27 Ιούλ 2024
READING

Rolls-Royce: η ανανέωση μάρκας για μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικής τεχνολογίας στον κόσμο.

4 MIN READ

Rolls-Royce: η ανανέωση μάρκας για μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικής τεχνολογίας στον κόσμο.

Rolls-Royce: η ανανέωση μάρκας για μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικής τεχνολογίας στον κόσμο.

Η Pentagram ανανέωσε την ταυτότητα της μάρκας για μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα των μηχανικών και βιομηχανικών τεχνολογιών, τη Rolls-Royce. Το αποτέλεσμα αναζωογονεί το εμπορικό σήμα και βελτιστοποιεί την απόδοσή του σε όλες τις πλατφόρμες φέρνοντας οπτική συνέχεια σε γεωγραφικές περιοχές και επιχειρηματικά κανάλια.

Η Rolls-Royce είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογίες αιχμής που παρέχουν τις πιο καθαρές, ασφαλέστερες και πιο ανταγωνιστικές λύσεις για να καλύψουν τις ζωτικές ανάγκες του πλανήτη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Charles Rolls και τον Henry Royce το 1906, μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία στην οποία το ζευγάρι ανέπτυξε πωλώντας αυτοκίνητα.

Ενώ η επιχείρηση αυτοκινήτων διαχωρίστηκε στη συνέχεια το 1973, η Rolls-Royce παραμένει ένα από τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο στον τομέα της μηχανικής, της καινοτομίας στην πολιτική και αμυντική αεροδιαστημική, τα συστήματα ισχύος και την πυρηνική τεχνολογία.

Η Pentagram συνεργάστηκε στενά με την ηγεσία της Rolls-Royce για να αναπτύξει μια στρατηγική μάρκας, έναν ψηφιακό τόνο φωνής και μια ανανεωμένη οπτική ταυτότητα που παρουσιάζει τη Rolls-Royce τόσο ως επικεφαλής της κατηγορίας όσο και ως καινοτόμο.

Η ανανέωση προσφέρει απλότητα και σαφήνεια, με αυξημένη έμφαση στις ψηφιακές εφαρμογές και σε όλο και περισσότερο διεθνές ακροατήριο. Παρ ‘όλα αυτά, διατηρεί και ενισχύει την λαμπρή κληρονομιά της εταιρείας και είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Rolls-Royce.

Η πρόκληση για τους σχεδιαστές ήταν η τελειοποίηση της μάρκας για τον ψηφιακό κόσμο μικρού μεγέθους, όπου μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια οπτική επίδραση με λεπτομερή σημάδια.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν τη μετάβαση σε κινητές και κοινωνικές πλατφόρμες και τεχνολογίες ψηφιακού εμπορίου.

Ταυτόχρονα, η επωνυμία έπρεπε να είναι αποτελεσματική στον φυσικό κόσμο, όπου οι ταυτότητες έρχονται στη ζωή σε μεγάλης κλίμακας, περιβαλλοντικές εφαρμογές.

Το έργο ενημερώνεται από μια πρόσφατα καθορισμένη στρατηγική μάρκας, η οποία αναπτύχθηκε από την Pentagram για να φέρει τη συνεκτικότητα, τη σαφήνεια και την ευελιξία στη Rolls-Royce και την πλήρη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών της.

Αυτό επικεντρώνεται γύρω από ένα συνοπτικό όραμα μάρκας που ενεργεί ως μια δήλωση του σκοπού για την εταιρεία: Πρωτοπορώντας στη δύναμη που έχει σημασία. Έχει εισαχθεί μια πλούσια συλλογή από στοιχεία μάρκας, όπως ανανεωμένο σήμα και ετικέτα, νέες παλέτες χρωμάτων, προσαρμοσμένο τυπογραφικό κείμενο και μια νέα προσέγγιση στα εικονίδια, τα γραφικά και τα motion graphics.

Διατηρώντας το εμβληματικό διπλό ‘R’ που είναι συνώνυμο με το Rolls-Royce, η Pentagram απλοποίησε το σήμα της εταιρείας αφαιρώντας το εξωτερικό λεκτικό σήμα.

Ενώ η σύνθεση του διακριτικού έχει διατηρηθεί στη θέση του, το Pentagram επανασχεδίασε τα γράμματα και τις λεπτομέρειες του εγγενώς περίπλοκου λογότυπου, για να το κάνει με τολμηρό και καθαρό τρόπο που λειτουργεί τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρή κλίμακα.

Η εικονογραφία προέρχεται από τη γεωμετρία του διπλού «R», που βασίζεται σε ένα μια συνέπεια 114 ετών της μάρκας. Σε όλο το branding, η χρήση του λευκού χώρου επιτρέπει στα στοιχεία να αναπνέουν και βοηθά το εμπορικό σήμα να δείχνει ανοικτό και προσβάσιμο.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ευέλικτο σύστημα της νέας μάρκας που περιλαμβάνει ζωντανές και τολμηρές χρωματικές παλέτες, αυθεντική φωτογραφία, μοντέρνα εικονογραφία και ειδικά επιλεγμένη custom γραμματοσειρά από το Colophon Foundry, την Rolls-Royce Pioneer.

Η Rolls-Royce Pioneer είναι μια οικογένεια γραμματοσειράς sans-serif με πέντε βάρη και οκτώ τύπους, αποτελούμενη από αναλογικά και συμπυκνωμένα γράμματα.

Παίρνει στοιχεία από τις εκλεπτυσμένες καλλιγραφικές ιδιότητες της humanist-sans, ενώ παραπέμπει στο βιομηχανικό παρελθόν των γραμματοσειρών sans-serif.

Για τα αναλογικά βάρη, η λεπτή κίνηση του εκτεινόμενου διαγώνιου σκέλους του R παίρνει στοιχεία από τις μορφές των γραμμάτων «R» που βρίσκονται στο σήμα Rolls-Royce.

Η Pentagram ανέθεσε στην φωτογράφο Jane Stockdale να απαθανατίσει τις δραστηριότητες της Rolls-Royce σε πέντε χώρες. Η φωτογραφία αποφεύγει τις στατικές και ρεαλιστικές λήψεις, ευνοώντας την αυθεντική σύνθεση, με έντονη εστίαση στη συλλογή ιστοριών που βασίζονται σε ανθρώπους από όλες τις γωνιές της επιχείρησης Rolls-Royce: συμπεριλαμβανομένων γραφείων, εργοστασίων, εκπαιδευτικών κέντρων και κοινοτικών προγραμμάτων προβολής.

Το αποτέλεσμα είναι ένα βελτιωμένο οικοσύστημα μάρκας που αναζωογονεί την οπτική ταυτότητα της Rolls-Royce, βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις της σε ψηφιακές πλατφόρμες και περιβαλλοντικές εφαρμογές.

Η Rolls-Royce ξεκίνησε την ανανέωση της ταυτότητας της μάρκας στο αεροδρόμιο Farnborough το 2018.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.