27 Ιούλ 2024
READING

Η ιστορία πίσω από την Minted, μια εταιρεία ειδών αλληλογραφίας 700εκ. δολαρίων

7 MIN READ

Η ιστορία πίσω από την Minted, μια εταιρεία ειδών αλληλογραφίας 700εκ. δολαρίων

Η ιστορία πίσω από την Minted, μια εταιρεία ειδών αλληλογραφίας 700εκ. δολαρίων

H Mariam Naficy, διευθύνων σύμβουλος της Minted, ξεκλειδώνει την καρδιά της αναπτυσσόμενης αυτοκρατορίας σχεδιασμού.

Απουσιάζουν τα έντονα τυπωμένα μαξιλάρια και τα ικριώματα που βρίσκονται στα γραφεία της Minted στο Σαν Φρανσίσκο, το καλύτερο μέρος να διαφημιστεί η 10 χρόνων εταιρεία. Τα μόνα διακοσμητικά στοιχεία στους βιομηχανικούς γκρίζους τοίχους του δωματίου είναι μεγάλες προθήκες για αφίσες , κάθε μία με καρφιτσωμένα περίπου 100 τυπωμένα σχέδια.

Μέσα σε αυτό το δωμάτιο merchandising, η έξοδος της μυστικής τεχνολογίας της εταιρείας, ένα σύστημα crowdsourcing που συνδυάζει τη συλλογική νοημοσύνη των καταναλωτών με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί το ίδιο το Minted για το τι πωλείται περισσότερο, εκτίθεται στο κοινό. Το κοινό έχει ψηφίσει για αυτές τις κάρτες αποθήκευσης, τις τοιχογραφίες παιδιών και τις ζωγραφιές καθισμάτων, όλες δημιουργημένες από ένα δίκτυο σχεδιαστών που έχουν εισέλθει στους διαγωνισμούς της εταιρείας. Ορισμένα από τα εκατομμύρια ψήφους που διατέθηκαν στο διαγωνισμό μετράνε περισσότερο από άλλα: Μετά από 10 χρόνια αναλύσεως των στοιχείων, η Minted ξέρει ποια είδη ψηφοφόρων είναι πιθανό να είναι καλύτερα στην πρόβλεψη των bestseller. Η Naficy, 48 ετών, ανακαλύπτει τι πρόκειται να πουλήσει η εταιρεία της την επόμενη σεζόν, όταν ο υπολογιστής κυκλοφορήσει τις βαθμολογίες και οι υπάλληλοι εκτυπώσουν και καρφώσουν τους νικητές. Καλέστε το “σχέδιο λιανικής πώλησης με ψηφοφορία”.

Η ικανότητα του συστήματος να απαλλάσσει τους παραδοσιακούς σχεδιαστές και αγοραστές προϊόντων και να παραδίδει τις αποφάσεις στο πλήθος και τον υπολογιστή βοήθησε τη Naficy να μετατραπεί σε μια κερδοφόρα επιχείρηση – δεν είναι εύκολο να επιτύχει κανείς στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Minted αναφέρει ότι τα ετήσια έσοδα αυξάνονται κατά 39% σε ετήσια βάση. Οι επενδυτές το παρατηρούν αυτό. Τον Δεκέμβριο, η T. Rowe Price και η ευρωπαϊκή εταιρία ιδιωτικών μετοχών Permira επένδυσαν  άλλα 208 εκατομμύρια δολάρια στην Minted, συγκεντρώνοντας συνολικά τα χρήματα της σε σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια. Η αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται σε 733 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η εταιρεία έρευνας Pitchbook για επιχειρηματικά κεφάλαια.

“Είναι η ομορφιά της υποστήριξης ενός ατόμου που πραγματικά διαλέγει τα καλύτερα προϊόντα”, λέει ο Brian Ruder, ένας εταίρος της Permira, ο οποίος κατέλαβε μειοψηφικό μερίδιο στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής επένδυσης στην ανάπτυξη. “Μπορεί να αναπτυχθεί σε μια ολόκληρη ποικιλία τύπων της αγοράς.”

Το μοντέλο της Minted έχει οδηγήσει στην υπογραφή συμφωνιών με λιανοπωλητές πολυτελείας όπως το Pottery Barn Kids και το West Elm, το οποίο πωλεί τοιχογραφίες από το Minted από το 2014. Στο Target, οι ευχετήριες κάρτες της Minted μοιράζονται χώρο στο ράφι με τις καταξιωμένες πλέον American Greetings και Hallmark, σε μια βιομηχανία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Naficy εκτιμά ότι τα προιόντατης Minted.com που πωλούνται στα καταστήματα, όπως ευχετήριες κάρτες και μελλοντικές συμφωνίες αδειοδότησης γύρω από έργα τέχνης, σύντομα θα αντιπροσωπεύουν το 40% των εσόδων της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο θα έρχεται από την online εταιρεία ειδών αλληλογραφίας και τέχνης.

