19 Μάι 2024
READING

Η Marks & Spencer φέρνει την αστική γεωργία στα καταστήματα της

2 MIN READ

Η Marks & Spencer φέρνει την αστική γεωργία στα καταστήματα της

Η Marks & Spencer φέρνει την αστική γεωργία στα καταστήματα της

Η Marks & Spencer συνεργάζεται με την Infarm για να φέρει την αστική γεωργία στα καταστήματα της στο Λονδίνο.

Ξεκινώντας από το κατάστημα στο Clapham Junction στο Νοτιο-Δυτικό Λονδίνο οι πελάτες μπορούν να βρουν μια σειρά φρέσκων βοτάνων που αναπτύσσονται σε κατακόρυφες γεωργικές μονάδες στο κατάστημα.

Οι μονάδες χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη γεωργική διαδικασία.

Η Marks & Spencer πρόκειται να εισαγάγει την αστική γεωργία σε μια επιλογή από τα καταστήματα τροφίμων της στο Λονδίνο ως μέρος μιας νέας εταιρικής σχέσης.

Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης με την αστική πλατφόρμα καλλιέργειας Infarm, το concept θα μεταφερθεί σε έξι έξι καταστήματα λιανικής πώλησης M&S στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του έτους.

Τα βότανα που προσφέρονται στις αστικές μονάδες καλλιέργειας περιλαμβάνουν βασιλικό, μέντα, μαϊντανό και κόλιανδρο.

Η τεχνολογία αστικής γεωργίας της Infarm συνδυάζει τις κάθετες γεωργικές μονάδες με τις τελευταίες τεχνολογίες και το AI για να παραδώσει ένα ελεγχόμενο οικοσύστημα με τη σωστή ποσότητα φωτός, αέρα και θρεπτικών ουσιών.

Κάθε μονάδα ελέγχεται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα που βασίζεται σε cloud, η οποία μαθαίνει, προσαρμόζεται και βελτιώνεται συνεχώς, ώστε κάθε φυτό να μεγαλώνει καλύτερα από το τελευταίο.

Κάθε γεωργική μονάδα στο κατάστημα χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό και 75% λιγότερα λιπάσματα από την παραδοσιακή γεωργία με βάση το έδαφος.

Είναι επίσης σε θέση να παράγει το ισοδύναμο των 400 τετραγωνικών μέτρων γεωργικής γης, με αποτέλεσμα την πιο βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων και τη μηδενική χρήση φυτοφαρμάκων.

“Η καινοτόμος καλλιεργητική πλατφόρμα του Infarm είναι ένα φανταστικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν παθιασμένοι εμπειρογνώμονες σε θέματα γεωργίας, τροφίμων και τεχνολογίας συνεργάζονται”, ανέφερε ο Paul Willgoss, διευθυντής της τεχνολογίας τροφίμων M&S.

“Λειτουργούμε ως μέρος μιας πολύπλοκης παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων και θέλουμε να κατανοήσουμε τις αναδυόμενες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή βιώσιμων λύσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα φανταστικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση, ποιότητα και φρεσκάδα για τους πελάτες μας”.

Η M&S είναι ο πρώτος retailer του Ηνωμένου Βασιλείου που συνεργάζεται με την Infarm και η συνεργασία θα υποστηριχθεί από την κατασκευή μιας σειράς κέντρων διανομής Infarm μέσα και γύρω από το Λονδίνο.

Αυτοί οι κεντρικοί κόμβοι θα παράσχουν τα φυτά για κάθε μονάδα, τα οποία στη συνέχεια θα καλλιεργούνται.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.