03 Μάι 2024
READING

Τα κέρδη της H&M πέφτουν ενώ η εταιρεία ρίχνει χρήματα σε βελτιώσεις στο φυσικό και online κατάστημα

3 MIN READ

Τα κέρδη της H&M πέφτουν ενώ η εταιρεία ρίχνει χρήματα σε βελτιώσεις στο φυσικό και online κατάστημα

Τα κέρδη της H&M πέφτουν ενώ η εταιρεία ρίχνει χρήματα σε βελτιώσεις στο φυσικό και online  κατάστημα

Η Η&Μ  δήλωσε ότι τα προβλήματα με τα νέα συστήματα εφοδιαστικής αλυσίδας οδήγησαν σε χαμηλότερες πωλήσεις σε ορισμένες βασικές αγορές.

Τα κέρδη της H & M μειώθηκαν κατά 20% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, παρά το γεγονός ότι η σουηδική μάρκα σημείωσε αύξηση 9% στις πωλήσεις, με την αύξηση των πωλήσεων στο διαδίκτυο κατά 32%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 64,800 εκατ. SEK (£ 5,59 εκατ.) Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 8% στις αγορές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Βελγίου λόγω της «εφαρμογής νέων συστημάτων logistics», αξίας περίπου 400 εκατ. SEK.

Η H & M έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των προσφορών της στο διαδίκτυο και στο κατάστημα, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους online retailers όπως το Asos και το Zalando.

Η ομάδα έχει δει τα κέρδη να συρρικνώνονται και να αγωνίζονται να ξεφορτωθούν τα αποθέματα τα τελευταία χρόνια λόγω του ανταγωνισμού και από τις δύο αυτές μάρκες, καθώς και από ανταγωνιστές υψηλού επιπέδου όπως το Primark.

Ωστόσο, η εταιρεία διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι δεν θα χρειαστεί να μειώσει τα κόστη για να μετακινήσει τα έτοιμα ενδύματα παρά την τριμηνιαία πτώση των κερδών και οι μετοχές της H & M αυξήθηκαν περισσότερο από 11%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μόδας, Karl-Johan Persson, δήλωσε: “Οι ραγδαίες αλλαγές στη βιομηχανία της μόδας συνεχίζονται και η ομάδα της H&M βρίσκεται σε μια συναρπαστική μεταβατική περίοδο”. Το έργο του μετασχηματισμού συνέβαλε στη σταδιακή βελτίωση της ανάπτυξης των πωλήσεων με αυξημένο μερίδιο αγοράς στις περισσότερες αγορές κατά το τρίτο τρίμηνο, ιδιαίτερα στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα.

“Ωστόσο, στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο, οι πωλήσεις των καταστημάτων επηρεάστηκαν αρνητικά από τα προβλήματα που προέκυψαν από την εισαγωγή νέων συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας σε αυτές τις αγορές. Τα νέα συστήματα logistics αποτελούν ουσιαστικό μέρος της δουλειάς μας για να κάνουμε την εφοδιαστική μας αλυσίδα γρηγορότερη, πιο ευέλικτη και πιο αποδοτική και να συνεχίσουμε την ολοκλήρωση των φυσικών καταστημάτων και των online. ”

Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η H&M είχε 4.801 καταστήματα σε 69 χώρες και επιθυμεί να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την εμβέλειά της.

Στην έκθεση εννέα μηνών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Ουρουγουάη θα γίνει μια νέα αγορά καταστημάτων το φθινόπωρο του 2018 και ότι η σύγχρονη μάρκα μόδας COS (μέρος του ομίλου H&M) θα ξεκινήσει online και στην Κίνα το φθινόπωρο του 2018.

Η μάρκα μόδας έχει επίσης ξεκινήσει πρόσφατα το νέο brand Afound τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο στη Σουηδία.

Εν τω μεταξύ, ο retailer ανανεώνει τα σουηδικά καταστήματα, αφού επικρίνεται για το περιβάλλον του. Η εταιρία δημιούργησε ένα πιλοτικό κατάστημα στη Στοκχόλμη με μια μικρότερη ποικιλία ρούχων σε ένα ευάερο κατάστημα, το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις μόνο με πρόσκληση και όπου οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν καφέ κατά την αγορά τους.

Η H&M κατηγορήθηκε πρόσφατα ότι δεν καταβάλλει στους εργαζομένους στον τομέα των ενδυμάτων οι οποίοι προμηθεύουν τα καταστήματα υψηλών προδιαγραφών δίκαιη “αμοιβή διαβίωσης”.

Η εκστρατεία Clean Clothes (CCC) δήλωσε ότι η εταιρεία δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει μια δέσμευση που ανέλαβε το 2013 για να εξασφαλίσει ότι οι προμηθευτές της θα πληρώνουν δίκαιο μισθό σε περίπου 850.000 εργαζόμενους στον τομέα των κλωστοϋφαντουργικών μέχρι το 2018.

Ωστόσο, η σουηδική εταιρεία δήλωσε ότι είχε φτάσει τουλάχιστον στα 600 εργοστάσια και 930.000 εργαζόμενους στον τομέα των ενδυμάτων με τη δίκαιη στρατηγική για τη διαβίωση των μισθών.

Μία εκπρόσωπος της H & M δήλωσε: «Δεν υπάρχει καθολικά συμφωνημένο επίπεδο για τους μισθούς διαβίωσης και τα επίπεδα των μισθών πρέπει να καθορίζονται από τα διαπραγματευόμενα μέρη στην αγορά εργασίας μέσω δίκαιων διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εκπροσώπων εργαζομένων και όχι από δυτικές μάρκες».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.