19 Μάι 2024
READING

Δείτε πως θα ήταν το iPhone αν η Apple το είχε σχεδιάσει τη δεκαετία του 1980

2 MIN READ

Δείτε πως θα ήταν το iPhone αν η Apple το είχε σχεδιάσει τη δεκαετία του 1980

Δείτε πως θα ήταν το iPhone αν η Apple το είχε σχεδιάσει τη δεκαετία του 1980

Όταν το iPhone κυκλοφόρησε το 2007, ήταν γενιές μπροστά ​​από οποιαδήποτε τεχνολογία στην αγορά.

Σε σύγκριση με το ογκώδες, πλαστικό Blackberry, αυτό το αλουμινένιο και με γυάλινη οθόνη αφής smartphone ήταν καθαρά “εξωγήινη” τεχνολογία.

Χρειάστηκαν περίπου πέντε χρόνια για τους ανταγωνιστές να κυκλοφορήσουν αξιοπρεπείς εναλλακτικές λύσεις και η Apple συνέχιζε να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο μετά την κυκλοφορία το iPhone.

Αλλά τι θα συνέβαινε εάν η Apple είχε κυκλοφορήσει το iPhone το 1984, αντί, ας πούμε, για το αρχικό Macintosh; Ή στη δεκαετία του 1990, αντί του Bondi Blue iMac του Jony Ive;

Χάρη στον σχεδιαστή που ονομάζεται Future Punk, τώρα ξέρουμε.

Ο Future Punk, που είναι γνωστός για το χαρτοφυλάκιο του που είναι εμπνευσμένο από το design της δεκαετία του ’80, δημιούργησε ένα σύντομο διαφημιστικό σποτ με ρετρό διάθεση για iPhones από κάθε εποχή.

Η διαφήμιση, είναι φτιαγμένη από έναν συνδυασμό βιντεοσκόπησης και 3D απεικόνισης.

Το Macintosh iPhone διαθέτει την αυθεντική γλώσσα ολόλευκου σχεδιασμού της Apple, μια μικροσκοπική οθόνη CRT και ένα πληκτρολόγιο από τα πλήκτρα του πληκτρολογίου του υπολογιστή.

Η έκδοση της δεκαετίας του ’90 περιλαμβάνει τα ημι-ημιδιαφανή κουτιά οθονών των παλαιών iMac, με ένα πλήθος ταιριαστών πλήκτρων που μοιάζουν με παλιά Nokia.

Φυσικά, αυτό το έργο δεν είναι παρά μυθοπλασία. Αυτά τα iPhones δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπήρχαν.

Η επεξεργασία υλικού δεν ήταν αρκετά σύνθετη ή αρκετά μικροσκοπική, εκείνη την εποχή για να καταστούν αυτά τα σχέδια δυνατά.

Αυτό σημαίνει ότι, με τη χαρτογράφηση των παλιών γλωσσών σχεδιασμού στο παρόν iPhone που γνωρίζουμε όλοι, το βίντεο κάνει μια εξαιρετική υπενθύμιση ότι η Apple ήταν μια πολύ εκφραστική εταιρεία στο βιομηχανικό της σχεδιασμό.

Και ίσως θα είναι μια μέρα και πάλι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.