27 Ιούλ 2024
READING

Οι κορυφαίες τάσεις που θα ακολουθήσουν τα brands το 2019

4 MIN READ

Οι κορυφαίες τάσεις που θα ακολουθήσουν τα brands το 2019

Οι κορυφαίες τάσεις που θα ακολουθήσουν τα brands το 2019

Το 2019, τα βασικά στοιχεία του τρόπου με τον οποίο ζούμε, μαθαίνουμε, εργαζόμαστε, ψωνίζουμε, κοινωνικοποιούμε, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και οργανώνουμε τις επιχειρήσεις μας θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεράστιες αλλαγές. Η τεχνολογία δεν συμπληρώνει μόνο τον αναλογικό μας κόσμο. Τον επανασυνθέτει.

Η τεχνολογία αυξάνει επίσης το πλέγμα των προσδοκιών και της εμπειρίας των καταναλωτών. Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο θέλουν περισσότερα και δεν θέλουν να συμβιβαστούν.

Το επόμενο έτος, τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να κάνουν σκόπιμες επιλογές σχετικά με αυτό που αντιπροσωπεύουν και τι κάνουν. Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τα ηνία για το κοινωνικό καλό και την αλλαγή και πρωτοπορούν καθώς αμφισβητούν την εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα. Τα σήματα έχουν μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να “σηκωθούν” και να ξεχωρίσουν. Ποιες μάρκες θα ευδοκιμήσουν;

Ακολουθούν τάσεις σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να δρουν οι μάρκες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εμπειρία επωνυμίας ≠ εμπειρία χρήστη

Τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να εντοπίζουν στιγμές δυσανάλογων επιπτώσεων που θα οδηγούν στη διαφοροποίηση. Το 2019, η τρομοκρατία είναι η νέα εμπορευματοποίηση. Όταν το “απρόσκοπτο” και το “αποτελεσματικό” είναι οι μοναδικοί στόχοι στη δημιουργία μιας εμπειρίας, αυτή η εμπειρία των καταναλωτών γίνεται απλώς συναλλακτική και υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες για διαφοροποίηση των εμπορικών σημάτων.

Το τέλος της γενίκευσης του φύλου

Τα σήματα πρέπει να εξετάσουν το ρόλο που παίζει το φύλο και να υιοθετήσουν μια αποφασιστική στάση. Ιστορικά, όταν οι εταιρείες σχεδίαζαν προϊόντα, η πρώτη απόφαση που θα έπαιρναν ήταν εάν το εμπορικό σήμα προοριζόταν για άνδρες ή για γυναίκες. Καθώς το φύλο γίνεται πιο ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς νόημα, η γενική παραδοσιακή απόφαση για το φύλο δεν αποτελεί πλέον το καλύτερο σημείο εκκίνησης για την προσωπικότητα του σήματος. Οι ρόλοι των φύλων θα συνεχίσουν να “θολώνουν” και το φύλο συχνά δεν θα είναι μια χρήσιμη κατηγοριοποίηση για πολλές μάρκες.

Εγγραφείτε στο μέλλον

Τα εμπορικά σήματα θα χρησιμοποιούν “συνδρομές” ως τρόπο δημιουργίας άμεσων σχέσεων με τον καταναλωτή, διευρύνοντας τις γνώσεις και τις προσφορές τους. Το 2019, θα δούμε ότι η οικονομία κοινής χρήσης θα συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα στην οικονομία συνδρομής. Οι συνδρομές που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες κατ ‘απαίτηση θα αποτελέσουν τον κανόνα για έναν αυξανόμενο αριθμό τομέων και προϊόντων.

Επαναπροσδιορισμός της νίκης: Οι νέοι κανόνες για τα αθλητικά σήματα

Σε αυτή την νέα εποχή , τα σήματα θα πρέπει να προσκαλέσουν τη συμμετοχή των fan. Μια νέα παγκόσμια γενιά φανατικών και πελατών έχει αναδυθεί, με νέα γούστα και νέες προσδοκίες, αλλάζοντας ορισμούς για το τι είναι τα αθλητικά σήματα στην πραγματικότητα. Από την άνοδο των eSports στο μετασχηματιστικό πρόσωπο του fandom, υπάρχουν νέοι κανόνες και νέοι νικητές. Από τα γήπεδα στα τηλέφωνα, όλα τα αθλήματα είναι όλο και πιο ψηφιακά. Και ο ψηφιακός διακριτικός χαρακτήρας είναι όλο και πιο σημαντικός – η στάση για κάτι μπορεί να σημαίνει τα πάντα στην επόμενη γενιά.


Κάθε εταιρεία είναι μια εταιρεία ευεξίας

Κάθε μάρκα πρέπει να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις για την υποστήριξη της σωματικής και / ή της διανοητικής ευεξίας. Όλες οι εταιρείες – από το λιανικό εμπόριο έως την ακίνητη περιουσία, θα πρέπει να προσφέρουν κάποιο βαθμό εμπειρίας ευεξίας για να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι επιλογές για την υγεία περιλαμβάνουν προγράμματα σωματικής υγείας, καθώς και προσφορές που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία και την ισορροπία, παρέχοντας ανακούφιση από το άγχος ή ακόμα και αντιμετωπίζοντας ζητήματα όπως η κοινωνική απομόνωση.

Marketing και HR: απίθανοι σύμμαχοι

Οι marketeer εμπορικών σημάτων και το HR ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν μεγαλύτερη αξία από μέσα προς τα έξω, από τον εργαζόμενο στον πελάτη. Καθώς η ζήτηση για περισσότερη συνδεσιμότητα αυξάνεται σε όλες τις επαφές της ζωής μας, η ώθηση για σχεδιασμό εμπειρίας από άκρο σε άκρο θα απαιτήσει στενότερες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και προϊόντων. Η εμπλοκή, η ικανοποίηση και η διατήρηση των εργαζομένων είναι το κλειδί για αυτές τις σχέσεις. Τα τμήματα marketing και ανθρώπινου δυναμικού που συνεργάζονται και “θολώνουν” τα παραδοσιακά λειτουργικά πρότυπα, είναι σχεδιασμένα  για να προσελκύσουν, να εμπλέκουν και να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό τους.

Μην κολλήσετε στη μέση

Τα σήματα πρέπει να δεσμεύονται στρατηγικά είτε με πρόταση υψηλής αξίας, είτε με χαμηλή πιστότητα. Βλέπουμε μια νέα πολικότητα στις μάρκες: οι εταιρείες προσφέρουν είτε χαμηλό κόστος, χαμηλή πιστότητα είτε υψηλή εμπειρία. Οι καταναλωτές θα πληρώσουν ένα μεγαλύτερο τίμημα για τις μάρκες που παρέχουν μια μοναδική εμπειρία, αλλά θέλουν επίσης μάρκες που προσφέρουν αυτό που θέλουν με χαμηλό κόστος. Ακόμη και τα mainstream brands πρέπει να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες προκειμένου να επηρεάσουν την αφοσίωση και τη δέσμευση και να οδηγήσουν στην επαναλαμβανόμενη αγορά. Το 2019, μάρκες που λειτουργούν στη μέση, προσφέροντας χρηστική αξία χωρίς ξεχωριστό σημείο διαφοράς, θα πεθάνουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.