27 Ιούλ 2024
READING

Η νέα πειραματική συλλογή της Ikea δεν μοιάζει με τα έπιπλα που ξέρουμε

3 MIN READ

Η νέα πειραματική συλλογή της Ikea δεν μοιάζει με τα έπιπλα που ξέρουμε

Η νέα πειραματική συλλογή της Ikea δεν μοιάζει με τα έπιπλα που ξέρουμε

Το 2018, η Ikea ανήγγειλε σχέδια για εκτύπωση μιας 3D καρέκλας σε μια συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα Area Academy και την εταιρεία 3D Unyq.

Προς το παρόν, η καρέκλα εξακολουθεί να είναι απλώς μια ιδέα, αλλά οι Ikea και Unyq μόλις ανακοίνωσαν ένα τρίπτυχο νέων εργονομικών προϊόντων εξοπλισμού που προσανατολίζονται προς τα 2,2 δισεκατομμύρια gamers παγκοσμίως που παίζουν κατ ‘εκτίμηση 14 δισεκατομμύρια ώρες βιντεοπαιχνιδιών κάθε εβδομάδα στην περισσότερο από 130 δισεκατομμύρια δολάρια βιομηχανία gaming.



Αναμένονται μέσα στο 2020, και μόνο μέσω μιας επερχόμενης εφαρμογής smartphone Ikea / Unyq (η οποία είναι διαφορετική από την επερχόμενη εφαρμογή που θα κυκλοφορήσει μόνη της η Ikea), δεν μοιάζουν με τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό που γνωρίζουμε για την Ikea.

Αντ ‘αυτού, είναι εξαιρετικά βιομηχανικά, με μαύρες δομές που φαίνονται γεννημένες από ένα πρόγραμμα AutoCAD. Η ανατροπή είναι ότι ο σχεδιασμός είναι εξατομικευμένος στο σώμα σας.

Το πρώτο προϊόν είναι μια βιομετρική στήριξη καρπού, ή ουσιαστικά μια χειροπέδα που στέκεται επάνω στο γραφείο σας.

Μπορείτε να σύρετε το χέρι σας μέσα της και θα κρατήσει τον καρπό σας στο σωστό ύψος σε σχέση με το πληκτρολόγιό σας για να αποφύγετε τραυματισμούς.

Το δεύτερο είναι ένα σύνολο εξαεριζόμενων κουμπιών που κάθεται επάνω στο πληκτρολόγιό σας και υπόσχονται να «κάνουν το πληκτρολόγιο να μοιάζει σαν φυσική προέκταση των δακτύλων των παικτών».

Και τέλος, υπάρχει αυτό που περιγράφεται ως ποντίκι “bungee”. Μοιάζει με ένα μικρό φωτιστικό γραφείου, αλλά δεν υπάρχει φως. Αντ ‘αυτού, κρατά το κορδόνι του ποντικιού στη θέση του για να αποφευχθεί το μπέρδεμά του και άλλα ατυχήματα κατά την κορύφωση μιας μάχης.



Κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν είναι πραγματικά καινούριο στην ευρύτερη κατηγορία των εργαλείων. Οι υποστηρίξεις καρπών, οι αντικαταστάσεις των πλήκτρων πληκτρολογίου και τα bungees ποντικιών είναι όλα καθιερωμένα προϊόντα για τους κατασκευαστές εξαρτημάτων PC.

Ο σχεδιασμός της χειροπέδας Ikea και Unyq είναι μοναδικός καθώς περιτυλίγεται γύρω από έναν καρπό, ενώ τα πιο γνωστά υποστηρίγματα είναι τα μαξιλάρια gel που απλώς ακουμπά κανείς το χέρι του.


Η διαφορά είναι ότι είναι προσαρμόσιμα. Ένα στήριγμα καρπού από τη Logitech, τη Razer ή την Belkin είναι ένα εξάρτημα ενός μεγέθους που ταιριάζει σε όλους.

Η Ikea και η Unyq υπόσχονται να κατασκευάσουν εξοπλισμό παιχνιδιών ειδικά για τις προδιαγραφές του σώματός σας. Η εφαρμογή smartphone θα χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου για να σαρώσει το χέρι και τον καρπό για τη δημιουργία της εξατομικευμένης χειροπέδας.

Εν τω μεταξύ, τα bungee και το πληκτρολόγιο θα έχουν όλα τα είδη των επιλογών εξατομίκευσης μέσα στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της κλίσης, της απαλότητας και της υφής τους.



Η εξατομίκευση των αξεσουάρ gaming είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσουν οι Ikea και Unyq. Γιατί; Οι παίκτες είναι διαβόητοι για την πρώιμη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, αναζητώντας τις τελευταίες αυτές τεχνολογίες για να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα ή να βελτιώσουν την εμπειρία τους στο παιχνίδι.

Και για την Ikea, είναι πολύ πιο εύκολο να εκτυπώσει  μια 3D μικρή χειροπέδα στο σχήμα του καρπού απ ‘ό, τι μια μεγάλη καρέκλα προσαρμοσμένη στον εκάστοτε σωματότυπο.



Αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Ikea και της Unyq, η οποία θα επεκταθεί πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια. Η μελέτη του πώς να σαρώνετε μέρη του σώματός σας και να εξατομικεύετε τα προϊόντα σας είναι μια πρόκληση σχεδίασης που αξίζει την προσοχή της Ikea.

Γιατί αν η Ikea μπορεί να καταλάβει πώς να κλιμακώσει την προσαρμογή και την παραγωγή εξειδικευμένων εργονομικών προϊόντων στον κόσμο, θα μπορούσε να αλλάξει τη φύση όχι μόνο του παιχνιδιού, αλλά και του εσωτερικού σχεδιασμού όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.