27 Ιούλ 2024
READING

O άνθρωπος που έφτιαξε σαγιονάρες με tweets του Trump και ξεπούλησε σε έναν μήνα

3 MIN READ

O άνθρωπος που έφτιαξε σαγιονάρες με tweets του Trump και ξεπούλησε σε έναν μήνα

O άνθρωπος που έφτιαξε σαγιονάρες με tweets του Trump και ξεπούλησε σε έναν μήνα

Στον Sam Morrison, τον 27χρονο φωτογράφο και καλλιτέχνη από το Λος Άντζελες, αρέσει να δημιουργεί τέχνη που να προκαλεί σκέψη. Στο γυμνάσιο, έφτιαχνε τυπωμένα μπλουζάκια και σειρές καρτών με μυστικά μηνύματα. Αλλά τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα από τα έργα του ήταν ψηφιακά,  δηλαδή μέχρι πέρυσι που είχε την ιδέα να κάνει σαγιονάρες με  τυπωμένα τα πραγματικά tweets του Προέδρου Donald Trump.

” Scrollάρετε στα 40.000 tweets του Donald Trump και να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μόνο  αντιφατικές απόψεις”, δήλωσε ο Morrison  μέσω email. «Ήθελα να επισημάνω αυτή την υποκρισία».

Ο Morrison είχε μια πλήρους απασχόλησης δουλειά στη διαφημιστική βιομηχανία εκείνη την εποχή, αλλά την εγκατέλειψε για να δουλέψει στην παραγωγή των παντοφλών. Βρήκε τα υλικά το, τα τύπωσε και συσκεύασε κάθε σαγιονάρα στο χέρι.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, ο Sam Morrison άρχισε να πουλάει τις σαγιονάρες του με θέμα τον Trump μέσω μιας ιστοσελίδας που ονομάζεται PresidentFlipFlops.com.

Ο Morrison κατασκεύασε 1000 ζεύγη.

Τα πούλησε όλα μέσα σε έναν μήνα.

Παρά το μηδενικό του budget, οι σαγιονάρες του έγιναν viral, παίρνοντας προβολή από μεγάλα ΜΜΕ όπως τα MSNBC, HuffPost, Fortune και BBC. ‘Εκαναν επίσης το γύρο του Twitter και του Reddit.

Ο Morrison δήλωσε ότι δώρισε το 10% κάθε αγοράς στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Οι σαγιονάρες ήταν περιορισμένη ποσότητα λόγω της μεγάλης προσπάθειας και της πολυπλοκότητας πίσω από την παραγωγή τους.

“Η ελάχιστη παραγγελία πρώτων υλών ήταν 1.000 ζευγάρια και πήρε δύο μήνες για να αποσταλεί σε μένα”, είπε. “Έχω εκτυπώσει με το χέρι όλα τα 1.000 ζεύγη με μια θερμική πρέσα, τα συσκεύασε και τα έστειλα τα πάντα ο ίδιος, έτσι ήταν ένα πολύ χρονοβόρο έργο.”

 

Ο Morrison έκανε τρία σχέδια flip-flop, βασισμένα σε τρία σύνολα αντιφατικών tweets του Προέδρου Trump.

Αυτό είναι το μοντέλο “Syria Edition”.

Το 2013, ο Τrump έστειλε μήνυμα στον Barack Obama να μην επιτεθεί στη Συρία. Τον Απρίλιο του 2017, επιτέθηκε ο ίδιος.

Αυτή είναι η έκδοση “Electoral College”.

Τον Νοέμβριο του 2012, το Trump έγραψε σε tweet ότι το εκλογικό σώμα “είναι καταστροφή για τη δημοκρατία”. Σχεδόν ακριβώς τέσσερα χρόνια αργότερα, λίγες μέρες μετά τη νίκη των προεδρικών εκλογών του 2016, ο Trump αποκάλεσε το εκλογικό κολλέγιο ” πραγματική μεγαλοφυία”.

Και τέλος, αυτή είναι η έκδοση “Sources”.

Το 2012, ο Trump έγραψε σε tweet ότι το πιστοποιητικό γέννησης του Obama ήταν απάτη, βασισμένο σε μια “εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή”. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Trump παρότρυνε τους ανθρώπους να μην πιστεύουν κανέναν που παραθέτει ανώνυμες πηγές.

Παρά το γεγονός ότι έκανε μόνο τρία σχέδια, σε πέντε μεγέθη, με τιμή περίπου $ 30, ο Morrison πούλησε κάθε σαγιονάρα σε λιγότερο από ένα μήνα. Λέει ότι είναι “μόνιμα εξαντλημένες”.

 

Ο Morrison δήλωσε ότι άνθρωποι από 47 κράτη αγόρασαν τις παντόφλες Trump, αλλά αυτό το γεγονός, δεδομένης της προσπάθειας να παραχθούν και να αποσταλούν όλες, ενώ δούλευε νύχτα-μερα, οι προεδρικές παντόφλες ήταν περιορισμένης έκδοσης.

Σε περίπτωση που ο Morrison αποφασίσει να κάνει περισσότερες σαγιονάρες στο μέλλον, όμως, θα πρέπει να έχει άφθονο καλό υλικό για όλους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.