19 Μάι 2024
READING

Τα Lego’s braille για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

2 MIN READ

Τα Lego’s braille για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Τα Lego’s braille για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια πώλησης στον κόσμο, τα Lego, έχουν κάνει ένα βήμα πιο πέρα εισάγοντας τούβλα τυπωμένα με γράμματα και αριθμούς από το αλφάβητο braille.

Η πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διάσκεψη για τα βιώσιμα εμπορικά σήματα στο Παρίσι νωρίτερα αυτό το έτος, επιτρέπει σε τυφλούς και μερικώς τυφλούς ανθρώπους να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν με το Lego.

Τα Braille Bricks διαθέτουν την ίδια ακριβώς προσέγγιση που χρησιμοποιείται για μεμονωμένα γράμματα, αριθμούς και σύμβολα στο αλφάβητο Μπράιγ.

Τα 250 τούβλα, τα οποία είναι συμβατά με την ευρύτερη συλλογή του Lego, τυπώνονται επίσης με τυποποιημένους αριθμούς, σύμβολα και γράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι δάσκαλοι, οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν να παίξουν μαζί.

«Τα τυφλά και τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως τα παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Lego John Goodwin.

“Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες.

“Με αυτό το πρόγραμμα, φέρνουμε μια παιχνιδιάρικη και περιεκτική προσέγγιση στη μάθηση Braille στα παιδιά. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι ασκούμενοι σε όλο τον κόσμο θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο και εμείς και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τον θετικό αντίκτυπο ».

Η ιδέα πίσω από το προϊόν προτάθηκε για πρώτη φορά στην Lego το 2011 από τη Δανική Ένωση Τυφλών και πάλι μερικά χρόνια αργότερα από το Dorina Nowill Foundation for Blind.

Η Lego συνεργάζεται στενά με τις ενώσεις για τους τυφλούς στη Δανία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία, στους οποίους έχουν δοθεί δείγματα από τα κιτ Lego δωρεάν.

Το προϊόν διατίθεται επί του παρόντος στα δανικά, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά αλφάβητα, ενώ τα γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά αλφάβητα θα δοκιμαστούν αργότερα φέτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.