20 Μάι 2024
READING

Η Diageo αγοράζει πλειοψηφικό μερίδιο στην Seedlip-εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών

2 MIN READ

Η Diageo αγοράζει πλειοψηφικό μερίδιο στην Seedlip-εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών

Η Diageo αγοράζει πλειοψηφικό μερίδιο στην Seedlip-εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών

Η Diageo, η μεγαλύτερη εταιρεία οινοπνευματωδών παγκοσμίως, δήλωσε ότι έχει πάρει πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών Seedlip, καθώς φαίνεται να εξυπηρετεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό καταναλωτών που δεν πίνουν ποτέ αλκοόλ.

Ο κατασκευαστής του whisky Johnnie Walker και του gin Tanqueray αγόρασε το μερίδιο συμμετοχής% στον κατασκευαστή ποτών με βάση τα καρυκεύματα μέσω του βραχίονα Distill Ventures.

Η Diageo χρησιμοποιεί την Distill Ventures για να επενδύσει σε μικρές μάρκες που αξιοποιούν τις αναδυόμενες καταναλωτικές προτιμήσεις και τάσεις.

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση έχει επενδύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια λίρες (65,14 εκατομμύρια ευρώ) σε περίπου 15 μάρκες ποτών.

Οι μετοχές της Diageo, η οποία δεν αποκάλυψε τους όρους της συναλλαγής, αυξήθηκαν κατά 1%.

Τάσεις κατανάλωσης οινοπνεύματος

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή όπου ένα αυξανόμενο ποσοστό νεαρών ποτών στη Μεγάλη Βρετανία ισχυρίζονται ότι απέχουν από το να πίνουν αλκοόλ.

Η πλήρη αποχή απο το αλκοόλ στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε σε 22% το 2017 από 19% το 2005 για όσους ήταν ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών, σύμφωνα με μια έκθεση του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών του 2018. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 10,2 εκατομμύρια άτομα.

Η Seedlip ιδρύθηκε από τον Ben Branson και έχει παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και πωλείται σε τρεις παραλλαγές με μπαχαρικά-καρυκεύματα.

Ο Branson δήλωσε: “Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος πίνει και τα σημερινά νέα είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το “Distill Ventures” και η κοινή πεποίθηση της Diageo στο όραμά μας μας επέτρεψε να οικοδομήσουμε μια επιχείρηση έτοιμη για κλίμακα και είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω να δουλεύω με την Diageo για να εργαστούμε προς αυτό τον κοινό στόχο “, πρόσθεσε.

“Μάρκα που αλλάζει παιχνίδι”

Ο John Kennedy, ο πρόεδρος της Diageo Europe, της Τουρκίας και της Ινδίας, δήλωσε: “Το Seedlip είναι ένα εμπορικό σήμα που αλλάζει παιχνίδι σε μία από τις πιο συναρπαστικές κατηγορίες στον κλάδο μας. Ο Ben είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας και έχει δημιουργήσει ένα εμπορικό σήμα που έχει ανεβάσει πραγματικά όλη την κατηγορία. “

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Seedlip πωλείται σε σημεία πώλησης όπως τα Selfridges, Waitrose, Sainsbury’s και Tesco.

Η Branson θα διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία, δήλωσε η Diageo.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.