19 Μάι 2024
READING

Η Monotype ιδιοκτήτρια διάσημων γραμματοσειρών πωλείται για 825 εκ.$

3 MIN READ

Η Monotype ιδιοκτήτρια διάσημων γραμματοσειρών πωλείται για 825 εκ.$

Η Monotype ιδιοκτήτρια διάσημων γραμματοσειρών πωλείται για 825 εκ.$

Η Monotype Imaging, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο iconic γραμματοσειρές του κόσμου, πωλείται.

Η εταιρεία HGGC, που εδρεύει στην Καλιφόρνια σχεδιάζει να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Monotype για 19,85 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 825 εκατομμύρια δολάρια και η Monotype δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Είναι η πιο πρόσφατη και πιθανότατα μεγαλύτερη συμφωνία που υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία έχει “διαταράξει” την αγορά του design.

Δεδομένου ότι τα εμπορικά σήματα έχουν αγκαλιάσει τα ψηφιακά μέσα, οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν ιστορικά κλασσικούς κλάδους σχεδιασμού, όπως το βιομηχανικό σχέδιο ή το γραφικό σχέδιο, χρειάστηκε να διευρύνουν το πεδίο εφαρμογής τους, προσφέροντας υπηρεσίες όπως UX και UI, δημιουργικές συμβουλές και χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εταιρειών πελατών για να ευδοκιμήσουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, μικρές ανεξάρτητες επιχειρήσεις design έχουν πωλήσει μερίδια ή έχουν αποκτηθεί από μεγαλύτερες εταιρείες.

Η Monotype δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αν και η 132χρονη εταιρεία δημιούργησε πολλές από τις πιο αναγνωρίσιμες γραμματοσειρές της ιστορίας – Gill Sans, Arial και Times New Roman, για να αναφέρουμε μερικές – και κατέχει και διανέμει άδειες σε περισσότερες από 10.000 γραμματοσειρές, αγωνίστηκε να προσαρμοστεί σε μια εποχή που αμέτρητες γραμματοσειρές είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο δωρεάν.

Τα τελευταία χρόνια, η Monotype έχει επανα-τοποθετηθεί ως εταιρεία τεχνολογίας και έχει δημιουργήσει στρατηγικές εταιρικές σχέσεις για να επεκτείνει την εμβέλειά της.

Ξεκίνησε μια πλατφόρμα που συνδέεται με cloud για μάρκες που μοιράζονται γραμματοσειρές και συνεργάστηκε με την Google για την ανάπτυξη Noto, μιας οικογένειας γραμματοσειρών ανοικτού κώδικα.

Μόλις τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το Helvetica Now, μια φιλόδοξη ενημέρωση της εικονικής γραμματοσειράς που έχει σχεδιαστεί για να είναι ευανάγνωστη σε διάφορα περιβάλλοντα, από οθόνες παρακολούθησης 1,5 ιντσών έως διαδραστικές διαφημιστικές πινακίδες.

Όμως, η μετοχή της Monotype έχει “αδρανήσει”, φθάνοντας στα 33 δολάρια ανά μετοχή το 2015, έπειτα έπεσε σε μόλις πάνω από 15 δολάρια ανά μετοχή τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

“Ως ιδιωτική εταιρεία, θα έχουμε την οικονομική στήριξη και θα έχουμε την πρόσθετη ευελιξία να επενδύσουμε με τρόπους που προσδίδουν περισσότερη αξία και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monotype Scott Landers.

“Αυτή η συναλλαγή είναι μια απόδειξη για τους ταλαντούχους υπαλλήλους μας και την αφοσίωσή τους στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσβλέπουμε στη συνεργασία με την HGGC καθώς συνεχίζουμε να βοηθούμε τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν την αφοσίωση των πελατών τους στο σημερινό ψηφιακό, mobile και παγκόσμιο τοπίο”.

Αυτό που το μέλλον επιφυλάσσει για την Monotype παραμένει να το δούμε, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι οι μέρες του εφευρέσεως των μεταλλικών γραμματοσειρών με τις καλύτερες πωλήσεις έχουν περάσει πολύ καιρό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.