18 Μάι 2024
READING

CAMP New York | Μια οικογενειακή εμπειρία λιανικής

5 MIN READ

CAMP New York | Μια οικογενειακή εμπειρία λιανικής

CAMP New York | Μια οικογενειακή εμπειρία λιανικής
Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να είναι παιδιά και οι ενήλικες μπορούν να ξαναζήσουν τα χρόνια της νιότης σε μια πραγματική οικογενειακή εμπειρία. Αυτό είναι CAMP. Ξεκίνησε από τον Ben Kaufman, τον Chief Commerce Officer της Buzzfeed και τη σύζυγό του Nikki Kaufman, η εμπειρία που αποσκοπεί να δημιουργήσει ένα χώρο όπου το παιχνίδι και η περιπέτεια ζωντανεύουν.

Άνοιξε το Δεκέμβριο του 2018, ο χώρος των 3.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Flatiron του Μανχάταν είναι ένας χώρος όπου το λιανικό εμπόριο και η ψυχαγωγία συνυπάρχουν. Οι πελάτες γνωστοί και ως Campers εισέρχονται στο χώρο μέσω της καντίνας. Με μια γενική αίσθηση καταστήματος της γειτονιάς, η Canteen προσφέρει όλους τους θησαυρούς της παλιάς σχολής και τα δημοφιλή εμπορικά σήματα όπως το Kids Made Modern και το Rockets of Awesome για την επόμενη γενιά παιδιών. Στρατηγικά τοποθετημένα στο επίπεδο των ματιών, τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν τα ράφια και να ρίξουν μια ματιά στα συρτάρια. Εκεί βρίσκονται όλα όσα θα χρειαστείτε για να εξοπλίσετε το παιδί σας για την τέλεια περιπέτεια. Για να μην αισθανθείτε ότι είστε στην απ’έξω, όμως, τα προϊόντα όπως τα κεριά Homesick με μυρωδιές της φωτιάς, των βιβλία και της κουζίνα της γιαγιάς, φέρνουν το στοιχείο της νοσταλγίας στους αγοραστές.

Ποιο γενικό κατάστημα θα ήταν πλήρες χωρίς κάποια γλυκά; Συνεργαζόμενο με την ιδρυτή του Milk Bar της Νέας Υόρκης, Christina Tosi, το Camp έχει δημιουργήσει ένα μέρος απόλαυσης. Εκτός από την πώληση των χαρακτηριστικών ειδών αρτοποιίας της μάρκας όπως τα Crack Pies και B’day Truffles, το Milk Bar έχει σχεδιάσει μερικές αποκλειστικότητες όπως ένα επιδόρπιο παγωτού με ψημένα marshmallows και τριμμένο μπισκότο. Ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν τις πλούσιες σε γεύση σοκολάτες τους, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν με τη σειρά τους την αγαπημένη τους καφεΐνη στο Counter Culture καφέ.

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εκεί. Μέσα σε αυτό που μοιάζει με μία συνηθισμένη βιβλιοθήκη βρίσκεται στην πραγματικότητα μια μυστική πόρτα – ένα μαγικό μονοπάτι όπου η διασκέδαση συμβαίνει πραγματικά – το Base Camp. Εμπνευσμένοι από ένα νοσταλγικό καλοκαιρινό στρατόπεδο της Νέας Αγγλίας, οι κανόνες είναι απλοί: να διασκεδάσουν, να είναι προσεκτικοί, να μην είναι κακοί, να γίνουν φίλοι και να ακολουθούν τους κανόνες ,αυτό ισχύει και για τους γονείς. Ο χάρτης του χώρου βοηθά τους επισκέπτες να προσανατολιστούν σε όλα αυτά που έχει να προσφέρει το Base Camp και να επιλέξουν τη διαδρομή τους για το παιχνίδι.

Ξεκινώντας από την πλαγιά του Camper, ένα παλιό βαγόνι με καθίσματα και έναν προσομοιωτή οδοστρώματος επιστρέφει στις παλιές μέρες και προσφέρει την τέλεια φωτογραφία. Από εκεί τα παιδιά μπορούν να μεταβούν στο  Sports Field για να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στη μπάλα, στη συνέχεια να κατευθυνθούν γύρω από το The Lake και να διασκεδάσουν χωρίς καν να χρειάζεται να βουτήξουν. Μια ξύλινη αποβάθρα παίζει μουσικές νότες και δημιουργεί κυματισμούς σε μια εικονική λίμνη.

