16 Μάι 2024
READING

Ποιος κερδίζει τον αγώνα αναζήτησης αγορών; Το Amazon ή το Google;

2 MIN READ

Ποιος κερδίζει τον αγώνα αναζήτησης αγορών; Το Amazon ή το Google;

Ποιος κερδίζει τον αγώνα αναζήτησης αγορών; Το Amazon ή το Google;

Η Google είναι συνήθως ο πρώτος προορισμός για τους αγοραστές που αναζητούν έμπνευση με 32% ή για όσους ξεκινούν το ταξίδι αγορών τους προς ένα συγκεκριμένο προϊόν με 31%, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Episerver.

Υπήρξαν συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν η Google ή το Amazon προτιμόνται για τις αναζητήσεις προϊόντων, με μερικές μελέτες να δείχνουν ότι η Amazon ξεπέρασε την Google τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα του Episerver δηλώνει ότι το Amazon ανταγωνίζεται το Google όταν πρόκειται για αγοραστές που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια αγορά, με το 28% να επιλέγει το online marketplace ως την πρώτη στάση για αγορές. Οι αγοραστές είναι λιγότερο διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν το Amazon ως προορισμό για έμπνευση. Μόνο το 23% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι επισκέπτονται πρώτα τον ιστότοπο αν πρόκειται απλώς για περιήγηση.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μόνο το 20% των online καταναλωτών δηλώνει ότι όλες οι ηλεκτρονικές αγορές τους έχουν προκαθοριστεί ,55% απάντησαν ότι πολλές είναι προγραμματισμένες, το 22% είπε λίγες και μόνο το 2% δήλωσε καμία.

Η παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι οι αγοραστές που επισκέπτονται άλλους χώρους marketing, ιστοσελίδες λιανικής πώλησης/ brands και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε πολύ μικρότερο βαθμό τόσο για προγραμματισμένες όσο και για μη προγραμματισμένες αγορές.

Τα φωνητικά ψώνια, τα οποία διατίθενται από συσκευές του Amazon και του Google, κερδίζουν σταδιακά δημοτικότητα. Σύμφωνα με τη μελέτη:

  • Το 22% τοις εκατό των ερωτηθέντων χρησιμοποίησε συσκευές φωνής για έρευνα πολλές φορές το μήνα, από ότι 12% πέρυσι.

  • Το 17% κάνει πολλαπλές φωνητικές αγορές μηνιαία ή πιο συχνά, σε σύγκριση με 11% πέρυσι.

Τα κορυφαία εμπόδια που εμποδίζουν τους ηλεκτρονικούς αγοραστές να κάνουν περισσότερες αγορές μέσω συσκευών με δυνατότητα φωνής ήταν: 43% έλλειψη χαρακτηριστικών ασφαλείας, 35% έλλειψη εικόνων προϊόντων, 33% δυσκολία σύγκρισης προϊόντων, 31% δυσκολία στην έρευνα προϊόντων, 26% έλλειψη πληροφοριών για το προϊόν μέσω φωνής και 24% έλλειψη επιλογών πληρωμής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.