17 Μάι 2024
READING

Oι πιο πολλά υποσχόμενες νέες εταιρείες στον ορίζοντα

4 MIN READ

Oι πιο πολλά υποσχόμενες νέες εταιρείες στον ορίζοντα

Oι πιο πολλά υποσχόμενες νέες εταιρείες στον ορίζοντα

Μπορεί να μην επιτύχουν όλοι, αλλά μια νέα “τάξη” brands αξίζει ένα “Α” για τουλάχιστον ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα: “Έσκισαν” τα παλιά βιβλία οδηγιών λιανικής πώλησης και ξαναγράφουν το πως πρέπει να είναι η βιομηχανία.

Αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις ξεκίνησαν μετά από χιλιάδες κλεισίματα καταστημάτων το 2018, εκμεταλλευόμενοι τις επιχειρησιακές υπερβάσεις και τις ξεπερασμένες έννοιες του merchandising. Έβαλαν τους υπολειπόμενους πόρους στην εργασία, έσπασαν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες σε συναισθηματικές έννοιες και εξάλειψαν πολλές από τις πιο κουραστικές πτυχές των αγορών.

Εδώ είναι οι “αριστεύσαντες” της τάξης του λιανικού εμπορίου του 2019.

Παπούτσια Allbirds. Αυτή η μάρκα αθλητικών παπουτσιών έχει πάρει την επιβράβευση για το κλασικό, αλλά σύγχρονο στυλ, με χρήση υλικών υπέρ του περιβάλλοντος και πρακτικά σχέδια. Αντίθετα από τα συνθετικά, αυτά τα αθλητικά παπούτσια είναι κατασκευασμένα από μαλλί – αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Άλλα υλικά περιλαμβάνουν ανακυκλωμένα μπουκάλια, καστορέλαιο, ίνες δέντρου (συμπεριλαμβανομένου του πολτού ευκαλύπτου) και ζαχαροκάλαμο. Οι τιμές είναι αρκετά γλυκές επίσης, στα 95 δολάρια για τα περισσότερα σχέδια.

Aurate κοσμήματα. Η αγορά κοσμημάτων μπορεί συχνά να είναι εκφοβιστική για τον αγοραστή, οπότε οι περισσότεροι έμποροι επικεντρώνονται στο γεγονός για το πλεονέκτημα της επίλυσης του προβλήματος – τα λαμπερά πράγματα σημαίνουν αγάπη, το αντικείμενα σε σχήμα καρδιάς σημαίνουν δέσμευση, κλπ. H Aurate, η οποία λειτουργεί τέσσερα καταστήματα καθώς και online, ξεχωρίζει, αντιμετωπίζοντας όλους τους αγοραστές κοσμημάτων ως εκπαιδευμένους και υπεύθυνους αγοραστές. Αφήνει τα σχέδια να μιλούν από μόνα τους, ενώ μιλάει για την αειφορία και τη χρηματοδότηση. Η Aurate παρακολουθεί όλα τα διαμάντια που πωλεί, και για παράδειγμα, ο χρυσός 14 καρατίων προέρχεται από πιστοποιημένους προμηθευτές.


Αποσκευές Away. H Away περιγράφει τις αποσκευές της ως “σοφιστικέ”, αλλά έχει επίσης επίγνωση του εμπορικού της ρόλου. Τα κομμάτια είναι ελαφριά, ιδιαίτερα ευέλικτα και με προαιρετικές ενσωματωμένες μπαταρίες που μπορούν να πεταχτούν πριν ελεγχθούν από μια πτήση. Αυτό είναι καλό για τον ταξιδιώτη, αλλά η Away θέλει επίσης να αφήσει ένα αποτύπωμα, καθώς ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Έτσι συνεργάζεται με την Peace Direct, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που οικοδομεί την ειρήνη σε περιοχές συγκρούσεων ανά τον κόσμο.

