16 Μάι 2024
READING

Η Ikea έχει νέο λογότυπο και πιθανότατα δεν το έχετε προσέξει καν

2 MIN READ

Η Ikea έχει νέο λογότυπο και πιθανότατα δεν το έχετε προσέξει καν

Η Ikea έχει νέο λογότυπο και πιθανότατα δεν το έχετε προσέξει καν

Όταν κανείς δεν κοιτούσε, η Ikea, ο μεγαλύτερος έμπορος επίπλων στον κόσμο, έβγαλε ένα νέο λογότυπο.

Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί με γυμνό μάτι. Στην πραγματικότητα, πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη μέχρι που την εντόπισε το Brand New. Η ανανεωμένη έκδοση σχεδιάστηκε από το πρακτορείο Seventy Agency της Στοκχόλμης, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η Ikea ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το νέο της λογότυπο νωρίτερα αυτό το έτος και η “εφαρμογή θα διαρκέσει για τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες”.

Το λογότυπο εξακολουθεί να γράφει Ikea, με κεφαλαία, χοντρά γράμματα με το οικείο κίτρινο οβάλ πίσω τους. Λοιπόν, τι νέο υπάρχει τελικά?

Η αναλογία διαστάσεων του ενημερωμένου λογότυπου έχει μειωθεί, ώστε να φαίνεται λιγότερο τεντωμένο, σαν ένα παλιό φιλμ CinemaScope που μεταφέρεται στην τηλεόραση. Οι μικροσκοπικές πατούρες που κάθονται στις γωνίες κάθε γράμματος εμφανίζονται πιο λείες. Και ο κενός χώρος μέσα σε κάθε γράμμα έχει αυξηθεί για να το κάνει πιο ευανάγνωστο – απλά κοιτάξτε το κενό στο “A” για να καταλάβετε τη μικρή, αλλά δραματική αλλαγή.

Οι αλλαγές καθιστούν το λογότυπο πολύ πιο σαφές όταν συρρικνωθεί, όπως στο site της εταιρείας ή στο smartphone σας. Η Ikea σκέφτεται έξω ​​από το μεγάλο μπλε κουτί και συνεχίζει την προώθηση της στις ψηφιακές πωλήσεις, γεγονός που κάνει το ελαφρύ πείραγμα του λογοτύπου μια έξυπνη κίνηση. Με απλά λόγια, θα λειτουργεί καλύτερα στις οθόνες, χωρίς να θυσιάζεται η ισχυρή ταυτότητα της Ikea.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.