“Οι ευχετήριες κάρτες είναι σε μεγάλο βαθμό μια φυσική επιχείρηση”, ανέφερε η Naficy. “Είμαστε αυτή η online επιχείρηση που τώρα μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική, διαταράσσοντας τα πράγματα στο φυσικό λιανικό εμπόριο.”

Και έτσι πρέπει να γίνει. Στην εποχή των Instagram και Snapchat, υπάρχει ένα όριο για την ποσότητα χαρτιού που τα αμερικανικά νοικοκυριά θέλουν να αγοράσουν. Η εταιρεία ψηφιακής αλληλογραφίας  Shutterfly ($ 1.1 δισεκατομμύρια έσοδα στο 2017) και η πλατφόρμα ευχετήριων καρτών Hallmark (4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 έσοδα) έχουν διαφοροποιηθεί σε τομείς όπως οι σχολικές φωτογραφίσεις και τα κανάλια ψυχαγωγίας.

“Δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να στείλουν κάρτες ή ότι δεν θέλουν φωτογραφίες των παιδιών και της οικογένειάς τους να κρέμονται στους τοίχους των σπιτιών τους – είναι ότι ο τρόπος που η φωτογραφία εκδηλώνεται πλέον είναι διαφορετικός”, λέει ο Colin Sebastian, αναλυτής στο Baird . “Νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε εταιρείες όπως η Minted και  Shutterfly να είναι καινοτόμες και να δημιουργούν διαφορετικά είδη προϊόντων”.

Η Naficy δημιούργησε την επιχείρησή της για να εκμεταλλευτεί αυτή τη διαφοροποίηση αξιοποιώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο σχεδιασμού. Η έμπνευσή της προήλθε από την παιδική της ηλικία που την πέρασε σε έξι διαφορετικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Τανζανία και το Ιράν, ως κόρη ενός οικονομολόγου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αντί να προσλάβει μια ομάδα σχεδιαστών για να δημιουργήσει τα προϊόντα της Minted, η Naficy ήθελε να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό ταλέντο που είχε δει μεγαλώνοντας σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητους σχεδιαστές που θα μπορούσαν να ζουν στο Νάσβιλ ή στο Τρινιντάντ και το Τομπάγκο. Η εταιρεία της διαχειρίζεται την παραγωγή και δίνει στους σχεδιαστές ένα μερίδιο 6% -10% των πωλήσεων, εκτός από ένα χρηματικό έπαθλο για τη νίκη του διαγωνισμού.

“Η απάντηση της Silicon Valley στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι να γίνουμε όλοι προγραμματιστές”, λέει. “Δεν θέλουν όλοι να είναι προγραμματιστές και μπορείτε να πάρετε πολλά περισσότερα απλώς βοηθώντας ορισμένους ανθρώπους να παραμείνουν καλλιτέχνες.”

