17 Μάι 2024
READING

Σημαντική αλλαγή για την επόμενη γενιά οθονών του Apple Watch

3 MIN READ

Σημαντική αλλαγή για την επόμενη γενιά οθονών του Apple Watch

Σημαντική αλλαγή για την επόμενη γενιά οθονών του Apple Watch

Είναι λίγο πρόωρο να κάνουμε τίποτα περισσότερο από εικασίες σχετικά με τα βασικά σημεία πώλησης και τα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά της Apple Watch Series 5 που αναμένεται κάποια στιγμή το φθινόπωρο.

Αλλά σίγουρα δεν είναι πολύ νωρίς για τον κατασκευαστή της πιο δημοφιλούς οικογένειας smartwatch στον κόσμο να μαζέψει τους προμηθευτές εξαρτημάτων και να σχεδιάσει κάποια γενικά σχέδια παραγωγής.

Ενώ αυτά σπάνια δημοσιοποιούνται, μπορούμε συνήθως να στηριχθούμε στις εσωτερικές πηγές και αξιόλογους οργανισμούς ειδήσεων όπως το Reuters. Αυτοί οι πληροφοριοδότες ισχυρίζονται ότι η Apple έχει φτάσει σε συμφωνία με την Japan Display, γεγονός που δηλώνει μια σημαντική εξέλιξη για τον κατασκευαστή οθόνης.

Η εταιρεία, η οποία αποτελεί μακροπρόθεσμο συνεργάτη της Apple, θα πρέπει να ξεκινήσει την προμήθεια πάνελ OLED για τη σειρά Apple Watch σε κάποιο σημείο αργότερα αυτό το έτος.

Παρόλο που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με την οθόνη Apple Watch Series 4, ο ανταγωνισμός της αλυσίδας εφοδιασμού είναι πάντα καλός, γενικά, οδηγώντας την πρόοδο και την καινοτομία προς τα εμπρός με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό, τι όταν μια εταιρεία κατέχει μονοπώλιο σε ένα ή περισσότερα βασικά στοιχεία.

Αν δεν μιλάμε για τη Samsung, η οποία κατάφερε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα πάνελ OLED των iPhone X, XS και XS Max διατηρώντας παράλληλα ένα εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο ποιότητας και απόδοσης.

Παρεμπιπτόντως, μπορεί να εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι η Samsung δεν εμπλέκεται στην παραγωγή της μικρής αλλά αιχμηρής οθόνης OLED των Apple Watch Series 4. Αυτή είναι στην πραγματικότητα επιχείρηση της LG, η οποία σύντομα αναμένεται να τη μοιραστεί με την Japan Display. Εάν και όποτε συμβεί αυτό, ο λογαριασμός για τα υλικά της Apple θα μπορούσε να μειωθεί, καθώς ο αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών έχει την τάση να επηρεάζει τις τιμές των εξαρτημάτων.

Με άλλα λόγια, η LG ενδέχεται να χρεώνει λιγότερα για τις οθόνες Apple Watch Series 5 από αυτές του προκατόχου της, καθώς η Japan Display μπαίνει στο παιχνίδι προμήθειας OLED. Αυτή η εταιρεία, η οποία γεννήθηκε ως κοινοπραξία τεχνολογίας LCD της Sony, της Toshiba και της Hitachi, συνειδητοποίησε το πλήρες δυναμικό των πάνελ OLED (οργανικής φωτεινής εκπομπής), λίγο αργά, παραμένοντας επικεντρωμένη στις οθόνες υγρών κρυστάλλων. Ενώ τα οικονομικά προβλήματα της Japan Display δεν έχουν τελειώσει, οποιαδήποτε συνεργασία OLED με την Apple θα προσφέρει ευπρόσδεκτη ώθηση σε ένα νεοσύστατο επιχειρηματικό τμήμα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τα μελλοντικά iPhones

Εν ολίγοις, όχι πολλά. Εξάλλου, πήρε στην LG πολύ καιρό για να αρχίσει να παρέχει ένα μικρό αριθμό οθονών iPhone OLED. Εν τω μεταξύ, τα δύο iPhones του 2019 και τα τρία του  2020 με OLED οθόνες αναμένεται να χρησιμοποιούν κυρίως οθόνες της Samsung. Αυτό συμβαίνει προφανώς επειδή ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στον κόσμο κατασκευάζει τα πιο εξελιγμένα πάνελ της αγοράς, έτη φωτός μπροστά από τις εναλλακτικές λύσεις της LG ή της Japan Display.

Ως εκ τούτου, όσο κι αν η Apple επιθυμούσε να διαφοροποιήσει περαιτέρω την αλυσίδα εφοδιασμού του iPhone και να μειώσει την εξάρτηση της εταιρείας από την κορεατική εταιρεία, η ποιότητα της Samsung δεν αξίζει εκπτώσεις. Βασικά, αν η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μιας χαμηλότερης ποιότητας και χαμηλότερου κόστους έκδοση OLED iPhone στο εγγύς μέλλον, η Japan Display θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι.

Το ίδιο ισχύει και για την LG, παρόλο που ο backup προμηθευτής θα μπορούσε να κερδίσει ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο παραγγελιών iPhone OLED το 2019 και το 2020, αντισταθμίζοντας τις απώλειες του Apple Watch που προκάλεσαν οι πρόσφατα αναφερθείσες “ανακοινώσεις” της Japan Display.

Θεωρητικά, όλες αυτές οι πιθανές αλλαγές και μετατοπίσεις προμηθευτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλότερες τιμές λιανικής για τις μελλοντικές γενιές Apple Watch και iPhone, αλλά γνωρίζοντας πως λειτουργεί συνήθως ο γίγαντας τεχνολογίας με έδρα το Cupertino, καλύτερα να μην περιμένουμε με αγωνία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.