30 Απρ 2024
READING

Η Hugo Boss κυκλοφορεί τα πρώτα NFTs για να προσεγγίσει την Gen Z

3 MIN READ

Η Hugo Boss κυκλοφορεί τα πρώτα NFTs για να προσεγγίσει την Gen Z

Η Hugo Boss κυκλοφορεί τα πρώτα NFTs για να προσεγγίσει την Gen Z

Η Hugo Boss ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Imaginary Ones, για την ανάπτυξη της πρώτης μεγάλης συλλογής NFT και της πρώτης εμπειρίας metaverse για το brand.

H εμβληματική εταιρεία μόδας, Hugo Boss, επενδύει στο metaverse μετά από ένα προηγούμενο rebranding που την χώρισε σε δύο υπο-brands: Hugo, που απευθύνεται στην Gen Z, και Boss, που απευθύνεται στους Μillennials. Η Boss έχει λανσάρει μέχρι στιγμής δύο συλλογές NFTs, μία το 2021 που χάρισε πέντε NFTs στους νικητές μιας πρόκλησης του TikTok και μία άλλη που έβγαλε σε δημοπρασία NFTs την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα: To rebranding της Hugo Boss με δύο ταυτόχρονες καμπάνιες

Αυτή τη φορά η Hugo είναι αυτή που κυκλοφορεί NFTs, θέλοντας να πλησιάσει περισσότερο τους Gen Z-ers. Η εμπειρία έχει σχεδιαστεί για να συστήσει το brand στο κοινό του web3 στις αρχές Νοεμβρίου. Η συλλογή, με τίτλο “Embrace Your Emotions” (EYE), αποτελείται από τρισδιάστατους χαρακτήρες που έχουν σχεδιαστεί για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη γύρω από την ψυχική υγεία. Πέντε χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα (χαρά, λύπη, φόβο, θυμό και αγάπη) και ένας έκτος αντιπροσωπεύει και τα πέντε μαζί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Hugo θα διαθέσει 1.001 NFTs, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να συνδεθούν με τα συναισθήματά τους. Οι κάτοχοι θα έχουν πρόσβαση σε limited edition συλλογές καθώς και έκπτωση 10% σε ορισμένες αγορές Hugo για μια περίοδο 10 μηνών. Υπάρχουν δύο πιθανοί τρόποι πρόσβασης σε ένα Hugo x Imaginary Ones EYE NFT. Πεντακόσια NFTs θα μοιραστούν σε όσους αγοράσουν ένα phygital Hugo limited edition T-shirt. Τα υπόλοιπα 500 θα διανεμηθούν στους υπάρχοντες κατόχους της συλλογής Genesis NFT της Imaginary Ones και μέσω μιας πληθώρας δραστηριοτήτων στις πλατφόρμες Twitter και Discord των Imaginary Ones που έχουν ξεκινήσει από τις 4 Οκτωβρίου.

Μένει ένα τελευταίο NFT. Πρόκειται για το πιο σημαντικό, καθώς είναι ο έκτος χαρακτήρας, που συνδυάζει όλα τα συναισθήματα, και ο οποίος δημοπρατήθηκε μόνος του, στις 10 Οκτωβρίου – την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και το 100% των εσόδων διατέθηκε στην φιλανθρωπική οργάνωση Youth Aware of Mental Health. Έτσι, παράλληλα με το ενδιαφέρον που δείχνει η Hugo για το μετασύμπαν, συμβάλλει και στην ευαισθητοποίηση για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, αυτό της ψυχικής υγείας.

Διαβάστε ακόμα: Πώς Prada, Τiffany και άλλα brands μόδας πωλούν φυσικά προϊόντα χάρη στα NFTs

Οι δύο τρόποι πρόσβασης των πελατών για να αποκτήσουν τα Hugo NFTs αξιοποιούν δύο βασικές τάσεις της μόδας του Web3: τα phygital ρούχα και το ολοένα και πιο δημοφιλές μοντέλο play-to-earn. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Prada: η συλλογή της, Timecapsule, κυκλοφορεί μία φορά το μήνα και περιλαμβάνει ένα αντίστοιχο NFT με κάθε κομμάτι.

Αυτές οι εμπειρίες είναι το μέλλον. Οι άνθρωποι ντύνονται ήδη στον εικονικό κόσμο -και στο metaverse στο μέλλον. Μπορούμε να ντυνόμαστε και στην πραγματικότητα και στην εικονική πραγματικότητα. Πρέπει απλώς να προσαρμοστούμε σε αυτόν τον κόσμο και στη νέα τεχνολογία.

 

Με πληροφορίες από Voguebusiness

Photo: group.hugoboss.com

Βίντεο: Youtube

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.