοντας την ανάγκη να πραγματοποιήσουν όλα τους τα όνειρα.

https://www.youtube.com/watch?v=H-8MyiRUg2o

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.