16 Μάι 2024
READING

Το Amazon Go ανοίγει για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και θα δέχεται και μετρητά

3 MIN READ

Το Amazon Go ανοίγει για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και θα δέχεται και μετρητά

Το Amazon Go ανοίγει για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και θα δέχεται και μετρητά

Η Amazon ανοίγει επιτέλους κατάστημα χωρίς ταμείο στη Νέα Υόρκη. Και θα είναι επίσης η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος καταστήματος, που ονομάζεται Amazon Go, δέχεται μετρητά.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι το Amazon Go ανοίγει στο κοινό αυτή την εβδομάδα στο Brookfield Place στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο δεύτερο επίπεδο του κλειστού εμπορικού κέντρου.

Το κατάστημα των περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων καθιστά αυτό το δωδέκατο Amazon Go που ανοίγει στις ΗΠΑ. Ωστόσο, είναι το πρώτο στη Νέα Υόρκη, ενώ τα περισσότερα από τα άλλα καλύπτουν τη Δυτική Ακτή, συμπεριλαμβανομένου του Seattle και του San Φρανσίσκο.

Η Amazon, έχοντας αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις από τους ανθρώπους που λένε ότι τα καταστήματα χωρίς ταμεία καλλιεργούν διακρίσεις έναντι εκείνων χωρίς τραπεζικές καταθέσεις, τώρα θα αρχίσει να δέχεται μετρητά σε αυτή τη θέση της Νέας Υόρκης.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμα ταμειακές μηχανές στο κατάστημα, οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα ή κέρματα, με έναν υπάλληλο καταστήματος να έρχεται σε αυτούς με μια κινητή συσκευή για να τους βοηθήσει να τσεκάρουν και να πληρώσουν, ανέφερε η εταιρεία. Διαφορετικά, οι αγοραστές του Amazon Go μπορούν απλώς να περνούν τον έλεγχο του καταστήματος, σαρώνοντας την εφαρμογή του Amazon, για να ψωνίσουν.

Δεδομένου ότι η τροφοδοσία σε εκείνους που δεν έχουν πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς έχει γίνει ένα μεγαλύτερο θέμα συζήτησης, η Φιλαδέλφεια ήταν η πρώτη πόλη που απαγόρευσε τα καταστήματα χωρίς μετρητά νωρίτερα αυτό το έτος. Το Νιου Τζέρσεϋ πέρασε και εκείνο μία σχετική απαγόρευση. Και παρόμοιοι νόμοι εξακολουθούν να εξετάζονται για τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Το νέο κατάστημα στη Νέα Υόρκη, όπως και οι άλλες τοποθεσίες του Amazon Go, θα προσφέρει επιλογές φαγητού για όλη την ημέρα που θα τροφοδοτεί τους ανθρώπους που βιάζονται και θέλουν κάτι για το δρόμο. Επίσης, θα πωλεί κιτ φαγητού της Amazon.

Το Brookfield Place στη Νέα Υόρκη περιβάλλεται κυρίως από χώρους γραφείων, δίπλα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μανχάταν. Τείνει να προσελκύει τεράστιο πλήθος για μεσημεριανό γεύμα στην αίθουσα φαγητού υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει ένα οπωροπωλείο εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα.

Υπάρχει επίσης ένα γυμναστήριο Equinox και ένας αριθμός online διαδικτυακών εμπόρων, συμπεριλαμβανομένων των Untuckit, Rhone και b&ta που έχουν ανοίξει τα καταστήματα εκεί. Το γυναικείο κατάστημα Saks Fifth Avenue έκλεισε πρόσφατα στο Brookfield Place, για να αντικατασταθεί από ένα συγκρότημα συνεργασίας.

Έχει αναφερθεί ότι η Amazon εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει έως και 3.000 καταστήματα χωρίς ταμείο μέχρι το 2021. Η Amazon δεν σχολίασε πότε οι άλλες τοποθεσίες της που ήδη λειτουργούν θα αρχίσουν να δέχονται μετρητά, αν και εφόσον συμβεί αυτό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.