Μετά από χρόνια λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος του The Body Shop, η επόμενη ιδέα της ήταν το Minted. Στη Naficy άρεσε την ιδέα του crowdsourcing, αλλά αυτό ήδη το 2007, πριν τα sites όπως το Kickstarter διαφημίσουν την πρακτική αυτή. Οι έμποροι λιανικής πώλησης χρησιμοποιούσαν συνήθως εσωτερικούς σχεδιαστές ή εργολάβους για να επιλέξουν σχέδια, πριν τα στελέχη διαλέξουν τα τελικά προϊόντα για να πουλήσουν. Η Naficy ήθελε να επεκτείνει το μοντέλο αυτό αφήνοντας το σχεδιασμό και την επιμέλεια στον καταναλωτή, αλλά είχε ακόμα ένα πόδι κολλημένο στην εμπειρία Web 1.0 της αγοράς προϊόντων και αποθήκευσης σε μια αποθήκη. «Ήμουν λίγο ανασφαλής», λέει. «Εγώ αμφισβήτησα τον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι ήμουν ίσως λίγο τρελή που θέλησα να βάλω το σχεδιασμό στο crowdsource». Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας της επικεντρώθηκε στην εξεύρεση προμηθευτών και την αγορά εμπορευμάτων, η Naficy αφιέρωσε χρήματα για να μισθώσει έναν μηχανικό για να κατασκευάσει τους διαγωνισμούς σχεδίου που έγιναν οι πυρήνες της εταιρείας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για τη σύνδεση των σχεδιαστών και του κοινού, δημιουργεί μια προστασία γύρω από τις επιχειρήσεις της Minted, λέει ο Bill Gurley, ένας συνεργάτης του Benchmark που έχει επενδύσει στην Minted. “Είναι πιο δημοκρατικοποιημένο και ξεφεύγει από τη μεροληψία που θα μπορούσε εύκολα να αναδυθεί με μια εσωτερική ομάδα”.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το προϊόν που κερδίζει τις περισσότερες ψήφους κερδίζει, λέει ο Michael Mader, ο οποίος είναι και ο σύζυγος της Naficy και ο αντιπρόεδρος της Minted για την ανάλυση και το crowdsourcing. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία εξετάζει ποια σχέδια έγιναν best sellers και προσδιορίζει ποιοι ψηφοφόροι είχαν την ικανότητα για να επιλέξουν. Η Minted δεν θέλει τον ίδιο ψηφοφόρο να επιστρέφει ξανά και ξανά. Με την αναγνώριση χαρακτηριστικών, όπως μια μαμά που ζει σε μια παράκτια πόλη ή μια single millenial, η τεχνολογία της εταιρείας μπορεί να χτίσει τα προφίλ των ψηφοφόρων των οποίων η προτίμηση είναι πιο πιθανό να μεταφραστεί σε πωλήσεις. “Οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να επιλέγουν τις κάρτες διακοπών σε σχέση με τους ανθρώπους που ξέρουν πώς να επιλέξουν την τέχνη σε σχέση με τους ανθρώπους που ξέρουν πώς να διαλέξουν γαμήλιες προσκλήσεις – είναι διαφορετικές”, λέει ο Mader.

Για τη Naficy, το μοντέλο λειτουργεί σχεδόν πάρα πολύ καλά. Καθώς οι διαγωνισμοί προσελκύουν περισσότερους σχεδιαστές, η εταιρεία επεκτείνεται πέρα ​​από το Minted.com και σε φυσικές λιανικές και άλλες μάρκες για να βρει νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσει περισσότερα από τα σχέδια (και νέες πηγές εισοδήματος για τους καλλιτέχνες της, επίσης). “Το περιεχόμενο έχει γίνει πάρα πολύ. Είμαστε θύμα της δικής μας επιτυχίας “, λέει η Naficy.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα νέο εμπορικό σήμα, το Pippa, για να πουλήσει σχέδια σε χαμηλότερη τιμή, επεκτείνοντας την τυπική πελατεία της Minted για να ανταγωνιστεί πιο άμεσα με το Shutterfly. Φέτος, λέει η Naficy, μια εταιρεία οικιακών προϊόντων θα χρησιμοποιήσει σχέδια από την Minted στις ετικέτες της, μία από τις πρώτες εταιρικές σχέσεις αδειοδότησης. Είναι επίσης σε συνομιλίες με άλλους εμπόρους λιανικής πώλησης σχετικά με την πώληση μοντέλων που θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα αντικείμενα, από τα ρούχα μέχρι τα οικιακά προϊόντα. Αλλά η Naficy σχεδιάζει τη γραμμή σε αυτό που μοιάζει μια φυσική τάση επέκτασης-πρόβλεψης και την πώληση αυτών των δεδομένων στους εμπόρους.

Καθώς η Naficy κοιτάζει τις νικητήριες συμμετοχές από έναν πρόσφατο διαγωνισμό σχεδίου, αναγνωρίζει με ενθουσιασμό ότι οι άνθρωποι αρχίζουν τελικά να προσθέτουν και πάλι λευκό περίγραμμα στις φωτογραφίες, αντί για την τρέχουσα τάση εμφάνισης των τελευταίων επτά ετών με φωτογραφίες πλήρους μεγέθους που καλύπτουν ολόκληρη την κάρτα. “Το βαρέθηκα αυτό τόσο πολύ. Περίμενα υπομονετικά για χρόνια», λέει. Όμως, η διαδικασία κατάταξης της Minted, της είπε να αγνοήσει τις δικές της προτιμήσεις και να κάνει υπομονή: Όσο κι αν ήταν έτοιμη να προχωρήσει, οι άνθρωποι ακόμα ήθελαν να πληρώνουν χρήματα για φωτογραφίες πλήρους μεγέθους.

“Ο καταναλωτής θέλει κάτι. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να βάλετε την άποψή σας σε δεύτερη μοίρα. ”

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.