16 Μάι 2024
READING

Η Νέα Υόρκη αποδεικνύει ότι το Amazon Go λειτουργεί

3 MIN READ

Η Νέα Υόρκη αποδεικνύει ότι το Amazon Go λειτουργεί

Η Νέα Υόρκη αποδεικνύει ότι το Amazon Go λειτουργεί

Ο Rus Loeffler, ένας 26χρονος που ζει στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε τη Brookfield Place στο κέντρο του Μανχάταν με έναν φίλο όπου αποφάσισε να δει το κατάστημα Amazon Go εκεί για πρώτη φορά για να δει αν το concept μοιάζει με αυτά που υπόσχεται η διαφημιστική του καμπάνια.

“Είμαι εντυπωσιασμένος”, δήλωσε ο Loeffler. “Λειτουργεί πολύ καλά. Το concept μοιάζει να μπορεί να φέρει πολλά χρήματα. Νομίζω ότι έχει πολλές δυνατότητες.”

Δεν μπορούσε να περιμένει να μοιραστεί τον ενθουσιασμό του με τους φίλους της: ανέβασε ένα γρήγορο βίντεο που τράβηξε μέσα από το κατάστημα.

Θα είναι δημοφιλές “ειδικά για ανθρώπους της εποχής μου, τους millennials, που ακούνε τη μουσική τους” στα ακουστικά, μου είπε.

“Αν θέλω να είμαι αντικοινωνικός, αλλά μπορώ απλά να πάω να ψωνίσω και να φύγω χωρίς να μιλήσω σε κανένα. Πηγαίνω στο πλήρες Whole Foods της Amazon  και πρέπει να περιμένω στην ουρά για 15 λεπτά, ενώ εδώ απλά βγαίνω έξω”.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά το άνοιγμα του πρώτου Amazon Go, το πρώτο του Amazon Go χωρίς ταμείο, στην πατρίδα του στο Σιάτλ, με τεχνολογίες παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, το feedback των καταναλωτών από την είσοδό τους στο Amazon Go στη Νέα Υόρκη τον Μάιο φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πραγματική όρεξη για το concept, το οποίο έχει επεκταθεί και στο Σαν Φρανσίσκο και στο Σικάγο.

Μια τακτική ροή αγοραστών, που αριθμούσε περίπου 50 σε μόλις 15 λεπτά , σάρωναν τα προϊόντα τους στην ειδική εφαρμογή στο κατάστημα του Brookfield Place, παλαιότερα γνωστό ως World Financial Center και έδρα μεγάλων εταιρειών όπως η American Express και με μια ποικιλία των καταστημάτων και των εστιατορίων που προσελκύουν τουρίστες.

Στο κατάστημα του Park Avenue στο Midtown του Μανχάταν που άνοιξε μόλις αυτό το μήνα – η δεύτερη θέση της Amazon Go στη Νέα Υόρκη και η 13η συνολικά – παρατήθηκε μια παρόμοια πολυάσχολη κατάσταση.

Η τοποθεσία, προσελκύοντας πολλούς εργάτες γραφείου, προσφέρει καφέ Starbucks, σε μια πρώτη προσπάθεια της Amazon Go να προσφέρει ροφήματα εκτός της βασικής αγοράς τους.

“Καταπληκτική εμπειρία”, αναφέρει μια online κριτική του καταστήματος της Park Avenue αυτό το μήνα από έναν χρήστη που ονομάζεται Ash Patel. “Το μέλλον των αγορών.”

Ενώ υπήρχαν κάποιοι νέοι αγοραστές όπως ο Loeffler, οι περισσότεροι αγοραστές στις δύο τοποθεσίες της Νέας Υόρκης του Amazon Go φαίνονταν να είναι τακτικοί και εξοικειωμένοι με το χώρο.

Παρόλο που το Amazon Go δέχεται μετρητά και στα δύο καταστήματα, δεν φαίνεται να ζητά κανείς να τα χρησιμοποιήσει, μια παρατήρηση που επιβεβαίωσαν οι υπάλληλοι των καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon θέλει να ανοίξει 3.000 καταστήματα Amazon Go μέχρι το 2021 και λέγεται ότι εξετάζει την επέκταση του concept στο Λονδίνο, στα αεροδρόμια και στις πανεπιστημιακές σχολές.

Ο αναλυτής της RBC, Mark Mahaney, ο οποίος περιέγραψε το Amazon Go ως “παίκτη αλλαγής” για τη φυσική εμπειρία λιανικής πώλησης, δήλωσε ότι το Amazon Go θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ευκαιρία πωλήσεων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν ο τεχνολογικός γίγαντας ανοίξει 3.000 καταστήματα.

Όσον αφορά το κατά πόσο παρόμοιες τεχνολογίες θα επεκταθούν σε σούπερ μάρκετ, όπως το Whole Foods, η ουρά στο ταμείο θα είναι αναπόφευκτη τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον για αγοραστές όπως ο Loeffler, αφού η τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη να λειτουργήσει σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.