13 Μάι 2024
READING

Νέο κατάστημα McDonald’s Sky Kitchen στο Σίδνεϊ

2 MIN READ

Νέο κατάστημα McDonald’s Sky Kitchen στο Σίδνεϊ

Νέο κατάστημα  McDonald’s Sky Kitchen στο Σίδνεϊ

Στο Terminal 1 του αεροδρομίου του Σίδνεϊ, η McDonald’s έχει εισέλθει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Διαθέτοντας μια λαμπερή κίτρινη γυάλινη κουζίνα που βρίσκεται πάνω από το χώρο με τα τραπέζια, το νέο εστιατόριο είναι κάτι που δε πρέπει κανείς να χάσει.

Με τη συνεργασία της Landini Associates και της McDonald’s Australia, το McDonald’s Sky Kitchen στοχεύει να προσφέρει μια εμπειρία που δεν έχει δει ποτέ κανείς. Αυτό γίνεται μέσω της επανεξέτασης της εμπειρίας γρήγορου φαγητού – με μια «κουζίνα στον ουρανό» που βρίσκεται δίπλα στο ταμείο.

Ο κατακόρυφος σχεδιασμός μεγιστοποιεί το μικρό μέγεθος του εστιατορίου, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα παράθυρο στην προετοιμασία των τροφίμων. Ορατό από απόσταση και διακοσμημένο με επώνυμη τέχνη στους τοίχους, έχει ζωντανό κίτρινο χρώμα και πολύ φως έτσι ώστε ο  χώρος να κλέβει τα βλέμματα από μακριά.

Η μοναδική διαρύθμιση δημιουργεί προκλήσεις στην γρήγορη παράδοση του φαγητού στους πελάτες και την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος. Οι συνεργάτες της Landini αντιμετώπισαν το πρόβλημα συνδυάζοντας την τεχνολογία παραγγελιών kiosk με ένα sci-fi σύστημα μεταφοράς που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από παρόμοιες πατέντες που υπάρχουν σε όλη την Ασία και είναι μία εξαιρετική λύση.

Παρά τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, το εστιατόριο είναι εσκεμμένα ‘χωρίς θέμα’ και προσπαθεί να “ανυψωθεί” μέσα από ένα συνδυασμό ιδεών, σχεδίων και φυσικών υλικών – σκυροδέματος, γυαλιού, ανοξείδωτου χάλυβα και δρυός.

Αποδίδει. Είναι θεατρικό, πολύχρωμο, γεμάτο κίνηση και εκπλήξεις. Το εστιατόριο έχει γίνει ένα από τα πιο Instagrammed μέρη στο αεροδρόμιο.

Toποθεσία:

T1 Terminal- Departures Lounge Sydney International Airport Tenancy BF- 20, Mascot NSW 2020, Australia
mcdonalds.com

Σχεδιασμός:

Landini Associates
landiniassociates.com

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.