Ενώ δεν υπάρχουν πραγματικές διανυκτερεύσεις, το Base Camp δεν θα ήταν πλήρες χωρίς κουκέτες. Αυτές οι καμπίνες είναι εντελώς παραδοσιακές. Μπείτε μέσα για να ανακαλύψετε ένα χώρο ανάπαυσης, αλλά και μια αφθονία περιπέτειας. Συρθείτε από τη μια κουκέτα στην άλλη για να βρείτε την αίθουσα χορού, μια καμπίνα με θέμα την ντισκοτέκ με τοίχους από παγιέτες και μια τεράστια πίστα χορού . Μέχρι τώρα, ο ενθουσιασμός κορυφώνεται για τα παιδιά, οπότε αυτά μπορούν να σταματήσουν στην αίθουσα Mail για να στείλουν μια καρτ-ποστάλ στη μαμά και τον μπαμπά ή τους φίλους για να δείξουν το πόσο διασκεδάζουν.

Το κοντινό WCMP Camp Radio επιτρέπει στα παιδιά και τους ενήλικες που μένουν πάντα παιδιά να μεταδώσουν τη διασκέδαση με κάποιους προσαρμοσμένους ρυθμούς. Μέχρι τότε μπορεί να έχουν πεινάσει, οπότε η κατεύθυνση προς το Mess Hall για βρώσιμες φυσαλίδες είναι μια λογική πορεία. Έτοιμη για ακόμη περισσότερη διασκέδαση, η περιοχή Arts and Crafts αφήνει τα μικρά να εγκατασταθούν λίγο και να απελευθερώσουν την δημιουργική τους ενέργεια. Ημερήσιες δραστηριότητες, όπως η δημιουργία δικών σας εμβλημάτων τιμής ή ζώων από χαρτόνι, είναι διαθέσιμες για συμμετοχή με μικρή χρέωση. Από εκεί, θα πρέπει σίγουρα να μεταβείτε στο Campitheater για να απολαύσετε μερικές από τις τακτικές εκδηλώσεις του Camp, όπως η ανάγνωση μιας ιστορίας ή ένα Baby Shark freeze dance challenge.

Και όπως οι περισσότερες εμπειρίες κατασκήνωσης είναι προσωρινές, έτσι συμβαίνει και πίσω από τη μυστική πόρτα του Camp. Κάθε 8-12 εβδομάδες το Camp αλλάζει το θέμα του. Το τωρινό, που χρηματοδοτείται από την MasterCard, διατίθεται μέχρι τον Μάρτιο. Το επόμενο θα μπορούσε να είναι μια μελέτη των ωκεανών ή η εξερεύνηση του διαστήματος. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να το ανακαλύψουμε.

Μπορεί να αναγνωρίσετε τις ομοιότητες με την άλλη περιστρεφόμενη ιδέα του Story της Νέας Υόρκης. Ο Ben έτυχε να είναι από τους πρώτους υποστηρικτές και τωρινός επενδυτής του Story και η Rachel Shetchman, ιδρυτής του Story, είναι στην πραγματικότητα επενδυτής στο Camp και στο διοικητικό συμβούλιο του. Κοινά μυαλά που δημιουργούν από κοινού.  Συζητώντας την ιδέα του Camp, η Rachel δήλωσε: “Το Story απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και οι αφηγήσεις του δεν είναι συγκεκριμένες για οικογένειες ή παιδιά. Το Camp επικεντρώνεται ειδικά στις οικογένειες. Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη για να πάνε οι οικογένειες που να προκαλούν ένα αίσθημα παιχνιδιού και χαράς, με μια μεγάλη προσφορά παιχνιδιών και το Camp είναι μια απάντηση σε αυτό. Οι άνθρωποι θέλουν μια υψηλότερη απόδοση της επένδυσης του ελεύθερου χρόνου τους. “

Το Camp καταδεικνύει μια τάση της λιανικής που παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια, όπου οι έμποροι λιανικής μειώνουν τη στατική ιδέα των καταστημάτων και υιοθετούν μια στρατηγική προγραμματισμού εκδηλώσεων στην εμπειρία του λιανικού εμπορίου. Με συνεχώς μεταβαλλόμενα θέματα, ενθαρρύνει τους πελάτες να συνεχίσουν να επιστρέφουν για περισσότερα. Αυτό που καθιστά ακόμα πιο μοναδική αυτή την έννοια είναι ότι απευθύνεται στις οικογένειες και η δημιουργία ενός χώρου όπου τα παιδιά και οι γονείς τους μπορούν να απολαύσουν μαζί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.