19 Μάι 2024
READING

LEGO | το φανταστικό remake της ταινίας “The Shining”

3 MIN READ

LEGO | το φανταστικό remake της ταινίας “The Shining”

LEGO | το φανταστικό remake της ταινίας “The Shining”

Είναι κάτι σαν αντι-Toy Story. Από το 2017, ο Wim Laroy έχει αφιερωθεί στην επαναδημιουργία ταινιών τρόμου με τα πράγματα που έπαιζε όταν ήταν παιδί.

“Το ότι τα παιχνίδια ζωντανεύουν και κάνουν αδιανόητα πράγματα το ένα στο άλλο, είναι κάτι που με εξιτάρει”, λέει ο Laroy.

Τώρα, με τη νέα κινούμενη έκδοση του The Shining, το LEGO stop-motion, ο ίδιος έχτισε, τούβλο με τούβλο, όλο το μακάβριο αριστούργημά του.

Εργαζόμενος ως τεχνικός εργαστηρίου, ο Laroy αναζωπύρωσε το χόμπι των παιχνιδιού με τα LEGO ως παιδί το 2012, όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε τις συλλογές Lord of the Rings.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την συναρμολόγηση των δικών του δημιουργιών, αντί να κινείται μέσα στις γραμμές της εταιρείας.

Μέχρι το 2017, αποφάσισε να αρχίσει να συνδυάζει το παλιό του χόμπι με ένα νέο: να δημιουργεί βίντεο με stop-motion. Υπήρξε ένα είδος, ειδικότερα, στο οποίο ήθελε να εργαστεί.

«Μια καλή ταινία τρόμου μου δίνει την αίσθηση του φόβου, αλλά με καθησυχάζει που γνωρίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβούν», λέει ο Laroy.

Αποδεικνύεται ότι το αίσθημα της επαυξημένης πραγματικότητας ενισχύεται όταν οι τρομακτικές σκηνές στην ταινία τρόμου συνθέτονται από LEGO.

Ο Laroy έπαιξε με κλασσικές ταινίες τρόμου, όπως το Εφιάλτης στην οδό Eλμ και ταινίες με ζόμπι, καθώς και νεότερες επιτυχίες όπως το The Nun, μια ταινία που συγκαταλέγεται στο είδος του The Conjuring.

Ήθελε εδώ και καιρό να κάνει ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη του ταινία τρόμου, το The Shining, πολύ καιρό πριν να δημιουργήσει το βίντεο.

Πριν από χρόνια, έκανε μια κατασκευή LEGO του διάσημου Room 237 και μιας πρώιμη stop-motion εκδοχής της περίφημης σκηνής στην μπανιέρα.

Την εποχή εκείνη, όμως, δεν κατάφερε να δέσει τις σκηνές σωστά. Μετά από μια πρόσφατη επαναπροβολή της ταινίας, ήταν έτοιμος να ξαναπροσπαθήσει.

Αυτή τη φορά, είχε αρκετή εμπειρία και υποψιαζόταν ότι το εγχείρημά του θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Είχε δίκιο.

Αυτή η νέα έκδοση του The Shining, που παρουσιάστηκε online , καλύπτει μερικές από τις βασικές σκηνές από την ταινία, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης του μικρού Danny με τα ανατριχιαστικά δίδυμα κορίτσια.

Με κάποιο τρόπο, ακόμα και σε μορφή LEGO, οι γρήγορες εναλλαγές των σκηνών μεταξύ του Danny που παρακολουθεί τις δίδυμες να στέκονται με δυσοίωνο τρόπο στο διάδρομο και στη συνέχεια τις βλέπει νεκρές στο χαλί, παραμένουν το ίδιο φρικιαστικές όπως πάντα.

Το έργο χρειάστηκε περίπου 50-60 ώρες και διήρκησε τρεις εβδομάδες και περίπου 10.000 LEGO να δημιουργηθεί.

Ήταν μια δουλειά με αγάπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία δεν είχε τις προκλήσεις της.

“Κυρίως, η δυσκολία ήταν στην επιλογή των σωστών κομματιών”, λέει. «Έκανα αυτή την ταινία μόνο με κομμάτια που είχα ήδη στη συλλογή μου, οπότε έπρεπε να τα κατασκευάσω όλα με ό,τι είχα.

Για παράδειγμα, το περίφημο μοτίβο χαλιών στο διάδρομο θα μπορούσε να είναι πιο ρεαλιστικό, αλλά με τα κομμάτια που είχα, έγινε λίγο πιο αφηρημένο.

Χρησιμοποίησα πηλό για το λουτρό αίματος του ανελκυστήρα, επίσης επειδή δεν διέθετα τις αρκετές χιλιάδες κόκκινα ημιδιαφανή κομμάτια που ήταν απαραίτητα για τη σκηνή αυτή».

Η συναρμολόγηση, η προσαρμογή και η φωτογράφιση χιλιάδων μικροσκοπικών τούβλων για 70 ώρες μπορεί να ακούγεται σαν το είδος ασχολίας που θα οδηγούσε κάποιον στο ” redrum” αλλά είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με το αποτελέσμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.