Καναπέδες Burrow. Όταν ζείτε σε ένα διαμέρισμα στην πόλη, η μετακίνηση επίπλων στα κλιμακοστάσια μπορεί να είναι τόσο αδύνατη, ώστε ορισμένοι ενοικιαστές να μην επιλέγουν μεγάλα μεγάλα κομμάτια επίπλων, όπως καναπέδες. Η εταιρεία στρωμάτων Casper αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα με τα pop-up κρεβάτια της και η Burrow ακολούθησε το 2017 με τους έτοιμους-για-συναρμολόγηση καναπέδες του. Δεν χρειάζονται εργαλεία για να συναρμολογηθούν αυτά τα όμορφα σχεδιασμένα κομμάτια, τα οποία έρχονται σε ποικίλα μεγέθη και φθάνουν σε κουτιά εύκολης μεταφοράς.

Προϊόντα ομορφιάς Glossier. Δημιουργήθηκαν από μια ομάδα ειδικών ομορφιάς, τα Glossier που πωλούνται μόνο online, είναι κατασκευασμένα από την ίδια την εταιρεία και έχουν σχεδιαστεί για πρακτική χρήση. Η έμφαση δίνεται στους χρήστες του προϊόντος, όχι στο marketing, έτσι ώστε η ιστοσελίδα, η ανταλλαγή μηνυμάτων και η συσκευασία να ελαχιστοποιηθούν (γιατί να πληρώσετε για ένα κουτί και να το πετάξετε αμέσως μετά το άνοιγμα;). Όλα αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση των χαμηλών και προσιτών τιμών για τους αγοραστές των Glossier.

Γυαλιά ηλίου Privé Revaux. Το Celebrity-Allure είναι ένα χαρακτηριστικό των γυαλιών ηλίου, αλλά ο ιδρυτής του Privé Revaux ήθελε να κάνει άμεση τη συσχέτιση. Επιδιώκει τη συμμετοχή σημαντικών διασημοτήτων. Έτσι ο David Schottenstein, ο Dave Osokow, ο Jamie Foxx, ο Ashley Benson και ο Hailee Steinfeld είναι όλοι συνιδρυτές. Ωστόσο, τα γυαλιά, από τα οποία υπάρχουν περισσότερα από 100 στυλ, μπορούν να αγοραστούν από σχεδόν όλους, σε μια μέση τιμή των 29,95 δολαρίων ανά ζεύγος.

Yumble γεύματα για παιδιά. Η meal kit εταιρεία αγωνίστηκε πολύ το 2018, καθώς προσπάθησε να βρει έναν αριθμό καταναλωτών που ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν λίγο περισσότερα χρήματα για προπαρασκευασμένα τρόφιμα που θα έπρεπε να μαγειρέψουν τελικά οι ίδιοι. Το Yumble διαφέρει ως προς το ότι εντόπισε μια πολύ συγκεκριμένη και οδυνηρά επιτακτική ανάγκη: το τάισμα των υπερκινητικών παιδιών ηλικίας 1 έως 12 ετών. Το καλύτερο μέρος για τους πολυάσχολους γονείς: Γεύματα, όπως τα chicken pops (κάτι σαν nuggets) και τα Holy Moly Ravioli , φτάνουν πλήρως μαγειρεμένα.

Αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι στο λιανικό εμπόριο, το να σηκώνεις το χέρι μέχρι να σου δοθεί ο λόγος δεν είναι αρκετό, πρέπει να σταθείς όρθιος επάνω στο γραφείο σου και να φωνάξεις τις λύσεις σου. Θα πάρει χρόνο και μερικοί μπορεί να μην στέκονται τόσο ψηλά μέχρι το τέλος του 2019, αλλά κάθε μάρκα σε αυτή την τάξη των εμπόρων αξίζει να αναγνωριστεί και ακόμη και να επιλεγεί από τους αγοραστές μόνο και μόνο ως επιβράβευση για τις λαμπρές ιδέες τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.