1 MIN READ

Άνοδος 32% στα κέρδη της HSBC, στα 9,6 δισ. δολάρια

Άνοδος 32% στα κέρδη της HSBC, στα 9,6 δισ. δολάρια

Στα 9,6 δισ. δολάρια αυξήθηκαν 32% τα κέρδη προ φόρων της HSBC στο τρίτο τρίμηνο του 2026, με τη σύγκριση να ευνοείται από νομικές προβλέψεις 1,4 δισ. δολαρίων που είχαν επιβαρύνει το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν 0,8 δισ., στα 18,6 δισ. δολάρια, και τα καθαρά έσοδα από τόκους 0,6 δισ., στα 11,7 δισ. δολάρια, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων έφτασε το 17,7%.

Οι πιστωτικές ζημιές μειώθηκαν 17%, στα 0,8 δισ. δολάρια, και τα λειτουργικά έξοδα 12%, στα 8,8 δισ. Τα έσοδα από τη διαχείριση πλούτου έμειναν σταθερά στα 2,7 δισ. δολάρια, μετά από ανόδους 15% και 23% στα δύο προηγούμενα τρίμηνα, με τη μετοχή να υποχωρεί 5% στο Χονγκ Κονγκ. Στο εννιάμηνο, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν 26%.

Η τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως 1 δισ. δολάρια και ενδιάμεσο μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 13,9%, κάτω από το εύρος-στόχο 14%-14,5%. Η HSBC διατήρησε τις προβλέψεις για καθαρά έσοδα από τόκους τουλάχιστον 46 δισ. δολαρίων το 2026 και απόδοση ιδίων κεφαλαίων 17% και άνω την περίοδο 2026-2028. Ο διευθύνων σύμβουλος Georges Elhedery δήλωσε ότι οι πελάτες στρέφονται στην τράπεζα για να διαχειριστούν την αβεβαιότητα και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
THETOTALBUSINESS
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.